Ο ηθοποιός… φαντομάς που παραμένει άπιαστος-Το προφίλ και η ευφάνταστη δράση του

Εκατομμύρια κόσμου περιμένουν κάθε χρόνο την ημέρα της ανακοίνωσης των Βραβείων Αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου, γνωστά και ως Όσκαρ, τα οποία δίδονται στις καλύτερες ταινίες, στους καλύτερους ηθοποιούς αλλά και στους καλύτερους σκηνοθέτες, της εκάστοτε χρονιάς.

Τα Όσκαρ, είναι τα βραβεία για όσους είναι μέρος του καλλιτεχνικού χώρου, η ύψιστη τιμή, αφού τα χρυσά αγαλματίδια επιβεβαιώνουν την επιτυχία που είχε η ταινία ή ο ρόλος που παρίσταναν.

Ένα τέτοιο Όσκαρ, θα διεκδικούσε επάξια, εάν συμμετείχε, και ένας 47χρονος Κύπριος, ο Κυριάκος Κυριάκου, ο οποίος για αρκετά χρόνια παριστάνει κατά καιρούς είτε τον ηθοποιό, είτε τον σεναριογράφο γνωστών σειρών ή ακόμα και εκπρόσωπο γνωστών προσώπων, για να εξασφαλίσει χρήματα από ανυποψίαστους πολίτες.

Τα παραδείγματα είναι πολλά και η δράση του μετρά τουλάχιστον δέκα χρόνια. Συνήθως πηγαίνει με το ρεύμα της εποχής, επιλέγοντας να παρουσιάζεται ως άνθρωπος μιας επιτυχημένης σειράς. Για παράδειγμα αυτό το διάστημα, η σειρά «Κάμπινγκ» βρίσκεται στο απόγειό της και ο συγκεκριμένος άνθρωπος παριστάνει σε πολίτες ότι είναι σεναριογράφος της.

Ο 47χρονος που αναζητείται από την Αστυνομία για σωρεία υποθέσεων απάτης, θεάθηκε τελευταία φορά τις προηγούμενες μέρες, στην περιοχή Κάλυμνος, κοντά στο Governors, με απώτερο σκοπό να εξασφαλίσει χρήματα. Όπως αναφέρουν οι πολίτες με αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τους υποσχόταν ότι εάν του δώσουν ένα ποσό γύρω στα 70 ευρώ, τότε θα τους εξασφάλιζε συμμετοχή στην σειρά, ως κομπάρσους.

Το προφίλ του

Τα μόνα στοιχεία που υπάρχουν για τον συγκεκριμένο άνθρωπο και είναι αληθινά, είναι μόνο το ονοματεπώνυμο, η ηλικία και μια φωτογραφία του. Απ' εκεί πέρα, δεν υπάρχουν συγκεκριμένα σημεία που χτυπά, αφού ανά τακτά χρονικά διαστήματα έκανε την εμφάνισή του σε διάφορες περιοχές ανά το παγκύπριο. Ενδεχομένως να επιλέγει την συγκεκριμένη τακτική για να περιορίσει τις πιθανότητες να συναντηθεί με κάποιο πρόσωπο που προσπάθησε να εξαπατήσει στο παρελθόν, αλλά και για να μην γνωρίζει η Αστυνομία που μπορεί να τον εντοπίσει.

Την ίδια ώρα, με βάση τα όσα καταγγέλλουν πολίτες στις δημοσιεύσεις τους, ο 47χρονος προσπαθεί να τους ξεγελάσει με την μέθοδο της πειθούς. Όπως αναφέρουν, γνωρίζει αρκετά στοιχεία για τους ανθρώπους τους οποίους επικαλείται ότι συνεργάζεται, μη αφήνοντάς τους περιθώρια, να μην τον πιστέψουν. Ουσιαστικά είναι ένας καλός… ηθοποιός, ο οποίος χτυπά με συγκεκριμένο πλάνο.

Είναι γι’ αυτό που πολλοί ανυποψίαστοι πολίτες, έπεσαν θύματα του και κατάφερε είτε να τους αποσπάσει χρήματα, είτε φαγητό και άλλα.

Ο Λαζόπουλος, ο Σεφερλής και ο γιος της Ευσταθίου

Ο τρόπος δράσης του, κινείται σε ένα συγκεκριμένο μοτίβο, αφού στο παρελθόν είχε καταπιαστεί από διάφορες σειρές ή εκπομπές που λάτρευε ο κόσμος και βρίσκονταν στην επικαιρότητα, για να εξαπατήσει τους πολίτες.

Όπως καταγγέλλουν αρκετοί μέσω των αναρτήσεων τους, άνθρωποι που τον συνάντησαν, ο 47χρονος τους είχε παρουσιαστεί ως εκπρόσωπος του Λάκη Λαζόπουλου για το Αλ Τσαντίρι Νιουζ ή του Μάρκου Σεφερλή.

