Παρασκευή 28 Ιαν, 2022 | Επικοινωνία
trans gif

Απαντήσεις από... Σεπτέμβρη για το μοιραίο σχοινί-Ολοκληρώθηκε η λήψη καταθέσεων

  27/07/2021 07:02
Απαντήσεις από... Σεπτέμβρη για το μοιραίο σχοινί-Ολοκληρώθηκε η λήψη καταθέσεων

Απαντήσεις από... Σεπτέμβρη για το μοιραίο σχοινί-Ολοκληρώθηκε η λήψη καταθέσεων

  27/07/2021 07:02

Πέρασαν ήδη δύο μήνες από την ημέρα που ο 33χρονος λοχαγός της Εθνικής Φρουράς Ξάνθος Κυριάκου, άφηνε την τελευταία του πνοή κατά τη διάρκεια άσκησης, στην περιοχή Τροοδίτισσας, ωστόσο το πόρισμα για το πώς οδηγηθήκαμε στο τραγικό συμβάν, δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: O λοχαγός που χαιρετούσε τη σημαία με περηφάνια… «Πάλε θα βάλουμε τα καλά μας»

Η οικογένεια του 33χρονου περιμένει απαντήσεις από τη διερεύνηση της υπόθεσης, όμως όπως όλα δείχνουν, δεν θα τις λάβει πριν από τα μέσα Αυγούστου με αρχές Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, στις 8 Ιουλίου, δηλαδή ενάμιση μήνα μετά το ατύχημα που του κόστισε τη ζωή, στάλθηκε στο Πανεπιστήμιο Πατρών το σχοινί με το οποίο επιχείρησε να καταρριχηθεί σε ειδική πλατφόρμα και το οποίο είχε κοπεί, με αποτέλεσμα ο 33χρονος να καταλήξει στο κενό, σε βάθος πενήντα μέτρων.

Σκοπός της αποστολής του σχοινιού στο εξωτερικό και πιο συγκεκριμένα σε εξιδεικευμένο κέντρο, είναι να επιβεβαιωθεί ή να διαψευστεί το σενάριο ότι ήταν φθαρμένο ή ελαττωματικό. Η εξέταση του σχοινιού, αναμένεται να διαρκέσει ένα με δύο μήνες και ακολούθως το τεκμήριο θα επιστραφεί στην Κύπρο, υπό τη συνοδεία μέλους της δύναμης, για να φυλαχθεί μαζί με τα υπόλοιπα τεκμήρια που εντοπίστηκαν και περισυνελέχθηκαν από τη σκηνή της τραγωδίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Με τιμές ήρωα το ύστατο χαίρε στον άτυχο λοχαγό Ξάνθο Κυριάκου (pics)

Παράλληλα, στην Αστυνομία θα διαβιβαστεί έκθεση με τα ευρήματα των εμπειρογνωμόνων που θα το εξετάσουν και η οποία αναμένεται να βοηθήσει στη σύνταξη του πορίσματος, για το θάνατο του λοχαγού.

Πάντως, σε ότι αφορά στις έρευνες, έχουν ολοκληρωθεί, αφού λήφθηκαν καταθέσεις τόσο από την Αστυνομία όσο και από την Εθνική Φρουρά, όμως δεν αποκλείεται στην περίπτωση που κριθεί αναγκαίο, μετά την παράδοση της έκθεσης για το σχοινί, να γίνει λήψη επιπρόσθετων καταθέσεων. Ακολούθως, το πόρισμα της Αστυνομίας θα διαβιβαστεί στον Γενικό Εισαγγελέα Γιώργο Σαββίδη, για οδηγίες.

Υπενθυμίζεται ότι το τραγικό περιστατικό σημειώθηκε γύρω στις 10:00 το πρωί, της 25 Μαΐου, λίγο πριν την έναρξη άσκησης των καταδρομέων στην Τροοδίτισσα. Μετά την πτώση του άτυχου Ξάνθου στο κενό, ενημερώθηκε το Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης και στήθηκε επιχείρηση με τη χρήση ελικοπτέρου, το οποίο ανέσυρε τον 33χρονο και τον μετέφερε στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, όπου επί καθήκοντι ιατροί διαπίστωσαν το θάνατό του.

Αυτοψία στη σκηνή διενήργησαν οι ιατροδικαστές Αγγελική Παπέττα και Ορθόδοξος Ορθοδόξου, ενώ την επόμενη ημέρα οι ίδιοι ιατροδικαστές διενήργησαν τη νενομισμένη νεκροτομή επί της σορού στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας. Όπως διαφάνηκε ο θάνατος του άτυχου λοχαγού προήλθε από βαρύτατη κρανιοεγκεφαλική κάκωση και πολλαπλές κακώσεις σώματος και ζωτικών οργάνων, λόγω πτώσης εξ' ύψους.

Τραγική ειρωνεία, το γεγονός ότι λίγες μέρες προηγουμένως, ο άτυχος Ξάνθος είχε πάρει προαγωγή και από υπολοχαγός, έγινε λοχαγός.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας