Πάνω από 100 οι εμβολιασμένοι του γιατρού-Οι παραδοχές και τα… φακελάκια

Ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας, οδηγήθηκε ο 53χρονος γιατρός, που φόρεσε χειροπέδες για πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού, το οποίο διέταξε την επταήμερη κράτηση του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Από τη φόρμουλα του καρκίνου στους (αντι)εμβολιασμούς-Στο Δικαστήριο ο γιατρός

Σύμφωνα με τον ανακριτή της υπόθεσης, στο ΤΑΕ Λάρνακας μετέβη ο πατέρας του 41χρονου, ο οποίος ανέφερε ότι ο γιος του, που εισήχθη στη ΜΕΘ, παρά το γεγονός ότι είχε πιστοποιητικό εμβολιασμού, εντούτοις δεν ήταν εμβολιασμένος. Όπως διαπιστώθηκε από περαιτέρω έρευνες στο σύστημα του ΟΑΥ, ο 41χρονος ήταν δηλωμένος πως εμβολιάστηκε με το AstraZeneca, από τον προσωπικό του ιατρό, που είναι ο ύποπτος.

Στη συνέχεια λήφθηκαν καταθέσεις από ιατρικό προσωπικό και μεταξύ αυτών μία νοσηλεύτρια, στην οποία ο ασθενής παραδέχθηκε πώς δεν ήταν εμβολιασμένος, λέγοντάς της «μακάρι να ήμουν εμβολιασμένος». Ακολούθως η νοσηλεύτρια ενημέρωσε το νοσηλευτικό προσωπικό και τους οικείους του, ενώ λήφθηκε κατάθεση από άλλο νοσηλευτή, ο οποίος κατά την εισαγωγή του 41χρονου στη ΜΕΘ, στις 2/8 τον ρώτησε κατά πόσο είχε εμβολιαστεί και όντας σε άσχημη κατάσταση, του παραδέχθηκε ότι δεν είχε χορηγηθεί το εμβόλιο και χαρακτηριστικά του είπε ότι «αν πάνε όλα καλά, θα εμβολιαστεί με πέντε εμβόλια, όταν εξέλθει του νοσοκομείου».

Επιπρόσθετη μαρτυρία εξασφαλίστηκε από πνευμονολόγο της ΜΕΘ, ο οποίος ανέφερε πως ο 41χρονος του ανέφερε ρητά και κατηγορηματικά πως δεν έχει εμβολιαστεί. Από έλεγχο στον φάκελό του, διαπιστώθηκε ότι κατά την εισαγωγή του στο νοσοκομείο, στις 31 Ιουλίου, δήλωσε ότι ήταν εμβολιασμένος και με τις δύο δόσεις. Μετά τη δήλωση του, ο 41χρονος, ότι δηλαδή δεν είναι εμβολιασμένος, διέγραψε την αναφορά ότι είχε εμβολιαστεί και ανέγραψε την φράση «δεν είναι εμβολιασμένος».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Χειροπέδες στον καρδιολόγο για τους δήθεν εμβολιασμούς-Τρεις οι καταγγελίες

Περαιτέρω, λήφθηκε κατάθεση από λειτουργό του ΟΑΥ, ότι στις 25 Απριλίου, ο γιατρός έλαβε εξουσιοδότηση από τον ΟΑΥ για διενέργεια εμβολιασμών με AstraZeneca και από τις 26 Απριλίου, μέχρι σήμερα, παρήγγειλε συνολικά 170 δόσεις εμβολίου AstraZeneca, ενώ φαίνεται μέσω του συστήματος, να εμβολιάστηκαν 102 ασθενείς. Ανάμεσα σε αυτούς ο 41χρονος, ενώ με βάση το σύστημα, φαίνεται ότι ο γιατρός έχει ακόμη στην κατοχή του 68 σκευάσματα εμβολίου.

Παράλληλα, η σύζυγος του 41χρονου ασθενή, ανέφερε ότι κατά τον χρόνο της πρώτης δόσης εμβολιασμού του συζύγου της, μετέβησαν μαζί στο ιατρείο του υπόπτου, όπου κατά τη διάρκεια του εμβολιασμού, της ζητήθηκε από τον ύποπτο να παραμείνει εκτός του ιατρείου. Μετά το πέρας του εμβολιασμού, ο σύζυγός της και ο ιατρός της ανέφεραν ότι προχώρησαν στην πρώτη δόση του AstraZeneca και ο σύζυγός της, της υπέδειξε το πιστοποιητικό εμβολιασμού.

