Μυρίζει μπαρούτι λόγω εμβολιασμών παιδιών-Διερευνούν και ετοιμάζονται οι Αρχές

Σε επικίνδυνους ατραπούς, με απρόβλεπτες συνέπειες, οδηγούνται οι αντιδράσεις για τους εμβολιασμούς παιδιών, με κάποιους να εμφανίζονται και πάλι διατεθειμένοι να φτάσουν μέχρι τα άκρα και την κοινωνία να διχάζεται ξανά. Η κατάσταση, μετά και τις απειλές εναντίον γιατρών, μοιάζει έτοιμη να ξεφύγει, κάτι που προκαλεί μεγάλη ανησυχία στην Κυβέρνηση, με τις Αρχές να προετοιμάζονται για να αποφύγουν τα χειρότερα.

Το Σάββατο μάλιστα, προγραμματίζεται για τις έξι το απόγευμα και νέα εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από το Προεδρικό, για εμβολιασμούς, rapid test και SafePass και η Αστυνομία καταρτίζει πλάνο, προκειμένου να αποτραπούν νέα επεισόδια.

Αφορμή για τις νέες αντιδράσεις προσώπων που τάσσονται ενάντια στους εμβολιασμούς, που εντάθηκαν αμέσως μετά τις ανακοινώσεις του υπουργού Υγείας την Παρασκευή, αποτέλεσε η απόφαση για τους εμβολιασμούς παιδιών άνω των 12 ετών, οι οποίοι σημειώνεται πως δεν είναι υποχρεωτικοί και για τη διενέργειά τους, απαιτείται ενυπόγραφη συγκατάθεση και από τους δύο γονείς τους.

Αυτό που προκάλεσε ανησυχία, ήταν οι ύβρεις και απειλές εναντίον παιδιάτρων, που ανάγκασαν την Παιδιατρική Εταιρεία Κύπρου, να προβεί σε καταγγελία στην Αστυνομία. Απειλές που έφεραν την έντονη αντίδραση του ίδιου του Προέδρου της Δημοκρατίας, που έδωσε οδηγίες για άμεση διερεύνηση της υπόθεσης. Με μία οργισμένη ανάρτηση, μάλιστα, ο Νίκος Αναστασιάδης ανέφερε πως οι απειλές εναντίον γιατρών αποτελούν ντροπή, διαμηνύοντας ταυτόχρονα, πως η Κυβέρνηση θα είναι αμείλικτη απέναντι σε μεσαιωνικές αντιλήψεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Απαντήσεις για εμβολιασμούς παιδιών από την ΠΕΚ-«Δεν μας φοβίζουν οι απειλές»

Στο μικροσκόπιο συγκεκριμένα άτομα

Στο μικροσκόπιο της Αστυνομίας, βρίσκονται πάντως αρκετά άτομα που μέσω αναρτήσεων τους στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, εκτόξευσαν απειλές εναντίον συγκεκριμένων παιδιάτρων και μελών του ΔΣ της ΠΕΚ. Οι ανακριτές της υπόθεσης, διερευνούν κατά πόσον πρόκειται για οργανωμένες επιθέσεις, πίσω από τις οποίες κρύβονται συγκεκριμένοι κύκλοι ή για μεμονωμένες αντιδράσεις αντιεμβολιαστών. Οι πλείστοι πάντως, μετά την καταγγελία της Παιδιατρικής Εταιρείας, έσπευσαν να σβήσουν τις αναρτήσεις τους.

«Οι θρασύδειλοι υβριστές μας, έχουν ήδη κατεβάσει τις αναρτήσεις τους, βεβαίως η Αστυνομία έχει τα στοιχεία τους, οπόταν μπορεί να διεξάγει την έρευνά της. Για μας, από την μία ήταν καθήκον να καταγγείλουμε αυτά τα απαράδεκτα φαινόμενα και από την άλλη δεν μας πτοούν καθόλου, συνεχίζουμε απερίσπαστα το έργο μας. Ευχαριστούμε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον Αρχηγό της Αστυνομίας, αλλά και το Γενικό Εισαγγελέα, που επέδειξαν ενδιαφέρον», ανέφερε στον REPORTER ο Πρόεδρος της Παιδιατρικής Εταιρείας Κύπρου Δρ. Μιχάλης Αναστασιάδης.

