Έδωσε όνομα για τον «γιατρό» η εμβολιασμένη, νόσησε μετά τη δεύτερη δόση Pfizer

Ξεκάθαρη είναι η εικόνα που έχει η Αστυνομία ως προς τα όσα εκτυλίχθηκαν με τον «ιδιώτη γιατρό», που φέρεται να εμβολίασε γυναίκα στη Λεμεσό και στη συνέχεια εξαφανίστηκε, χωρίς να αφήσει κανένα στοιχείο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Άφαντος ο... γιατρός που «εμβολίασε» γυναίκα-Της είπε ότι της χορήγησε Pfizer

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, η γυναίκα επέστρεψε από το εξωτερικό, όπου βρισκόταν το τελευταίο διάστημα και πέρασε από τα γραφεία του ΤΑΕ Λεμεσού, όπου έδωσε κατάθεση στους ανακριτές της υπόθεσης, δίνοντας στοιχεία τα οποία αξιολογούνται, με την Αστυνομία να ευελπιστεί ότι θα φθάσει στα ίχνη του «γιατρού».

Συγκεκριμένα, η γυναίκα έδωσε στις Αρχές ένα μικρό όνομα που της ανέφερε ο «γιατρός», όπως επίσης και κάποιες άλλες πληροφορίες, ενώ τους εξήγησε ότι μετά τον εμβολιασμό, νόσησε με κορωνοϊό και είχε συμπτώματα.

Στη συνέχεια η γυναίκα προσπάθησε να καταχωρίσει τα στοιχεία της στην πλατφόρμα για έκδοση SafaPass και τότε διαπίστωσε ότι δεν μπορούσε, με αποτέλεσμα να ενημερώσει την Αστυνομία.

Επίσης, στην καταγγελία της, η γυναίκα ανέφερε πως ο «γιατρός», της είπε ότι της χορήγησε δύο δόσεις του εμβολίου της Pfizer, σε σπίτι οικείου της προσώπου, ωστόσο οι προσωπικοί ιατροί δεν έχουν εξασφαλίσει εμβόλια της Pfizer, λόγω της ευαισθησίας που έχουν τα συγκεκριμένα σκευάσματα, που πρέπει να φυλάσσονται σε ειδικά ψυγεία. Όπως είναι γνωστό στους Προσωπικούς Ιατρούς παραχωρήθηκαν μόνο εμβόλια της Astrazeneca.

Παραμένουν έξι οι καταγγελίες κατά γιατρών

Σημειώνεται ότι μέχρι στιγμής, οι καταγγελίες που υπάρχουν ενώπιον των Αρχών ανέρχονται στις έξι, αφού εκτός από την υπόθεση με τον γιατρό στη Λεμεσό, καταγγέλθηκαν ένας καρδιολόγος, μία παιδίατρος και γενικοί γιατροί, οι οποίοι εξέδιδαν πλαστά SafePass.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ανέστειλαν τις υπηρεσίες του γιατρού με τα «SafePass»-Τι θα γίνει με τους ασθενείς του

Σε ότι αφορά τον 53χρονο καρδιολόγο, ήδη τελεί υπό κράτηση, αφού καταγγέλθηκε ότι εξέδιδε πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού, με έναν από τους ασθενείς του μάλιστα, να νοσηλεύεται διασωληνωμένος στη ΜΕΘ, του Νοσοκομείου Λευκωσίας.

Εναντίον του 53χρονου, υπάρχουν δύο καταγγελίες για πλαστά SafePass, με την Αστυνομία να λαμβάνει καταθέσεις από τη μακρά λίστα των εμβολιασμένων ασθενών του που ξεπερνούν τους εκατό, προκειμένου να διαφανεί εάν κατέχουν κι άλλοι πλαστό πιστοποιητικό εμβολιασμού.

Όπως ακούστηκε ενώπιον Δικαστηρίου, το περασμένο Σάββατο, όταν ο καρδιολόγος οδηγήθηκε ενώπιον Δικαστηρίου, για έκδοση διατάγματος προσωποκράτησής του, οι Αρχές προχώρησαν σε λήψη αίματος από δεκατέσσερα πρόσωπα, ασθενείς του γιατρού, για να διαφανεί κατά πόσον ήταν ή όχι εμβολιασμένοι, τα αποτελέσματα των οποίων δεν έχουν ακόμη εξαχθεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Από αιματολογικές εξετάσεις οι ασθενείς του 53χρονου-Ύποπτες αλλαγές ιατρών

Επίσης αναμένονται τα αποτελέσματα από τα τραπεζικά δεδομένα του γιατρού, για τα οποία εκδόθηκε διάταγμα άρσης τους, ενώ συνεχίζει η λήψη καταθέσεων από τον κατάλογο των 102 ασθενών, οι οποίοι φαίνεται να εμβολιάστηκαν από τον γιατρό, χωρίς μέχρι στιγμής να προκύψει άλλη καταγγελία.

Το διάταγμα κράτησης, λήγει εντός της ημέρας, με την Αστυνομία να καλείται να αποφασίσει κατά πόσον θα ζητήσει ανανέωσης της κράτησής του ή θα καταχωρήσει την υπόθεση, ενώπιον Δικαστηρίου.

Εναντίον του 53χρονου, διερευνώνται τα αδικήματα της συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, πλαστογραφίας επίσημου εγγράφου, κυκλοφορίας πλαστού εγγράφου, εξασφάλισης εγγραφής με ψευδείς παραστάσεις, αμελείς πράξεις, που προκαλούν σωματική βλάβη και για παραβάσεις του περί του Γενικού Συστήματος Υγείας Νόμου και συναλλαγές με αντιπροσώπους που υποδηλώνουν διαφθορά.

Δειτε Επισης

Συγκάλεσε Εθνικό Συμβούλιο ο Πρόεδρος-Ενημερώνει αρχηγούς κομμάτων για τις εξελίξεις στο Κυπριακό
Δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο να ανήκει σε μετανάστη το πτώμα-«Υπάρχει υπόνοια ότι πρόκειται για γυναίκα»
Προσπάθησε να επηρεάσει μάρτυρα για να καταθέσει υπέρ του φίλου της και συνελήφθη
Συνελήφθη 66χρονος για κλοπή μοτοσικλέτας στην Πάφο
Συνελήφθησαν δεκατρία πρόσωπα που εργάζονταν παράνομα
Οι ένοπλες δυνάμεις της Ονδούρας προχώρησαν στην κατάσχεση άνω των 2,8 τόνων κοκαΐνης (pics)
Συνελήφθησαν σωφρονιστικοί υπάλληλοι στην Ιταλία για επιθέσεις σε βάρος ανηλίκων εγκλείστων
Πτώμα σε αποσύνθεση εντοπίστηκε σε βραχώδη περιοχή στη Σωτήρα
Παγιδευμένος στη διογκούμενη θεσμική κρίση ο Πρόεδρος-O αντίκτυπος και το ντόμινο από τη πιθανή προσφυγή
Ενώπιον της Βουλής πρόταση νόμου για ποινές σε ακτιβιστές που κυνηγούν τους... κυνηγούς