Τα... ψάλλει στις Αρχές ο Μόρφου-Ζητά αποφυλάκιση Σωτηριάδη, ουδέν σχόλιο για επεισόδια

Την αποφυλάκιση του γιατρού Ελπιδηφόρου Σωτηριάδη, που συνελήφθη ως υποκινητής της διαμαρτυρίας που σημαδεύτηκε με επεισόδια την περασμένη Κυριακή, ζητά ο Μητροπολίτης Μόρφου, ο οποίος ωστόσο στην ανακοίνωση του δεν κάνει καμία αναφορά ούτε καταδικάζει τα έκτροπα.

Σε ανακοίνωση της η Ιερά Μητρόπολη Μόρφου, εκφράζει την λύπη της για τη σύλληψη του γιατρού, ενώ τα... ψάλλει στις Αρχές. 

«Εκφράζουμε αφενός τη λύπη μας για την πρόσφατη άδικη σύλληψη και κράτηση του εκλεκτού ιατρού και επιστήμονα κ. Ελπιδηφόρου Σωτηριάδη μετά την τεκμηριωμένη ωραία του ομιλία στο συλλαλητήριο (18.07.2021) κατά των κυβερνητικών μέτρων προς αντιμετώπιση του κορωνοϊού, και αφετέρου τη στήριξή μας σ᾽ αυτόν και την πολυμελή του οικογένεια».

Όπως αναφέρει, «είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε πολύ καλά την επιστημονική κατάρτιση του καθηγητή της Ιατρικής κ. Ελπιδηφόρου, καθώς και το πολυσχιδές ιατρικό του έργο μέσα από τις μαρτυρίες εκατοντάδων ανθρώπων, μάλιστα κατά την περίοδο της τρέχουσας λοιμικής νόσου, που έχουν προσβληθεί από τον COVID-19, και έχουν βοηθηθεί αφιλοκερδώς από τον εν λόγω ιατρό να ξεπεράσουν την ίωση αυτή με ειδική φαρμακευτική αγωγή. Τον ευχαριστούμε όλως ιδιαιτέρως για τη δωρεάν προσφερθείσα ιατρική θεραπεία σε πολλούς πιστούς της καθ᾽ ημάς Μητροπόλεως Μόρφου, όπως και αλλαχού πνευματικά της τέκνα».

Περαιτέρω, ο κ. Σωτηριάδης, αναφέρει η ανακοίνωση, «είναι από τους επιστήμονες και ιατρούς, που καθόλη τη διάρκεια της επιδημίας αυτής καταθέτει δημοσίως, με παρρησία, τόλμη και μελετημένη τεκμηρίωση, την επιστημονική του άποψη σχετικά με την αντιμετώπισή της. Ουδέποτε αρνήθηκε τη βοήθειά του σε οποιονδήποτε την έχει ζητήσει και όλοι έχουν να πουν για το ήθος και την επιστημονική γνώση του ανθρώπου αυτού. Η ταχύτερη αποφυλάκιση του κ. Ελπιδηφόρου είναι αίτημα πρώτιστα των εν ασθενεία ευρισκομένων και ύστερα της οικογένειας και των φίλων του».

Παράλληλα η Μητρόπολη αναφέρει, «ο κ. Ελπιδηφόρος, όπως επίσης και διεθνούς κύρους άλλοι ιατροί και επιστήμονες με τη στάση, τις ομιλίες και την επιτυχή  θεραπευτική αγωγή που προτείνουν προς αντιμετώπιση της τρέχουσας λοιμώδους νόσου, απέδειξαν ότι υπάρχει και ο άλλος τρόπος θεραπείας, χωρίς τις σοβαρές επιπτώσεις των επιβαλλομένων άνωθεν θεραπειών».

Τέλος, υποδεικνύει ότι, «για όλα αυτά ενώνουμε τη δική μας προσευχή με τις προσευχές όλων των ανθρώπων που έχουν γνωρίσει τον ιατρό και άνθρωπο Ελπιδηφόρο, ενώ ταυτόχρονα στέλνουμε μήνυμα συμπαράστασης προς τον ίδιο και την οικογένειά του, ζητώντας από τον Κύριο μας Ιησού Χριστό να τους ενισχύει με την πίστη και την υπομονή των αγίων μαρτύρων και ομολογητών της Εκκλησίας μας. Και, είμαστε σίγουροι, ότι η δοκιμασία αυτή σύντομα θα παρέλθει και θα λάμψει η Αλήθεια, την οποία αφόβως διακηρύττει ο ιατρός Ελπιδηφόρος, ως τέκνο Φωτός και Αληθείας, ως επάξιο τέκνο της Αληθείας του Τριαδικού Θεού».

Δειτε Επισης

Πυροβολισμοί στα ΚΤΕΛ Κηφισού-Ένας τραυματίας
Χριστοδουλίδης: Η Κυβέρνηση θα συνεχίσει να επενδύει στην ενίσχυση του πολιτισμού
Τραγωδία στη Νότια Αφρική-Λεωφορείο με 46 άτομα έπεσε από γέφυρα, επέζησε μόνο ένα παιδί
Πράσινο φως για μαλλί άφρο και ράστα στους χώρους εργασίας ανάβει η Γαλλία
Απειλητικό μήνυμα Ισλαμικού Κράτους προς Δύση-«Να πλήξουμε τους σταυροφόρους στις ΗΠΑ, την Ευρώπη και το Ισραήλ»
Προτεραιότητα η επανέναρξη συνομιλιών για λύση Κυπριακού, λένε οι ΥΠΑΜ Ελλάδας-Κύπρου
Κάθειρξη 19 ετών ζήτησε ο εισαγγελέας στη Γαλλία για τον «βιαστή του Tinder»-«Είναι επικίνδυνος, κατέστρεψε 17 ζωές»
Συνελήφθη στα κατεχόμενα άτομο για «παραβίαση ιδιωτικής ζωής»
Οι Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν επαναφέρουν τον δημόσιο λιθοβολισμό των γυναικών
Μεγαλώνει ο κύκλος των συλλήψεων για τις πλαστές άδειες οδήγησης αλλά και διαμονής στην ΚΔ