Η επιστημονική κοινότητα πάντως είναι ανάστατη από την κατάσταση όπως εξελίσσεται, διαμηνύοντας ότι δεν θα μείνει με σταυρωμένα τα χέρια. «Δυστυχώς έχει καλλιεργηθεί ένα τοξικό κλίμα αντιπαράθεσης, το οποίο προφανώς έχει πιο βαθιές ρίζες, με κάποιους κύκλους, οι οποίοι αντιτίθενται έντονα σε αυτήν την πρακτική, η οποία έχει υιοθετηθεί από τους πλέον επίσημους υγειονομικούς φορείς ανά τον κόσμο. Εμείς κατανοούμε τις λογικές επιφυλάξεις και τους προβληματισμούς, μιας μερίδας γονέων για τους εμβολιασμούς και είμαστε έτοιμοι να τις συζητήσουμε μαζί τους. Όμως άλλο είναι οι λογικές επιφυλάξεις και ανησυχίες και άλλο οι ακραίες και απαράδεκτες ενέργειες, που θα μας βρίσκουν πάντοτε αντίθετους», ανέφερε ο κ. Αναστασιάδης.

Η Παιδιατρική Εταιρεία Κύπρου, επαναλαμβάνει πως οι συστάσεις στις οποίες προέβη για τους εμβολιασμούς παιδιών, ήταν οι ενδεδειγμένες και καλεί εκ νέου τους πολίτες να ανταποκριθούν στο κάλεσμά της. «Μελετώντας όλα τα δεδομένα που υπάρχουν, μέχρι στιγμής, ενώπιον μας και αξιολογώντας όλους τους παράγοντες, συμπεριλαμβανομένης της δυσμενούς επιδημιολογικής εικόνας, της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς και το πόσο διαταράχθηκε η ψυχοσυναισθηματική υγεία των παιδιών μας όλο το προηγούμενο διάστημα από τις συνθήκες εγκλεισμού, λάβαμε αυτή την απόφαση. Οι παρενέργειες είναι απειροελάχιστες και οι όποιες πιο σοβαρές περιπτώσεις, ήταν εξαιρετικά σπάνιες και ιάσιμες, όπως ήταν τα περιστατικά μυοκαρδίτιδας και περικαρδίτιδας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Συνελήφθη στα κατεχόμενα άτομο για «παραβίαση ιδιωτικής ζωής»
Μεγαλώνει ο κύκλος των συλλήψεων για τις πλαστές άδειες οδήγησης αλλά και διαμονής στην ΚΔ
Ανοικτή επιστολή από τη μητέρα της αδικοχαμένης Μαριλένας-«Έκλαψα περισσότερο από κάθε άλλη μέρα για την κόρη μου»
Στις 18 Απριλίου απαντά η 47χρονη σε κατηγορίες για κλοπές μέσω καρτών paysafe
Συνελήφθη 16χρονος που οδηγούσε κλοπιμαία μοτοσικλέτα υπό την επήρεια ναρκωτικών
Καταζητείται ο 55χρονος Θεόδωρου Θεοδώρου-Δεν παρουσιάστηκε στο Δικαστήριο (pic)
Ζήτησε πόρισμα με «ανοιχτή αιτία» για Θανάση η Εισαγγελία, δολοφονία πέραν πάσης λογικής αμφιβολίας έδειξε η οικογένεια
Στροφή Εισαγγελίας στο Εφετείο για 82χρονο παππού-Δεν φέρει ένσταση στο αίτημα για ποινή με αναστολή
Ποινή δύο ετών στον 25χρονο για τον χαμό της 19χρονης Μαριλένα-Ξέσπασε η μητέρα της αδικοχαμένης
Ούτε αυτή την εβδομάδα αναμένεται να παρουσιαστούν ενώπιον της Ανακριτικής Επιτροπής οι μοναχοί