Επίσης, σε ανάρτησή της, η ηθοποιός Έλενα Ευσταθίου είχε αναφέρει ότι ο συγκεκριμένος άνθρωπος δήλωσε πριν πέντε χρόνια ότι είναι γιος της και κατάφερε να αποσπάσει 50 ευρώ από συνταξιούχο γυναίκα, η οποία κατοικούσε κοντά στο πατρικό της ηθοποιού στη Λεμεσό.  

Η πιτσαρία, η Χριστίνα Αρτεμίου και ο… σειράς

Ένας άλλος γνωστός ηθοποιός, ο Κωστάκης Κωνσταντίνου, απαντώντας σε ανάρτηση πολίτη που ενημέρωνε για την δράση του συγκεκριμένου ανθρώπου, ανέφερε ότι πριν κάποια χρόνια τον είχε ενημερώσει ιδιοκτήτης γνωστής πιτσαρίας στη Λεμεσό, ότι ο Κυριάκος Κυριάκου παρουσιαζόταν ως φίλος του και έτρωγε δωρεάν.

Επίσης, σε άλλη περίπτωση, όπως αναφέρει γυναίκα που τον συνάντησε, της είχε παρουσιαστεί ως συνεργάτης της Χριστιάνας Αρτεμίου, με την οποία γράφουν μαζί δουλειές, ενώ της είπε μάλιστα πως δεν λέγεται Χριστιάνα, αλλά Χριστίνα και άλλαξε το όνομά της στην πορεία του χρόνου.

Μέχρι και πρόσωπο που γνώριζε από τον στρατό χρησιμοποίησε για να αποσπάσει χρήματα, αφού μετέβη στο χωριό ενός ανθρώπου που ήταν μαζί στον στρατό και έλεγε ότι ήταν φίλος του, στους χωριανούς και χρειαζόταν χρήματα.

Μία καταδίκη με… αναστολή

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός πως παρότι ο Κυριάκος Κυριάκου έχει απλώσει τα πλοκάμια του σε όλη την Κύπρο την τελευταία δεκαετία, εντούτοις κουβαλά στην πλάτη του, μόλις μία καταδίκη.

Σύμφωνα με αρμόδια πηγή από την Αστυνομία, το συγκεκριμένο πρόσωπο, καταδικάστηκε το 2019, από το Δικαστήριο Λεμεσού, για υπόθεση εισόδου σε οικία για σκοπό κακουργήματος, η οποία είχε διαπραχθεί το 2014, στα Κάτω Πολεμίδια.

Το Δικαστήριο στην απόφασή του, επέβαλε στον Κυριάκου, ποινή φυλάκισης τριών μηνών με αναστολή για τρία χρόνια. Δηλαδή, εάν διέπραττε το ίδιο αδίκημα εντός τριών χρόνων, το Δικαστήριο θα ενεργοποιούσε την ποινή φυλάκισης που του επιβλήθηκε, ενώ παράλληλα θα μπορούσε να του επιβάλει επιπρόσθετη ποινή για το νέο αδίκημα που διέπραξε.

Πάντως, μέχρι στιγμής κάτι τέτοιο δεν συνέβη, αφού ο 47χρονος κυκλοφορεί ελεύθερος και συνεχίζει με διάφορα τεχνάσματα να εξαπατά τους πολίτες. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

Δειτε Επισης

Δεν έδωσε απαντήσεις η νεκροτομή για το θάνατο της οκτάχρονης Καισσαριανής
Δεν θα συμμετάσχουν στις Ευρωεκλογές οι Σπαρτιάτες-Μπλόκο από τον Άρειο Πάγο
Καταχωρείται μέχρι την Παρασκευή η αίτηση για παύση Ελεγκτή-Ανοίγουν παλιά μέτωπα, ετοιμοπόλεμες οι δύο πλευρές
Δεκαεπτάχρονος απουσιάζει από τον χώρο διαμονής του στη Λάρνακα (pic)
Αποκαλυπτικό βίντεο ντοκουμέντο από την ενέδρα στην Ανθούπολη-Δίπλα δίπλα δράστες και θύμα
Συνελήφθη ο Κωνσταντίνος Φλώρος για την επίθεση στον Βασίλη Γραμμένο της Ελληνικής Λύσης
Πρόεδρος Ανωτάτου: Γυναίκες το 56% του Ανωτάτου Συνταγματικού Δικαστηρίου
Τα νούμερα, τα απρόοπτα και τα ενδιαφέροντα της υποβολής υποψηφιοτήτων
Απέσυρε την υποψηφιότητα της με ριπή κατά της ηγεσίας του ΔΗΚΟ η Μαρία Τοφινή-Τσαντίλα
Ενισχύονται οι δυνάμεις πυρόσβεσης στο Κρατικό Δάσος Παρεκκλησιάς-Στην περιοχή πνέουν άνεμοι