Σάββατο 25 Σεπ, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

Διαχειρίσιμη η κατάσταση στα μέτωπα των πυρκαγιών-Αποτράπηκαν τα χειρότερα (vid&pics)

  28/07/2021 15:41
Διαχειρίσιμη η κατάσταση στα μέτωπα των πυρκαγιών-Αποτράπηκαν τα χειρότερα (vid&pics)

Διαχειρίσιμη η κατάσταση στα μέτωπα των πυρκαγιών-Αποτράπηκαν τα χειρότερα (vid&pics)

  28/07/2021 15:41

Διαχειρίσιμη είναι σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία η κατάσταση σε όλα τα μέτωπα των πυρκαγιών που ξέσπασαν λίγο μετά το μεσημέρι και έλαβαν διαστάσεις λόγω των σφοδρών ανέμων. 

Αυτό που προκάλεσε τη μεγαλύτερη ανησυχία και έθεσε σε συναγερμό τις μονάδες Πυρόσβεσης ήταν αυτό που ξέσπασε στον αυτοκινητόδρομο, έπειτα από μηχανική βλάβη αυτοκινήτου, το οποίο τυλίχθηκε στις φλόγες, κοντά στο Πεντάκωμο. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Σε επιφυλακή σκάφη για μεταφορά πολιτών δια θαλάσσης λόγω πυρκαγιάς (vid)

Η πυρκαγιά είχε επεκταθεί σε παρακείμενα χωράφια και έλαβε μεγάλες διαστάσεις, ενώ ενώ οι φλόγες απελιούσαν μεμονωμένες οικίες, οι οποίες εκκενώθηκαν. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Οδηγίες για εκκένωση σπιτιών, εκτός ελέγχου η πυρκαγιά-Χάος στον αυτοκινητόδρομο

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Ανδρέα Κεττή, «αποδεσμεύονται τα εναέρια μέσα από την πυρκαγιά παρά την κοινότητα Αναλιόντα και θα επιχειρήσουν στην πυρκαγιά Καλαβασού. Τόσο η πυρκαγιά Αναλιόντα όσο και Πεντακώμου εκτός απρόσμενης εξέλιξης φαίνεται να εξελίσσονται θετικά και να επίκειται διαχείριση της κατάστασης».

Υπενθυμίζεται ότι, στην περιοχή του Πεντακώμου, απειλήθηκαν μεμονωμένες κατοικίες και οι δυνάμεις πυρόσβεσης προσπάθησαν να τις διαφυλάξουν, ενώ δόθηκαν οδηγίες οι ένοικοι να απομακρυνθούν από τα υποστατικά τους. 

Η πυρκαγιά κατέκαψε ξηρά χόρτα και άγρια βλάστηση και επιχειρούν για την κατάσβεση της τρία στελεχωμένα πυροσβεστικά οχήματα από την ΕΜΑΚ, από τη Λεμεσό και από Τμήμα Δασών, ενώ κλήθηκαν ενισχύσεις από την Επαρχία Λάρνακας. Επίσης, στην μάχη πυρόσβεσης ρίχθηκαν και τα πτητικά μέσα. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: ΒΙΝΤΕΟ: Στις φλόγες όχημα στον αυτοκινητόδρομο-Έκλεισαν και οι δυο λωρίδες

Λόγω της πυρκαγιάς που στην περιοχή Ακτής του Κυβερνήτη, ο αυτοκινητόδρομος Λευκωσίας – Λεμεσού, είχε κλείσει προσωρινά και στις δύο κατευθύνσεις, ενώ μέχρι στιγμής παραμένει κλειστός ο παλαιός δρόμος Λευκωσίας – Λεμεσού, στο ύψος της Ακτής του Κυβερνήτη. 

Νωρίτερα, η Αστυνομία απεύθυνε έκκληση στους οδηγούς όπως αποφύγουν να κινηθούν προς τη Λεμεσό, λόγω του κυκλοφοριακού χάους που δημιούργησε η πυρκαγιά. 

Την ίδια ώρα, σε επιφυλακή βρέθηκαν και οι Ναυαγοσώστικοί Πύργοι ΛΕΜ1 και ΛΕΜ2, σε περίπτωση που χρειαστεί η μεταφορά πολιτών δια θαλάσσης, λόγω της πυρκαγιάς.
Συγκεκριμένα, όπως ανέφεραν σε ανακοίνωση τους, οι ναυαγοσώστες μαζί με ένα σκάφος διάσωσης, σε συνεργασία με μέλη των ΟΥΚ, οι οποίοι βρίσκονται στο σημείο με δύο σκάφη τους, τη Πολιτική Άμυνα, ΚΣΕΔ και άλλους αρμόδιους φορείς, κατάρτησαν σχέδιο δράσης για μεταφορά 100-120 πολιτών, εάν κρινόταν αναγκαίο. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας