Το νέο βίντεο του Al Jazeera για Κύπρο-Το σενάριο και οι… παίχτες

Νέο βίντεο σε ό,τι αφορά την Κύπρο και πρακτικές που ακολουθούνταν για την παραχώρηση διαβατηρίων σε ξένους επενδυτές, στο πλαίσιο του καταργειθέντος από τον περασμένο Νοέμβριο Κυπριακού Επενδυτικού Προγράμματος(ΚΕΠ), έδωσε στη δημοσιότητα το διεθνές τηλεοπτικό δίκτυο Al Jazeera.

Το βίντεο, την δημοσιοποίηση του οποίου είχε προαναγγείλει ο Al Jazeera μέσω σχετικού τρέιλερ που ανάρτησε, εστιάζει αυτή τη φορά στο ζήτημα των επενδύσεων στο βρετανικό ποδόσφαιρο μέσω αγοράς ευρωπαϊκού διαβατηρίου από την Κύπρο.

Συγκεκριμένα, οι δημοσιογράφοι εμφανίζονται ως εκπρόσωποι Κινέζου με αμαρτωλό παρελθόν επενδυτή(σ.σ. με καταδίκες για δωροδοκία και ξέπλυμα χρήματος), ο οποίος ενδιαφέρεται να εξαγοράσει τη βρετανική ποδοσφαιρική ομάδα Derby County. Για να διασφαλίσει ότι δεν θα έχει προβλήματα με τις αρμόδιες βρετανικές αρχές λόγω του… αμαρτωλού βίου και της πολιτείας του, οι δήθεν εκπρόσωποί του αποτείνονται στην Κύπρο προς «αξιοποίηση» του κυπριακού επενδυτικού προγράμματος. Με στόχο δηλαδή, ο Κινέζος φερόμενος επενδυτής να εξασφαλίσει κυπριακό διαβατήριο και νέο… όνομα.

Το αίτημά τους, όπως φαίνεται στο βίντεο, αντιμετωπίζεται θετικά από τα πρόσωπα στα οποία αποτείνονται, και τα οποία είναι τα ίδια που πρωταγωνιστούσαν και στο πρώτο βίντεο δημοσιοποίησε ο Al Jazeera και που αποτέλεσε την αρχή του τέλους του κυπριακού επενδυτικού προγράμματος.

Αξίζει να σημειωθεί πως για την ύπαρξη του βίντεο, όπως και για την πρόθεσή του να το δημοσιοποιήσει, ο Al Jazeera είχε ενημερώσει τις προηγούμενες ημέρες όλους τους… πρωταγωνιστές σε αυτό, καθώς και το Υπουργείο Εσωτερικών.

Το Al Jazeera, πριν την δημοσιοποίηση του βίντεο, έδωσε στη δημοσιότητα τρία ηχητικά, μέσω του λογαριασμού του στο Spotify. 

 

Δειτε Επισης

Τα πρώτα λόγια της 12χρονης μετά την ενοχή του Μίχου-«Η πιο ευτυχισμένη μέρα της ζωής μου»
Συνελήφθη 33χρονος για κλοπή καλωδίων της ΑΗΚ αξίας 2.800 ευρώ
Συνελήφθησαν εννέα άτομα στο Τατζικιστάν ως ύποπτα για την πολύνεκρη επίθεση στη Μόσχα
Κάθειρξη 10 ετών σε 67χρονο για βιασμό 61χρονης-Την κτύπησε και την κακοποίησε
Καταγγελία για κακοποίηση ηλικιωμένου από τη σύζυγό του-Ενήμερες και οι ΥΚΕ
Παρουσίασε το σχέδιο με τις 50 δράσεις για την κοινωνική ένταξη των μεταναστών ο ΥΠΕΣ
Ομόφωνα ένοχη η Ρούλα Πισπιρίγκου για το θάνατο της Τζωρτζίνας-Της επιβλήθηκε ισόβια κάθειρξη
Πρόστιμα 80,000 ευρώ σε παροχείς για καταχρήσεις στο ΓεΣΥ-Πέραν των 350 διερευνήσεων
Ένοχος ο Ηλίας Μίχος για το βιασμό της 12χρονης-Αθώα η μητέρα
ΒΙΝΤΕΟ: Επεισόδια κατά τη μεταγωγή του Μίχου και των άλλων κατηγορουμένων στην υπόθεση Κολώνου