Στα πλαίσια της διερεύνησης της υπόθεσης, διαπιστώθηκε ότι δύο ακόμη ασθενείς, που φαίνεται ότι είναι δηλωμένοι ως εμβολιασμένοι μέσω του ιατρού και βρίσκονται στο Νοσοκομείο Αναφοράς, σε σοβαρή κατάσταση, δεν είναι τελικά εμβολιασμένοι. Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε ο ανακριτής, λήφθηκε ηλεκτρονική αλληλογραφία από τον ΟΑΥ, η οποία επιβεβαίωσε τις υποψίες, ότι ο ένας ασθενής, που είναι διασωληνωμένος, κατέχει πλαστό πιστοποιητικό από τον ύποπτο, πληροφόρηση που σύμφωνα με την αλληλογραφία, δόθηκε από την σύζυγο του ασθενή.

Ο 53χρονος γιατρός, όταν συνελήφθη από τους αστυνομικούς, ανέφερε «εν έχω ιδέα για τούτα που μου λαλείτε», ενώ ακολούθησε έρευνα στην οικία του και στα οχήματά του, όπου παραλήφθηκαν διάφορα τεκμήρια και έγγραφα, ενώ κατασχέθηκαν πέντε χάρτινα κιβώτια με γυάλινα μπουκάλια με υγρή ύλη και άλλα συνολικά επτά μπουκάλια γυάλινα με υγρή ύλη, που εντοπίστηκαν στο όχημα και την αποθήκη του. Παρόμοια μπουκαλάκια σκευασμάτων και έγγραφα παραλήφθηκαν από το γραφείο του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Οργή για τον καρδιολόγο με τους δήθεν εμβολιασμούς-Γιατροί ξεσπαθώνουν κατά του ΠΙΣ

Ο 53χρονος πέρασε από ανάκριση, ωστόσο αρνείται ανάμειξη στην υπόθεση. Οι ανακριτές της υπόθεσης αναμένεται να λάβουν καταθέσεις από όλους τους ασθενείς που είναι καταχωρημένοι στο σύστημα ως εμβολιασμένοι, ενώ θα εξεταστούν ενδελεχώς τα ηλεκτρονικά του δεδομένα. Την ίδια ώρα, θα ζητηθεί η άρση τραπεζικών λογαριασμών, καθώς η Αστυνομία έχει στα χέρια της πληροφορία, ότι ο ύποπτος για την έκδοση των πλαστών πιστοποιητικών εμβολιασμού χρηματιζόταν από πρόσωπα που ήθελαν να εξασφαλίσουν πιστοποιητικό, χωρίς να εμβολιαστούν (πληροφορίες που διερευνώνται κάνουν λόγω για αυξημένη ταρίφα, η οποία έφτανε μέχρι και 600 ευρώ).

Παράλληλα, οι ανακριτές αναζητούν τα σκευάσματα εμβολίων που του παραδόθηκαν, ενώ θα εξεταστούν τα σκευάσματα με την υγρή ύλη που εντοπίστηκαν, ώστε να διαπιστωθεί τι περιέχουν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δειτε Επισης

Μονόδρομος το Συνταγματικό κατά πλειοψηφία-Ξανά στο προσκήνιο και ο διαχωρισμός εξουσιών του Εισαγγελέα
«Όταν δεν υπάρχει ένα σύστημα που θα φοβάται ο πολίτης να διαπράξει ένα έγκλημα, γιατί να μην το κάνει;»
Επανασύλληψη 44χρονου για υποθέσεις εμπρησμών
ΒΙΝΤΕΟ: Πυρκαγιά σε ξηρά χόρτα και άγρια βλάστηση στα Κούκλια
Σε φωτοβολίδα αποδίδει τα αίτια φωτιάς στη Λεμεσό η Παναγιώτου-«Αναλαμβάνουμε την ευθύνη της Υπ. Μεταλλείων»
Απουσιάζει από την κατοικία του στην Πάφο 19χρονος (pics)
Σε επιφυλακή οι δυνάμεις πυρόσβεσης στη Λεμεσό-Ψάχνουν το τι πήγε λάθος με την καταστροφή φωτοβολίδων
Διέταξε έρευνα για την πυρκαγιά η Παναγιώτου-Πιθανή αιτία η καταστροφή φωτοβολίδων
Την Παρασκευή η διαδικασία αίτησης των μοναχών για ακύρωση δέσμευσης περιουσιακών στοιχείων
Οι επιστημονικές εξετάσεις δίνουν απαντήσεις για τον θάνατο της οκτάχρονης Καισσαριανής