Σε κέντρο αποκατάστασης ο εγκαυματίας της ΑΗΚ-Αναμένεται στην Κύπρο για κατάθεση

Eνθαρρυντικά είναι τα νέα από τη Γερμανία για τον 40χρονο υπάλληλο της ΑΗΚ, ο οποίος τραυματίστηκε κατά την έκρηξη που σημειώθηκε στον υποσταθμό της Αρχής, στα Λατσιά, τον περασμένο Μάϊο και μεταφέρθηκε σε εξιδεικευμένο κέντρο στη Λειψία για αποκατάσταση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Συγκλονίζουν οι λεπτομέρειες της έκρηξης-Ήθελαν να συνδέσουν ρεύμα οι τραυματίες

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κατάσταση της υγείας του 40χρονου, που φέρει εγκαύματα στο 50% του σώματος του βελτιώνεται συνεχώς και αποφασίστηκε όπως τις επόμενες μέρες να μεταφερθεί σε κέντρο αποκατάστασης στην ίδια πόλη. Εκεί, θα παραμείνει για τρεις με τέσσερις εβδομάδες, όπου θα ακολουθήσει ειδική θεραπεία.

Στη συνέχεια, εάν και εφόσον όλα κυλήσουν ομαλά, θα επιστρέψει στο νοσοκομείο της Λειψίας, όπου οι επί καθήκοντι ιατροί θα αξιολογήσουν την κατάστασή του και θα αποφασίσουν κατά πόσον μπορεί να επιστρέψει στην Κύπρο, για να συνεχίσει την αποκατάστασή του, δίπλα στους δικούς του ανθρώπους.

Τον περιμένουν για κατάθεση

Την ίδια ώρα, οι έρευνες για την έκρηξη στον υποσταθμό της ΑΗΚ, η οποία πέραν του τραυματισμού του 40χρονου, οδήγησε στον θάνατο τον 48χρονο Κυριάκο Αργυρού, συνάδελφο του 40χρονου, ο οποίος έφερε εγκαύματα στο 95% του σώματός του και κατέληξε στο νοσοκομείο Γεώργιος Γεννηματάς, περίπου ένα μήνα μετά το ατύχημα.

Το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας, το οποίο διερευνά την υπόθεση, αναμένει τον 40χρονο να επιστρέψει στην Κύπρο, για να του λάβει κατάθεση, ώστε να εξηγήσει στους ανακριτές, όσα συνέβησαν πριν την έκρηξη στον υποσταθμό.

Πάντως, όπως ανέφερε στον REPORTER αρμόδια πηγή, συνεχίζεται η λήψη καταθέσεων για την υπόθεση, με το μεγαλύτερο έργο να έχει αποπερατωθεί. Ήδη όλα τα μέλη της Αρχής που βρίσκονταν στο σημείο έδωσαν καταθέσεις και πλέον αξιολογείται το υλικό που υπάρχει, ώστε εκεί και όπου χρειάζεται να ληφθούν επιπρόσθετες καταθέσεις.

Πάντως, από το Τμήμα Επιθεωρήσεως Εργασίας, διαμηνύουν ότι η έρευνα είναι ανοιχτού τέλους, χωρίς να αποκλείεται το ενδεχόμενο να χρειαστεί ακόμη και ένας χρόνος, μέχρι την ολοκλήρωσή της, όπως συνέβη και σε άλλες περιπτώσεις στο παρελθόν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Στη ΜΕΘ ο ένας τραυματίας από την έκρηξη στα Λατσιά-Στο χειρουργείο ο δεύτερος

Τα δεδομένα για το τραγικό περιστατικό

Υπενθυμίζεται ότι ο 40χρονος τραυματίας και ο 48χρονος αποθανόντας, μαζί με άλλους συναδέλφους τους, μετέβησαν το πρωί της 20ης Μαΐου, στον συγκεκριμένο υποσταθμό, όπου απέκοψαν το ρεύμα, για να εκτελέσουν εργασίες σε άλλο υποσταθμό.

Αφού ολοκλήρωσαν τις συγκεκριμένες εργασίες, επέστρεψαν πίσω για επανασύνδεση του ηλεκτρικού ρεύματος και τότε σημειώθηκε η έκρηξη. Στη συνέχεια ξέσπασε φωτιά, από την οποία τυλίχθηκαν στις φλόγες οι δύο τεχνικοί της Αρχής Ηλεκτρισμού.

Αμέσως, εγκατέλειψαν το μέρος και εξερχόμενοι του υποσταθμού, τους αντιλήφθηκαν οι υπόλοιποι συνάδελφοί τους, οι οποίοι άρπαξαν πυροσβεστήρα που είχαν μαζί τους, με τον οποίο κατέσβεσαν τη φωτιά και κάλεσαν ασθενοφόρο για να τους παραλάβει.

Ακολούθως, μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, όπου οι επί καθήκοντι ιατροί διαπίστωσαν ότι ο 48χρονος έφερε εγκαύματα στο 95% του σώματός του και ο 40χρονος στο 50% του σώματός του. Αμέσως, εισήχθησαν στο χειρουργείο και στη συνέχεια στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, όπου παρέμειναν μέχρι να μεταφερθούν σε κέντρο του εξωτερικού.

Σημειώνεται ότι την πρωτοβουλία για μεταφορά των δύο υπαλλήλων της ΑΗΚ στο εξωτερικό, ανέλαβε το κράτος και πιο συγκεκριμένα το Υπουργείο Υγείας, το οποίο βρισκόταν σε ανοιχτή γραμμή με την ΑΗΚ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Κρίσιμες ώρες για τους τραυματίες της έκρηξης-Ταξίδι ζωής σε Ελλάδα και Γερμανία

Δειτε Επισης

Πέντε νέες κάμερες σε λειτουργία στη Λεμεσό από τη Δευτέρα-Η ανακοίνωση της Αστυνομίας
Ανάκληση όλων των αδειών για ρίψη πυροτεχνημάτων ζήτησε η Παναγιώτου-Καταζητείται ένα άτομο για τη φωτιά στην Πάφο
Κατασχέθηκαν προϊόντα ελεγχόμενων φαρμακευτικών και ναρκωτικών μετά από έρευνα σε κατάστημα
Ένταλμα σύλληψης εναντίον ενός προσώπου-Προκάλεσε τη φωτιά μετά από ρίψη πυροτεχνημάτων
Οδηγούσε υπό την επήρεια αλκοόλ στο αντίθετο ρεύμα στον αυτοκινητόδρομο
Πιθανόν από ρίψη πυροτεχνημάτων προκλήθηκε η φωτιά σε δύσβατη περιοχή στην Πάφο
Χειροπέδες σε 18χρονο που εντοπίστηκε ένα κιλό κάνναβης στην κατοχή του (pics)
Μονόδρομος το Συνταγματικό κατά πλειοψηφία-Ξανά στο προσκήνιο και ο διαχωρισμός εξουσιών του Εισαγγελέα
«Όταν δεν υπάρχει ένα σύστημα που θα φοβάται ο πολίτης να διαπράξει ένα έγκλημα, γιατί να μην το κάνει;»
Επανασύλληψη 44χρονου για υποθέσεις εμπρησμών