Δευτέρα 25 Οκτ, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

Άνοιξε ο ασκός του Αιόλου… Άλλες δύο καταγγελίες κατά γιατρών

  07/08/2021 13:16
Άνοιξε ο ασκός του Αιόλου… Άλλες δύο καταγγελίες κατά γιατρών

Άνοιξε ο ασκός του Αιόλου… Άλλες δύο καταγγελίες κατά γιατρών

  07/08/2021 13:16

Τον Ασκό του Αιόλου άνοιξε η σύλληψη του 53χρονου καρδιολόγου, ο οποίος έδινε πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού, αφού πλέον έχουν αρχίσει να γίνονται κι άλλες καταγγελίες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του REPORTER, έγινε ακόμη μία καταγγελία στην Αστυνομία, από τον ίδιο τον υπουργό Υγείας, Μιχάλη Χατζηπαντέλα αυτή τη φορά. Συγκεκριμένα, ο υπουργός δέχθηκε μία ανώνυμη καταγγελία, που έκανε λόγο για παιδίατρο στην Πάφο, η οποία εξέδωσε πλαστό πιστοποιητικό εμβολιασμού στο παιδί της.

Ο υπουργός Υγείας, μετά την καταγγελία που δέχθηκε, προέβη σε επίσημη καταγγελία στον ίδιο τον Αρχηγό της Αστυνομίας. Η Αστυνομία, από πλευράς της θα διερευνήσει την υπόθεση, για να διαπιστωθεί κατά πόσο ευσταθεί η εν λόγω καταγγελία. 

Την ίδια ώρα, όπως αναφέρουν πληροφορίες του REPORTER, ενώπιον της Αστυνομίας βρίσκεται και τρίτη καταγγελία ιατρού από τη Λεμεσό, αυτή τη φορά, σύμφωνα με την οποία, ζευγάρι πήγε στον προσωπικό τους ιατρό και του ζήτησε να τους παραχωρήσει κάρτα εμβολιασμού, χωρίς ωστόσο να λάβουν το εμβόλιο. Όταν ο γιατρός αρνήθηκε, το ζευγάρι διαγράφηκε από τη λίστα ασθενών του και γράφτηκε σε άλλο ιατρό. 

Ωστόσο, ο πρώτος ιατρός προέβη σε καταγγελία στην Αστυνομία, με τις Αρχές να διερευνούν την καταγγελία. Μάλιστα, θα αρχίσει και πάλι έρευνα, μέσω του συστήματος του ΟΑΥ, για να διαπιστωθεί αν το ζευγάρι έλαβε κάρτα εμβολιασμού. 

Οι Αρχές θα ξεκινούν νέο κύκλο λήψης καταθέσεων και στοιχείων, για να διαπιστωθεί κατά πόσο και οι δύο καταγγελίες ευσταθούν, αφού στην προκειμένη περίπτωση δεν έχουν ενώπιον τους κάποια μαρτυρία, όπως έγινε με τον 53χρονο καρδιολόγο. 

Ερωτηθείς για τις δύο καταγγελίες, ο εκπρόσωπος τύπου της Αστυνομίας, επιβεβαίωσε στον REPORTER ότι έχουν γίνει και τόνισε πως οι έρευνες των αρχών βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη. 

Ζητά πλήρη διερεύνηση η Παιδιατρική Εταιρεία

Η Παιδιατρική Εταιρεία Κύπρου ζητά πλήρη διερεύνηση των πληροφοριών για διερευνώμενη υπόθεση έκδοσης πλαστού πιστοποιητικού εμβολιασμού από Παιδίατρο στην Πάφο.

Σε ανακοίνωσή της η Εταιρεία αναφέρει ότι αυτονόητα καταδικάζει «οποιεσδήποτε πράξεις ή πρακτικές μελών μας ή άλλων συναδέλφων δυνατόν να θέσουν σε κίνδυνο την υγεία πολιτών και που πέραν της αντιεπιστημονικής υφής τους, ενέχουν και το στοιχείο της διάπραξης ποινικών αδικημάτων».

«Οι όποιες ενέργειες αμαυρώνουν το κύρος και την αξιοπρέπεια του συνόλου του ιατρικού κόσμου θα μας βρίσκουν πάντοτε αντίθετους και πρωτοστάτες στην προσπάθεια πάταξης τους», σημειώνει.

«Αναμένουμε από τα αρμόδια όργανα της πολιτείας την πλήρη διερεύνηση και διαλεύκανση της συγκεκριμένης υπόθεσης όπως και όσων άλλων παρόμοιων περιστατικών πιθανώς να τεθούν ενώπιον τους. Θα παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις και είμαστε στη διάθεση των διωκτικών αρχών για να παράσχουμε την όποια βοήθεια τυχόν μας ζητηθεί», αναφέρει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας