Συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη για πλαστά SafePass ο Γενικός Εισαγγελέας

Μετά τον σάλο που προέκυψε με τη σύλληψη του γιατρού, ο οποίος φέρεται να εξέδωσε πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού σε ασθενείς του, τρεις εκ των οποίων προσβλήθηκαν από κορωνοϊό και νοσηλεύονται στο νοσοκομείο, ο Γενικός Εισαγγελέας συγκάλεσε σύσκεψη έπειτα από παραίνεση του ΠΙΣ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Νομικής θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη υπό τον Γενικό και τον Βοηθό Γενικό Εισαγγελέα θα πραγματοποιηθεί στις 11 το πρωί της Δευτέρας, στη Νομική Υπηρεσία, έκτακτη σύσκεψη.

Όπως αναφέρεται, «αντικείμενο συζήτησης θα είναι τα θέματα που προέκυψαν μετά από τις καταγγελίες που είδαν το φως της δημοσιότητας για την έκδοση πιστοποιητικών εμβολιασμού τα οποία δεν ανταποκρίνονταν στην πραγματικότητα από ιατρούς, καθώς και μέτρα και εισηγήσεις προς βελτίωση του νομοθετικού πλαισίου».

Στη σύσκεψη όπως σημειώνεται, που γίνεται μετά από εισήγηση του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου, θα συμμετάσχουν ο Υπουργός Υγειάς, η ηγεσία της Αστυνομίας και το Διοικητικό Συμβούλιο του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου.

Θέλει να αφαιρέσει άδειες ο ΠΙΣ

Το περιστατικό με τον γιατρό έχει θορυβήσει τον Παγκύπριο Ιατρικό Σύλλογο, που δέχεται κριτική για τη στάση του αφού ο εν λόγω γιατρός είχε καταγγελθεί και στο παρελθόν για προώθηση σκευασμάτων δήθεν κατά του καρκίνου, που ήταν τελικά συμπληρώματα διατροφής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στόχος της σύσκεψης είναι να συζητηθούν τρόποι για άμεση προστασία της δημόσιας υγείας και η προστασία του επιστημονικού κύρους της πλειοψηφίας των γιατρών, που εκτελούν, κατά γενική ομολογία, άψογα τα καθήκοντα τους. Στον ΠΙΣ πιστεύουν ότι η νομοθεσία χρήζει εκσυγχρονισμού, ώστε να δίδεται περισσότερα ευελιξία στην Επιτροπή Δεοντολογία του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου χωρίς φυσικά να πλήττεται η ανεξαρτησία του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Μέσα από χίλια μύρια κύματα ψηφίστηκε ο νόμος που επιτρέπει την ταυτοποίηση χρηστών καρτοκινητών
Λήστεψαν έξι γυναίκες μέσα σε μια ημέρα στη Λεμεσό-Συνελήφθησαν δυο 21χρονοι
Ισότητα: Εκτεθειμένοι σε ψευδείς καταγγελίες οι Αστυνομικοί
Χειροπέδες σε 29χρονο για τη μεταφορά μεταναστών στην Κύπρο
Τρέχουν να σβήσουν τις... φωτιές μετά τις πυρκαγιές από βεγγαλικά-Ανάκληση αδειών για χρήση πυροτεχνημάτων
Ανακαλούνται όλες οι άδειες που έχουν εκδοθεί για χρήση πυροτεχνημάτων μετά τη φωτιά που ξέσπασε
Τίθεται σε διαθεσιμότητα ο διευθυντής της Υπηρεσίας Μεταλλείων για τη φωτιά στο Κρατικό Δάσος
Διατάχθηκαν επιχειρήσεις αυξημένων ελέγχων για τις λαμπρατζιές-Έκκληση σε γονείς για να λάβουν μέτρα
Κακοποιούσε σεξουαλικά τις ανήλικες και τους έλεγε είναι αναγκαίο-Η ετυμηγορία του Κακουργιοδικείου για τον προπονητή
Ετοιμότητα ΕΦ για παροχή βοήθειας στην ΕΕ με κάθε δυνατό τρόπο στην αντιμετώπιση κρίσεων στο μέλλον