Δευτέρα 4 Ιουλ, 2022 | Επικοινωνία
trans gif

Αρχίζει έρευνα και προαναγγέλλει μέτρα κατά γιατρών για πλαστά πιστοποιητικά ο ΟΑΥ

  07/08/2021 16:23
Αρχίζει έρευνα και προαναγγέλλει μέτρα κατά γιατρών για πλαστά πιστοποιητικά ο ΟΑΥ

Αρχίζει έρευνα και προαναγγέλλει μέτρα κατά γιατρών για πλαστά πιστοποιητικά ο ΟΑΥ

  07/08/2021 16:23

Στην άμεση διερεύνηση των περιπτώσεων έκδοσης των ψευδών πιστοποιητικών σε συνεργασία με όλες τις αρμόδιες αρχές, προχωρεί ο ΟΑΥ.

Ο Οργανισμός Ασφάλισης Υγείας σε ανακοίνωση του «εκφράζει την έντονη ανησυχία του για τα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας και αφορούν, τόσο τις καταγγελίες εναντίον γιατρών, οι οποίοι φέρονται, βάσει των όσων διερευνά η Αστυνομία να έχουν εκδώσει πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού σε ασθενείς τους, όσο και για τις αναφορές από πλευράς άλλων γιατρών, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι δέχονται εκφοβισμό από συναδέλφους τους, επειδή τοποθετούνται υπέρ του εμβολιασμού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Πάνω από 100 οι εμβολιασμένοι του γιατρού-Οι παραδοχές και τα… φακελάκια

Παράλληλα, αναφέρει πως προχωρεί άμεσα στη διερεύνηση των περιπτώσεων έκδοσης των ψευδών πιστοποιητικών σε συνεργασία με όλες τις αρμόδιες αρχές και θα λάβει όλα τα δέοντα μέτρα συμπεριλαμβανομένης και της αναστολής συμβάσεων.

Επιπλέον, καλεί το κοινό όπως ενημερώνει τον Οργανισμό «για παρόμοιου είδους περιστατικά που ενδεχόμενα να έχουν πραγματοποιηθεί καθώς και για περιπτώσεις όπου αντιλαμβάνεται ότι γιατροί του ΓεΣΥ αποθαρρύνουν τον εμβολιασμό χωρίς ιατρικούς λόγους. Για το σκοπό αυτό, το κοινό προτρέπεται όπως επικοινωνεί με τον Οργανισμό είτε μέσω τηλεφωνικής κλήσης στον αριθμό 17000 είτε μέσω αποστολής ηλεκτρονικού μηνύματος στο info@gesy.org.cy

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Από τη φόρμουλα του καρκίνου στους (αντι)εμβολιασμούς-Στο Δικαστήριο ο γιατρός

Την ίδια ώρα όπως αναφέρει ο ΟΑΥ, «καλούνται όλοι οι γιατροί που είναι συμβεβλημένοι με το  ΓεΣΥ, να προχωρήσουν σε επίσημη αναφορά στον Οργανισμό, στις περιπτώσεις εκφοβισμού τους από συναδέλφους τους»

Τέλος, ο Οργανισμός καλεί δικαιούχους και παρόχους όπως ακολουθούν τις οδηγίες της παγκόσμιας επιστημονικής κοινότητας και του Υπουργείου Υγείας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Χειροπέδες στον καρδιολόγο για τους δήθεν εμβολιασμούς-Τρεις οι καταγγελίες

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας