Πληροφορίες και για άλλους γιατρούς με… FakePass-Βλέπει Εισαγγελέα ο ΠΙΣ

Την ώρα που το σύστημα υγείας της χώρας περνά τις πιο δύσκολες στιγμές από την αρχή της πανδημίας, με τις ΜΕΘ να δέχονται πρωτοφανείς πιέσεις, Αστυνομία, Υπουργείο Υγείας και ΠΙΣ, έχουν εντείνει, με παράλληλες ενέργειές τις έρευνές τους, προκειμένου να διαφανεί το εύρος του φαινομένου των πλαστών SafePass. Ο στόχος είναι να διαπιστωθεί άμεσα ποιοι και πόσοι γιατροί, προέβηκαν σε τέτοιες ενέργειες και πόσοι είναι τελικά οι ασθενείς, που προμηθεύτηκαν με πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Σπάνε οι ασθενείς που «εμβολιάστηκαν» από τον ιατρό-Έρχονται νέες καταγγελίες

Ενώπιον των αρμόδιων υπηρεσιών, έφτασαν τις τελευταίες ώρες νέες ανώνυμες καταγγελίες, που ανέφεραν τα ονόματα και άλλων γιατρών, που ενδεχομένως εκδίδουν πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού και οι οποίοι βρίσκονται στο μικροσκόπιο.

Η Αστυνομία πάντως διερευνά αυτή τη στιγμή 4 καταγγελίες εναντίον γιατρών, με αυτήν του καρδιολόγου στην Λάρνακα, ο οποίος βρίσκεται υπό κράτηση, να είναι πιο προχωρημένη και τις υπόλοιπες να βρίσκονται σε πρώιμο στάδιο.

Στο μικροσκόπιο των ανακριτών της υπόθεσης, βρίσκονται συγκεκριμένα τεκμήρια που εντοπίστηκαν στο γραφείο, το αυτοκίνητο και το σπίτι του. Επιπρόσθετα συνεχίζεται η λήψη καταθέσεων από το περιβάλλον των τριών ασθενών του γιατρού, που φέρονται να κατείχαν πλαστά SafePass και οι οποίοι νοσηλεύονται με κορωνοϊό σε δύο νοσοκομεία, με τον ένα να είναι διασωληνωμένος. Καταθέσεις θα ληφθούν και από ασθενείς που βρίσκονται στη μακρά λίστα εμβολιασμών του γιατρού (σ.σ σύνολο 102). Η Αστυνομία εκτιμά πως τις επόμενες ημέρες, ενδεχομένως να αυξηθεί ο αριθμός πολιτών που ενώ κατέχουν πιστοποιητικό εμβολιασμού δεν είναι εμβολιασμένοι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:  Τα πλαστά SafePass έβαλαν «φωτιά» στον ΠΙΣ-Θέλει να αναστείλει την άδεια γιατρών

Θέλει να αναστείλει άδειες γιατρών ο ΠΙΣ

Εν τω μεταξύ μέλη του Δ.Σ του ΠΙΣ βλέπουν εκτάκτως στις 11:00 τον Γενικό Εισαγγελέα, στην παρουσία του Μιχάλη Χατζηπαντέλα και της ηγεσίας της Αστυνομίας, από την οποία θα ζητηθεί ενημέρωση για τις 4 υποθέσεις που διερευνώνται για πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού.

Ο Παγκύπριος Ιατρικός Σύλλογος, θέλει να βρει νομικά τον τρόπο, ώστε σε περιπτώσεις όπου μέλη του αντιμετωπίζουν ποινικές κατηγορίες, να μπορεί να αναστέλλει προσωρινά και μέχρι την ολοκλήρωση της ποινικής διαδικασίας εναντίον τους, την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος.

