Σάββατο 20 Αυγ, 2022 | Επικοινωνία
trans gif

Τα πλαστά SafePass έβαλαν «φωτιά» στον ΠΙΣ-Θέλει να αναστείλει την άδεια γιατρών

  08/08/2021 15:17
Τα πλαστά SafePass έβαλαν «φωτιά» στον ΠΙΣ-Θέλει να αναστείλει την άδεια γιατρών

Τα πλαστά SafePass έβαλαν «φωτιά» στον ΠΙΣ-Θέλει να αναστείλει την άδεια γιατρών

  08/08/2021 15:17

Τριγμούς στον ιατρικό κόσμο συνεχίζει να προκαλεί η σύλληψη του καρδιολόγου, ο οποίος φέρεται να εξέδωσε πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού σε ασθενείς του, τρεις εκ των οποίων προσβλήθηκαν από κορωνοϊό και νοσηλεύονται στο νοσοκομείο, με τον ένα να δίνει μάχη για τη ζωή.  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Σπάνε οι ασθενείς που «εμβολιάστηκαν» από τον ιατρό-Έρχονται νέες καταγγελίες

Το γεγονός έχει θορυβήσει τον Παγκύπριο Ιατρικό Σύλλογο, που δέχεται κριτική για τη στάση του αφού ο εν λόγω γιατρός είχε καταγγελθεί και στο παρελθόν για προώθηση σκευασμάτων δήθεν κατά του καρκίνου, που ήταν τελικά συμπληρώματα διατροφής.

Σύμφωνα με πληροφορίες με πρωτοβουλία του ΠΙΣ πραγματοποιείται αύριο στις 11 πμ σύσκεψη στη Νομική Υπηρεσία, υπό το Γιώργο Σαββίδη στην παρουσία, του υπουργού Υγείας και του ΔΣ του ΠΙΣ. Στόχος να συζητηθούν τρόποι ώστε ο ΠΙΣ σε περιπτώσεις όπου μέλη του, αντιμετωπίζουν ποινικές κατηγορίες, να μπορεί να αναστέλλει προσωρινά και μέχρι την ολοκλήρωση της ποινικής διαδικασίας την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος.

Ο λόγος που γίνεται αυτό, είναι για να υπάρχει άμεση προστασία της δημόσιας υγείας και η προστασία του επιστημονικού κύρους της πλειοψηφίας των γιατρών, που εκτελούν, κατά γενική ομολογία, άψογα τα καθήκοντα τους. Στον ΠΙΣ πιστεύουν ότι η νομοθεσία χρήζει εκσυγχρονισμού, ώστε να δίδεται περισσότερα ευελιξία στην Επιτροπή Δεοντολογία του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου χωρίς φυσικά να πλήττεται η ανεξαρτησία του.

Ανακοίνωση για το θέμα εξέδωσε το απόγευμα της Κυριακής η Νομικής Υπηρεσίας αναφέροντας πως το αντικείμενο συζήτησης στη σύσκεψη θα είναι «τα θέματα που προέκυψαν μετά από τις καταγγελίες που είδαν το φως της δημοσιότητας για την έκδοση πιστοποιητικών εμβολιασμού τα οποία δεν ανταποκρίνονταν στην πραγματικότητα από ιατρούς, καθώς και μέτρα και εισηγήσεις προς βελτίωση του νομοθετικού πλαισίου».

Στη σύσκεψη θα συμμετάσχουν ο υπουργός Υγείας, η ηγεσία της Αστυνομίας και το Διοικητικό Συμβούλιο του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας