Από τη φόρμουλα του καρκίνου στους (αντι)εμβολιασμούς-Στο Δικαστήριο ο γιατρός

Ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας οδηγείται το πρωί ο 53χρονος καρδιολόγος που συνελήφθη μετά από καταγγελία για πλαστό πιστοποιητικό εμβολιασμού σε 41χρονο ασθενή, ενώ στα πλαίσια διερεύνησης, φέρεται να εμπλέκεται και σε άλλες υποθέσεις.

Μετά από καταγγελία που έφθασε στην Αστυνομία και αφού εξασφαλίστηκε μαρτυρία, οι ανακριτές του ΤΑΕ Λάρνακας εξασφάλισαν ένταλμα σύλληψης σε βάρος του γνωστού γιατρού, ο οποίος φόρεσε χειροπέδες και οδηγήθηκε στο Τμήμα.

Η Αστυνομία, αναμένεται να ζητήσει από το Δικαστήριο την έκδοση διατάγματος προσωποκράτησης του, καθώς υπολείπεται μεγάλο ανακριτικό έργο, αφού θα πρέπει να ληφθούν καταθέσεις από όλους τους ασθενείς που δήλωσε πως εμβολίασε, ώστε να διαπιστωθεί κατά πόσο τους χορήγησε το εμβόλιο ή εάν τους παραχωρούσε πλαστό πιστοποιητικό εμβολιασμού. 

Όπως ανέφεραν πηγές στον REPORTER, πρόκειται για μια μακρά λίστα, η οποία θα πρέπει να εξεταστεί και να ληφθούν καταθέσεις από όλους.

Πέραν της καταγγελίας του 41χρονου, που παραδέχθηκε την αλήθεια σε γιατρούς προτού διασωληνωθεί, εναντίον του καρδιολόγου προέκυψαν άλλες δύο υποθέσεις και δεν αποκλείεται ο αριθμός να είναι ακόμη μεγαλύτερος. Σημειώνεται πως και οι τρεις ασθενείς που είχαν στα χέρια τους πλαστό πιστοποιητικό, νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση στο Νοσοκομείο Αναφοράς.  

Ο 41χρονος είχε μεταφερθεί στο Νοσοκομείο Αναφοράς και εκεί αποκάλυψε στους γιατρούς πως τελικά δεν είναι εμβολιασμένος και πως δεν είναι έγκυρο το πιστοποιητικό εμβολιασμού που κατέχει. Την επόμενη μέρα, συγγενικό του πρόσωπο, μετέβη στο ΤΑΕ Λάρνακας, όπου «έδωσε» το γιατρό και ως εκ τούτου, οι ανακριτές άρχισαν την λήψη καταθέσεων από γιατρούς και νοσηλευτές.

Εναντίον του 53χρονου γιατρού, διερευνώνται αδικήματα που αφορούν συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος, πλαστογραφία επίσημου εγγράφου, κυκλοφορία πλαστού εγγράφου, εξασφάλιση εγγραφής με ψευδείς παραστάσεις, αμελείς πράξεις που προκαλούν σωματική βλάβη και για παραβάσεις του Περί Γενικού Συστήματος Υγείας Νόμου.

Τα πιο πάνω αδικήματα διαπράχθηκαν μεταξύ των ημερομηνιών 26/4/2021 – 6/8/2021 στη Λάρνακα.

Απασχόλησε ξανά ο γιατρός

Για τις καταγγελίες σε βάρος του γιατρού από τη Λάρνακα, θορυβήθηκε ο Παγκύπριος Ιατρικός Σύλλογος, ο οποίος  θα τροχοδρομήσει όλες οι ενδεικνυόμενες διαδικασίες, εάν αποδειχθεί πως έχουν διαπραχθεί από τον γιατρό τα συγκεκριμένα αδικήματα.

Πάντως, ενώπιον του ΠΙΣ, μέχρι στιγμής δεν υπάρχει επίσημη καταγγελία. Ωστόσο, σε βάρος του εν λόγω γιατρού, υπήρχαν στο παρελθόν άλλες δύο καταγγελίες, εκ των οποίων στην μια του επιβλήθηκε ποινή.

Σύμφωνα με πληροφορίες του REPORTER, πριν από μερικά χρόνια, γυναίκα κατήγγειλε στον Παγκύπριο Ιατρικό Σύλλογο πως ο 53χρονος χορηγούσε στην μητέρα της συγκεκριμένα σκευάσματα, τα οποία όπως έλεγε, ήταν μια διαφορετική μέθοδος για αντιμετώπιση του καρκίνου. Η μητέρα της παραπονούμενης, τελικά απεβίωσε και η κόρη της προέβη σε καταγγελία στον ΠΙΣ, ωστόσο στην συνέχεια απέσυρε και η υπόθεση έκλεισε.

Το 2017, ο γιατρός απασχόλησε ξανά τον ΠΙΣ, ο οποίος προχώρησε σε αυτεπάγγελτη έρευνα μετά την ανακοίνωση του γιατρού ότι έχει βρει θεραπευτική φόρμουλα για τον καρκίνο. «Αγαπητοί φίλοι, μετά από 7 χρόνια προσπάθειας σας ανακοινώνω με μεγάλη μου χαρά ότι τελικά ολοκληρώθηκε η φόρμουλα για τον καρκίνο!» έγραψε στις 28 Αυγούστου του 2017.

 

Μετά την ανακοίνωση του, είχε δημιουργηθεί ντόρος, ενώ ο ίδιος σε δηλώσεις του στα ΜΜΕ, ανέφερε πως πρόκειται για συμπλήρωμα διατροφής τα οποία έλαβαν περίπου 300 ασθενείς του.

«Δεν έχω δηλώσει πουθενά ότι η φόρμουλα αυτή είναι θεραπευτική, αλλά αντιθέτως λέω πως είναι βοηθητική και σε καμία περίπτωση δεν είναι ούτε φάρμακο, ούτε θεραπεία, αλλά κατατάσσεται στα συμπληρώματα διατροφής και έχουν επίσης πιστοποιητικά καταλληλόλητας».

Ο ΠΙΣ, για την εν λόγω ανακοίνωση, του επέβαλε αυστηρή επίπληξη, ενώ τον προειδοποίησε πως σε περίπτωση που προβεί σε ανάλογες ενέργειες, θα τιμωρηθεί αυστηρότερα.

Δειτε Επισης

Είχε πάει για σέρβις το Dali πριν την πρόσκρουση στη γέφυρα-Στο φως ηχητικό ντοκουμέντο
Πρόεδρος: Σε 106 Δήμους και Κοινότητες ο Κοινωνικός Λειτουργός της Γειτονιάς, βήμα προς το κράτος πρόνοιας
Κτηνίατρος σχεδίαζε να κακοποιήσει σεξουαλικά το μωρό που θα αποκτούσε σε λίγες μέρες μέσω παρένθετης
Αυτά είναι τα πέντε μέτρα της Κυβέρνησης για την ακρίβεια-Οριζόντια επιδότηση για ρεύμα, εφάπαξ για καύσιμα
Καταζητείται ο 55χρονος Θεόδωρου Θεοδώρου-Δεν παρουσιάστηκε στο Δικαστήριο (pic)
Εντός της εβδομάδας η αναχώρηση του δεύτερου πλοίου για τη Γάζα
LIVE: Επιτίθεται σε Εισαγγελία η πλευρά της οικογένειας του Θανάση-«Η στάση της ενίσχυσε την προσπάθεια συγκάλυψης»
Στροφή Εισαγγελίας στο Εφετείο για 82χρονο παππού-Δεν φέρει ένσταση στο αίτημα για ποινή με αναστολή
Ούτε αυτή την εβδομάδα αναμένεται να παρουσιαστούν ενώπιον της Ανακριτικής Επιτροπής οι μοναχοί
Κομματική υποστήριξη για τον «Ζανέττο»-Πήρε «ψήφο» από τους Οικολόγους για τον Δήμο Λευκωσίας