Χειροπέδες στον καρδιολόγο για τους δήθεν εμβολιασμούς-Τρεις οι καταγγελίες

Συνελήφθη ο καρδιολόγος, σε βάρος του οποίου προέκυψε καταγγελία για πλαστό πιστοποιητικό εμβολιασμού σε 41χρονο ασθενή, ο οποίος μίλησε στους γιατρούς πριν διασωληνωθεί, λόγω της κατάστασης της υγείας του. 

Οι ανακριτές της υπόθεσης, φόρεσαν χειροπέδες στον γιατρό, εναντίον του οποίου διερευνώνται, μέχρι στιγμής, τρεις υποθέσεις, ενώ δεν αποκλείεται ο αριθμός των «εμβολιασμένων» ασθενών, να αυξηθεί ακόμη περισσότερο. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Και άλλες υποθέσεις κατά του γιατρού για «εμβολιασμούς»-Μακρά η λίστα ασθενών

Η απάτη του γιατρού αποκαλύφθηκε όταν ο 41χρονος μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Αμμοχώστου με αναπνευστική ανεπάρκεια. Εκεί αρχικά είχε αναφέρει ότι ήταν εμβολιασμένος, ωστόσο όταν επιδεινώθηκε η κατάστασή του και του ανακοίνωσαν πως πρέπει να διασωληνωθεί, αποκάλυψε στους γιατρούς πως τελικά δεν είναι εμβολιασμένος και πως δεν είναι έγκυρο το πιστοποιητικό εμβολιασμού που κατέχει. 

Το πρωί συγγενικό του πρόσωπο, μετέβη στο ΤΑΕ Λάρνακας και κατήγγειλε πως το πιστοποιητικό του το εξέδωσε, συγκεκριμένος ιδιώτης γιατρός από τη Λάρνακα. Ανακριτές του ΤΑΕ Λάρνακας μετέβησαν στο Νοσοκομείο Αμμοχώστου γιο τη λήψη καταθέσεων, από γιατρούς και νοσηλευτές.

Την ίδια ώρα, οι ανακριτές της υπόθεσης εξετάζουν τον μακρύ κατάλογο με τους ασθενείς που δήλωσε ο γιατρός πως εμβολίασε, ώστε μέσα από τις μαρτυρίες τους, να διαφανεί κατά πόσο τους χορήγησε το εμβόλιο ή εάν τους παραχωρούσε πλαστό πιστοποιητικό εμβολιασμού. 

Εναντίον του 53χρονου γιατρού διερευνώνται αδικήματα που αφορούν συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος, πλαστογραφία επίσημου εγγράφου, κυκλοφορία πλαστού εγγράφου, εξασφάλιση εγγραφής με ψευδείς παραστάσεις, αμελείς πράξεις που προκαλούν σωματική βλάβη και για παραβάσεις του Περί Γενικού Συστήματος Υγείας Νόμου.

Τα πιο πάνω αδικήματα διαπράχθηκαν μεταξύ των ημερομηνιών 26/4/2021 – 6/8/2021 στη Λάρνακα.

«Σύμφωνα με τα υπό διερεύνηση στοιχεία, τρία πρόσωπα τα οποία νοσηλεύονται σε σοβαρή/κρίσιμη κατάσταση με τη νόσο COVID 19, φέρονται να κατέχουν πλαστό πιστοποιητικό εμβολιασμού, το οποίο εκδόθηκε από τον ύποπτο», αναφέρει σε ανακοίνωση της η Αστυνομία.

Για την υπόθεση, ο υπουργός Υγείας επικοινώνησε με τον Αρχηγό Αστυνομίας, από τον οποίο ζήτησε άμεση διερεύνηση. 

Το περιστατικό θορύβησε τον Παγκύπριο Ιατρικό Σύλλογο. Όπως ανέφερε στον REPORTER ο Πρόεδρος της Επιτροπής Δεοντολογίας του ΠΙΣ, Μιχάλης Αναστασιάδης, θα τροχοδρομηθούν όλες οι ενδεικνυόμενες διαδικασίες του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου, εάν αποδειχθεί πως έχουν διαπραχθεί από τον γιατρό τα συγκεκριμένα αδικήματα.

«Τέτοιες ενέργειες δεν είναι απλά απαράδεκτες και καταδικαστέες αλλά αμαυρώνουν και το όνονα της ιατρικής κοινότητας. Εννοείται ότι στο πλαίσιο των διαδικασιών της νομοθεσίας, θα δρομολογηθούν οι νενομισμένες ενέργειες. Εμείς είμαστε στη διάθεση της Αστυνομίας», σημείωσε. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Δυσαρέσκεια ψευδοκράτους για Συμπεράσματα-«Κρατούν όμηρο τις σχέσεις ΕΕ-Τουρκίας»
Έξι πρόσωπα κατηγορήθηκαν γραπτώς για παράνομη εργοδότηση στην Πάφο
Ιράν: Απόλυτα ασφαλείς οι πυρηνικές εγκαταστάσεις στην Ισφαχάν
LIVE: Επιβεβαιώνεται ότι δεν πλήγηκαν πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν
Καταρρίφθηκαν drones αλλά δεν έγινε επίθεση με πυραύλους υποστηρίζει το Ιράν-Kανένα σχόλιο από Ισραήλ
Χειροπέδες σε 31χρονο για τη βομβιστική επίθεση σε γνωστό μπαρ στον Πρωταρά
ΒΙΝΤΕΟ: Παγκόσμιος συναγερμός-Προχώρησε σε αντίποινα το Ισραήλ, πύραυλοι έπληξαν εγκατάσταση στο Ιράν
Έσπασαν το φράγμα των 7.000 τα παράπονα για τους δρόμους-Αποπερατώθηκε ένα στα τέσσερα προβλήματα
Σιγή ασυρμάτου για τη διερεύνηση του θανάτου αλλοδαπού στη Λεμεσού-Περιμένει στοιχεία η Λοττίδου
Σπέρνει στην Ευρώπη για να θερίσει στο Κυπριακό ο Χριστοδουλίδης