Νέο ραντεβού έξω από το Προεδρικό από διαμαρτυρόμενους-Αυστηρές οδηγίες

Νέα διαμαρτυρία πραγματοποιείται σήμερα το απόγευμα, έξω από το Προεδρικό, με τους πολίτες να διαμαρτύρονται εκ νέου για τα μέτρα που λήφθηκαν από την Κυβέρνηση, για την αναχαίτιση της πανδημίας του κορωνοϊού. Είναι η πρώτη μεγάλη διαδήλωση που θα πραγματοποιηθεί έξω από το Προεδρικό, μετά τα επεισόδια της 18ης Ιουλίου, με την Αστυνομία να βρίσκεται σε εγρήγορση.

Η διαδήλωση αναμένεται να ξεκινήσει στις 6:00 το απόγευμα και αναμένεται να είναι αυξημένη η προσέλευση του κόσμου, με τους διοργανωτές να καλούν κόσμο από όλες τις επαρχίες. Μάλιστα, έχουν ανακοινώσει ότι η προσέλευση από τις άλλες επαρχίες θα γίνεται με λεωφορείο.

Τα αιτήματα τους, όπως οι ίδιοι αναφέρουν είναι:

-Άμεση κατάργηση του  παράνομου και αντισυνταγματικού «SafePass»

-Άμεση δήλωση/δέσμευση του ΠτΔ και όλων των κομμάτων και των εργοδοτών ότι το rapid test δε θα χρεώνεται στους εργαζόμενους/πολίτες σε καμία περίπτωση.

-Άμεση δέσμευση για κατάργηση του rapid test ανά 72 ώρες.

-Άμεση δήλωση/δέσμευση και διακήρυξη του ΠτΔ και όλων των κομμάτων και των εργοδοτών ότι ο εμβολιασμός για το  Covid-19 δεν είναι σε καμία περίπτωση υποχρεωτικός.

-Να σταματήσει άμεσα ο διαχωρισμός και η διάκριση των πολιτών σε ανεμβολίαστους και μη

-Να σταματήσει άμεσα ο εκφοβισμός, εκβιασμός, απειλές απόλυσης κατά εργαζομένων στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα για τον λόγο ότι αρνούνται να εμβολιαστούν.

-Άμεση κατάργηση των παράνομων και αντισυνταγματικων διαταγμάτων

-Άμεση διακήρυξη του προέδρου ότι το lockdown είναι παράνομο και αντισυνταγματικό

-Ενίσχυση των νοσοκομείων και γενικά της υγείας με όλα τα εκατομμύρια που δαπανωνται για τα άχρηστα ραπιτ τεστ.

-Άμεση αύξηση κλινών Μ.Ε.Θ με την διοχέτευση ολων των εκατομμυρίων που πετάγονται άσκοπα σε άχρηστα ραπιτ τεστ είτε δίνονται παράνομα υπό μορφή "κινητρων" σε πολίτες για να εμβολιαστούν

-Μεγαλύτερη προστασία και μέτρα στήριξης και φροντίδας των ευπαθών ομάδων για άμεση περίθαλψη τους σε περίπτωση αναγκης.

Έτοιμη η Αστυνομία

Στο μεταξύ, στο σημείο θα βρίσκεται ισχυρή αστυνομική δύναμη, ώστε να μην παρεκτραπεί η κατάσταση. Σε περίπτωση που παρατηρηθούν επεισόδια, η Αστυνομία αναμένεται να παρέμβει.  

Σύμφωνα με πληροφορίες του REPORTER, η Κυβέρνηση, μετά τα επεισόδια που σημειώθηκαν έξω από το Προεδρικό και τον ΔΙΑ, στις 18 Ιουλίου, είναι ενοχλημένη και έστειλε σαφές μήνυμα, τόσο προς την Αστυνομία, όσο και προς κάθε αρμόδιο, ότι δεν πρόκειται να ανεχτεί παρόμοια γεγονότα. Μάλιστα, έχουν δοθεί αυστηρές οδηγίες, ώστε να ληφθούν αυστηρά μέτρα και να μην επιτραπεί σε χούλιγκαν να μετατρέψουν ξανά τους δρόμους σε πεδίο μάχης.

Υπενθυμίζεται ότι για τα επεισόδια που σημειώθηκαν στον ΔΙΑ, έχουν παραπεμφθεί σε δίκη εννέα άτομα, αφού κατηγορούνται για σοβαρά αδικήματα, όπως εμπρησμός, οχλαγωγία, συνωμοσία και αδικήματα του περί Λοιμοκάθαρσης Νόμου. Όπως είχε δηλώσει ο εκπρόσωπος τύπου της Αστυνομίας, είναι συνολικά 13 αδικήματα και η πρώτη δικάσιμος του Κακουργιοδικείου θα πραγματοποιηθεί στις 14 Σεπτεμβρίου. Ένα άτομο θα παραμένει υπό κράτηση, μέχρι την έναρξη της διαδικασίας.

Μέχρι σήμερα η Αστυνομία συνέλαβε συνολικά 26 άτομα σε σχέση με τα επεισόδια, κάποιοι εκ των οποίων παραπέμφθηκαν ήδη ενώπιον Δικαστηρίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δειτε Επισης

Συλλήψεις Αστυνομίας και Βρετανικών Βάσεων για κροτίδες και ναρκωτικά
LIVE: Υπέβαλαν υποψηφιότητες, έστειλαν ισχυρά μηνύματα Κυνηγοί, Εθνική Δράση και Ανδρόνικος Ζερβίδης
Χειροπέδες σε 39χρονο για κλοπή από αποθήκη-Κλάπηκε περιουσία πέραν των 1000 ευρώ
Ή αυτοί ή εκείνος... Η απόφαση επί της προσφυγής θα γράψει το τέλος της ιστορίας
Ξεκινά επίσημα η προεκλογική κούρσα-Κατατίθενται οι υποψηφιότητες των Ευρωεκλογών
Η ανάγκη της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης στα σχολεία και οι μύθοι που καταρρίφθηκαν
Λοϊζίδης vs Παπαθεοδώρου: Ο χαρτοπόλεμος, οι κατηγορίες και η καταγγελία για κατάχρηση εξουσίας
Οι άνθρωποι της νύχτας δραστηριοποιούνται πλέον την ημέρα και η Αστυνομία αναζητά χειροκροτητές
Διερευνά τα παράπονα καταναλωτών για υψηλούς λογαριασμούς υδατοπρομήθειας ο Δήμος Πάφου
Το σκανδαλοθηρικό National Enquirer είχε συμφωνία με τον Τραμπ για να «θάβει» ρεπορτάζ εναντίον του