Πέμπτη 11 Αυγ, 2022 | Επικοινωνία
trans gif

Το νέο βίντεο του Al Jazeera για Κύπρο-Το σενάριο και οι… παίχτες

  09/08/2021 20:10
Το νέο βίντεο του Al Jazeera για Κύπρο-Το σενάριο και οι… παίχτες

Το νέο βίντεο του Al Jazeera για Κύπρο-Το σενάριο και οι… παίχτες

  09/08/2021 20:10

Νέο βίντεο σε ό,τι αφορά την Κύπρο και πρακτικές που ακολουθούνταν για την παραχώρηση διαβατηρίων σε ξένους επενδυτές, στο πλαίσιο του καταργειθέντος από τον περασμένο Νοέμβριο Κυπριακού Επενδυτικού Προγράμματος(ΚΕΠ), έδωσε στη δημοσιότητα το διεθνές τηλεοπτικό δίκτυο Al Jazeera.

Το βίντεο, την δημοσιοποίηση του οποίου είχε προαναγγείλει ο Al Jazeera μέσω σχετικού τρέιλερ που ανάρτησε, εστιάζει αυτή τη φορά στο ζήτημα των επενδύσεων στο βρετανικό ποδόσφαιρο μέσω αγοράς ευρωπαϊκού διαβατηρίου από την Κύπρο.

Συγκεκριμένα, οι δημοσιογράφοι εμφανίζονται ως εκπρόσωποι Κινέζου με αμαρτωλό παρελθόν επενδυτή(σ.σ. με καταδίκες για δωροδοκία και ξέπλυμα χρήματος), ο οποίος ενδιαφέρεται να εξαγοράσει τη βρετανική ποδοσφαιρική ομάδα Derby County. Για να διασφαλίσει ότι δεν θα έχει προβλήματα με τις αρμόδιες βρετανικές αρχές λόγω του… αμαρτωλού βίου και της πολιτείας του, οι δήθεν εκπρόσωποί του αποτείνονται στην Κύπρο προς «αξιοποίηση» του κυπριακού επενδυτικού προγράμματος. Με στόχο δηλαδή, ο Κινέζος φερόμενος επενδυτής να εξασφαλίσει κυπριακό διαβατήριο και νέο… όνομα.

Το αίτημά τους, όπως φαίνεται στο βίντεο, αντιμετωπίζεται θετικά από τα πρόσωπα στα οποία αποτείνονται, και τα οποία είναι τα ίδια που πρωταγωνιστούσαν και στο πρώτο βίντεο δημοσιοποίησε ο Al Jazeera και που αποτέλεσε την αρχή του τέλους του κυπριακού επενδυτικού προγράμματος.

Αξίζει να σημειωθεί πως για την ύπαρξη του βίντεο, όπως και για την πρόθεσή του να το δημοσιοποιήσει, ο Al Jazeera είχε ενημερώσει τις προηγούμενες ημέρες όλους τους… πρωταγωνιστές σε αυτό, καθώς και το Υπουργείο Εσωτερικών.

Το Al Jazeera, πριν την δημοσιοποίηση του βίντεο, έδωσε στη δημοσιότητα τρία ηχητικά, μέσω του λογαριασμού του στο Spotify. 

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας