Ψάχνουν το ραντεβού θανάτου στα τηλέφωνα του Πογιατζιή, ανοίγουν λογαριασμούς

Στα δίκτυα του τζόγου, με βάση τα μέχρι στιγμής δεδομένα που έχουν ενώπιον τους, στρέφουν πλέον τις έρευνες τους οι ανακριτές του ΤΑΕ Πάφου που διερευνούν τη δολοφονία του 60χρονου Λεόντιου Πογιατζιή, η σορός του οποίου εντοπίστηκε απανθρακωμένη στο φλεγόμενο όχημά του, την περασμένη Πέμπτη. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Περιμένουν τα τηλεπικοινωνιακά δεδομένα για τη δολοφονία Πογιατζή-Βρέθηκε κάλυκας

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, από τις μέχρι τώρα εξετάσεις που διενήργησαν οι Αρχές, οι δράστες της εκτέλεσης έκρυψαν πολύ καλά τα ίχνη τους, θέτοντας φωτιά στο όχημα του 60χρονου, κάτι που δυσχεραίνει το έργο των ανακριτών, για τον εντοπισμό τους. 

Το μοναδικό στοιχείο από τη σκηνή του εγκλήματος, το οποίο έχουν στα χέρια τους οι ανακριτές, είναι ο κάλυκας από πυροβόλο όπλο, κάτι που οδήγησε στο συμπέρασμα πως η δολοφονία διαπράχθηκε στο σημείο που εντοπίστηκε φλεγόμενο το όχημα του θύματος. Ωστόσο, ο 60χρονος έφερε τρεις πυροβολισμούς, με τους άλλους δύο κάλυκες να μην εντοπίζονται στη σκηνή, γεγονός που αναγκάζει τους ανακριτές να αφήσουν ανοιχτό το ενδεχόμενο το έγκλημα να διαπράχθηκε σε άλλο σημείο και να μεταφέρθηκε στη συνέχεια στην περιοχή Δασούδι, στην Αναρίτα. 

Ο κάλυκας, εξετάζεται από την Υπηρεσία Εγκληματολογικών Ερευνών, για να διαπιστωθεί ο τύπος του όπλου που χρησιμοποίησαν οι δράστες, οι οποίοι εκτιμάται πως ήταν επαγγελματίες, αφού φρόντισαν να εξαφανίσουν τα ίχνη τους. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Βίντεο από το καμένο όχημα με το απανθρακωμένο πτώμα-Όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά

Παράλληλα, η Αστυνομία αναμένει τις επιστημονικές εξετάσεις επί των τεκμηρίων, τα οποία πιστεύεται ότι θα δώσουν σημαντικά στοιχεία στην διερεύνηση της υπόθεσης, όπως επίσης και άλλες επιστημονικές εξετάσεις, που έχουν σχέση με τα τηλεφωνικά δεδομένα του θύματος και άλλα στοιχεία που τυχόν θα προκύψουν από αυτά.

Το σημαντικότερο που αναμένεται να διαφανεί από τα τηλεπικοινωνιακά δεδομένα, είναι οι τελευταίες επαφές του θύματος, ώστε να διαπιστωθεί ποιος ή ποιοι έκλεισαν ραντεβού στον Πογιατζή στο συγκεκριμένο σημείο, καθώς οι ανακριτές αποκλείουν το ενδεχόμενο να μετέβη στο μέρος τυχαία, όπου εκεί να του έστησαν καρτέρι οι εκτελεστές. 

Επίσης, αφού τα στοιχεία και οι μαρτυρίες δείχνουν το δρόμο του τζόγου, οι ανακριτές αναμένουν και τα αποτελέσματα από την άρση των τραπεζικών λογαριασμών του 60χρονου, τα οποία πιθανόν να δώσουν επιπρόσθετες απαντήσεις στους άλυτους γρίφους. 

Οι Αρχές λαμβάνουν συνεχώς καταθέσεις, τόσο από τον εργασιακό χώρο του Πογιατζιή, ο οποίος δούλευε στη Λεμεσό, όσο και από το οικογενειακό του περιβάλλον, ώστε να διαφανεί ποια ήταν τα ανοιχτά μέτωπα του 60χρονου, σε μια προσπάθεια να οδηγηθούν στα πρόσωπα που ήθελαν να τον βγάλουν από τη μέση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Στο πίσω κάθισμα το απανθρακωμένο πτώμα-Ανοιχτό το ενδεχόμενο του φόνου

Υπενθυμίζεται ότι ο 60χρονος εντοπίστηκε απανθρακωμένος στα πίσω καθίσματα του οχήματός του, στο οποίο οι δράστες έβαλαν φωτιά, για να σβήσουν τα ίχνη τους, μετά το έγκλημα.

Ο 60χρονος φέρεται να αναχώρησε από τη Νατά νωρίς το πρωί της Πέμπτης, ακολουθώντας το δρόμο Νατάς-Αναρίτας για να καταλήξει στον αυτοκινητόδρομο Πάφου-Λεμεσού.

Από την ιατροδικαστική εξέταση που διενήργησαν οι ιατροδικαστές Αγγελική Παπέττα και Ορθόδοξος Ορθοδόξου, στην παρουσία του Μάριου Ματσάκη εκ μέρους της οικογένειας, διαπιστώθηκε ότι ο θάνατος του Πογιατζή προκλήθηκε από πυροβόλο όπλο, με το θύμα να φέρει τρία τραύματα στην κοιλιακή χώρα.

Παράλληλα, λήφθηκαν δείγματα τα οποία στάλθηκαν για τοξικολογικές εξετάσεις, ώστε να διαφανεί κατά πόσον το θύμα ήταν ζωντανό ή νεκρό πριν τον εμπρησμό του οχήματός του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Επέστρεψαν στη σκηνή που δολοφονήθηκε ο Πογιατζής, παραλήφθηκαν διάφορα τεκμήρια

Δειτε Επισης

Γυρίζουν τον χρόνο στην εποχή Αλέξη οι έρευνες για την ενέδρα-Στο κάδρο δύο Επαρχίες, είχαν πληροφορίες οι Αρχές
Διερευνά τα παράπονα καταναλωτών για υψηλούς λογαριασμούς υδατοπρομήθειας ο Δήμος Πάφου
Το σκανδαλοθηρικό National Enquirer είχε συμφωνία με τον Τραμπ για να «θάβει» ρεπορτάζ εναντίον του
Αποζημίωση 139 εκατ. για την ανεπαρκή έρευνα του FBI κατά του Λάρι Νάσαρ θα λάβουν τα θύματά του
Θλίψη για την απώλεια της Ελένης Νικήτα εκφράζει το Υφυπουργείο Πολιτισμού
Οι υποψήφιοι Δήμαρχοι, Αντιδήμαρχοι που στηρίζει το Κόμμα για τα Ζώα σε Λευκωσία
Η αφρικανική σκόνη «κατάπιε» την Ελλάδα-Πορτοκαλί ουρανός, απόκοσμες εικόνες
Στεφάνου: Οι Τοπικές Αρχές να αξιοποιηθούν ως πεδίο αγώνα
Αυτό το αεροδρόμιο μόλις πήρε το «στέμμα» από τη Σιγκαπούρη-Είναι πλέον το καλύτερο στον κόσμο
Xριστοδουλίδης: Oι μνήμες και οι σκέψεις όσων έζησαν τα τραγικά γεγονότα είναι πιο έντονες και επιτακτικές