Ο ΠΙΣ, συνεχίζει να δέχεται πυρά από τον ιατρικό κόσμο, για χαμηλά αντανακλαστικά και ποντιοπιλατισμό στις περιπτώσεις γιατρών που ασκούν πλημμελώς τα καθήκοντά τους. Κι αυτό επειδή ο εν λόγω καρδιολόγος από τη Λάρνακα είχε καταγγελθεί και στο παρελθόν για προώθηση σκευασμάτων δήθεν κατά του καρκίνου, που ήταν τελικά συμπληρώματα διατροφής. Το πειθαρχικό επέβαλε τότε ποινή αυστηρής επίπληξης και πρόστιμο στον 53χρονο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του REPORTER, υπάρχουν τουλάχιστον τρεις περιπτώσεις γιατρών που είναι αντιμέτωποι με ποινικά αδικήματα. Πέραν από αυτήν με ύποπτο 53χρονο, υπάρχουν ακόμα δύο ποινικές υποθέσεις εναντίον γιατρών, η μία εκ των οποίων αφορά σε σεξουαλική παρενόχληση (σ.σ ο συγκεκριμένος γιατρός, είχε καταδικαστεί στο παρελθόν για παρόμοιο αδίκημα).

Στο τραπέζι της συζήτησης με το Γιώργο Σαββίδη, θα τεθεί και ο τρόπος χειρισμού των πέντε καταγγελιών που έχει ενώπιον του ο ΠΙΣ, για γιατρούς που προτρέπουν τους ασθενείς τους να μην εμβολιάζονται. Οι περιπτώσεις αυτές θα οδηγηθούν ενώπιον του Συμβούλιο Ιατρικού Σώματος (ΣΙΣ), εντός Αυγούστου προκειμένου να αποφασιστεί κατά πόσον θα οριστεί ερευνών λειτουργός. Ποινές σε γιατρούς επιβάλλει το πειθαρχικό σώμα και αυτές μπορεί να είναι από απλή επίπληξη μέχρι και αφαίρεση άδειας για συγκεκριμένο διάστημα.

Είναι αυτές τις δαιδαλώδεις διαδικασίες που θέλει να επανεξετάσει ο ΠΙΣ, τα πλείστα μέλη του οποίου πιστεύουν ότι η νομοθεσία χρήζει εκσυγχρονισμού, ώστε να δίδεται περισσότερα ευελιξία στα αρμόδια όργανα, χωρίς να πλήττεται η ανεξαρτησία τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Γυρίζουν τον χρόνο στην εποχή Αλέξη οι έρευνες για την ενέδρα-Στο κάδρο δύο Επαρχίες, είχαν πληροφορίες οι Αρχές
Διαπιστώνει παράλειψη και αμέλεια των Κτηνιατρικών Υπηρεσιών για την ανεξέλεγκτη εισαγωγή σκύλων η Λοττίδη
Πιάστηκαν ξανά στον ύπνο μέρα μεσημέρι-Οργανώθηκε καλύτερα από την Αστυνομία ο υπόκοσμος για την ενέδρα
Πιθανόν ανήλικης η σορός που εντοπίστηκε στη Σωτήρα-Λήφθηκαν δείγματα για ιστοπαθολογικές εξετάσεις
Χείμαρρος κατά Παπαθεοδώρου ο Λοϊζίδης-«Να μας πει ο Αρχηγός αν μιλά με μάρτυρες κατηγορίας»
Κλειστό τμήμα του δρόμου Ανθούπολης-Παλαιχωρίου λόγω της απόπειρας φόνου
Εν κινήσει οι πυροβολισμοί στο θύμα της ενέδρας-Έφυγε από επίσκεψη στα αστυνομικά κρατητήρια Λακατάμιας (pics)
Έτσι στήθηκε η ενέδρα θανάτου μέρα μεσημέρι στη Λακατάμια-Σε απόσταση αναπνοής από τον αστυνομικό σταθμό
Απόπειρα φόνου εναντίον γνωστού προσώπου στη Λακατάμια
Στο νοσοκομείο κυνηγός μετά από δάγκωμα φίνας