Στους εννέα οι συλληφθέντες για τα πρωτοφανή επεισόδια-Εντάλματα για άλλους επτά

Σε άλλες τέσσερις συλλήψεις προχώρησε η Αστυνομία για τα πρωτοφανή επεισόδια που σημειώθηκαν το βράδυ της Κυριακής έξω από το Προεδρικό Μέγαρο, αλλά και το συγκρότημα «Δίας».

Σύμφωνα με την Αστυνομία, πρόκειται για τα τέσσερα πρόσωπα, εναντίον των οποίων εκκρεμούσαν εντάλματα σύλληψης, αφού εναντίον τους είχε εξασφαλιστεί μαρτυρία για εμπλοκή τους στα επεισόδια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: ΒΙΝΤΕΟ: Η μάχη έξω από το Προεδρικό-Η επίθεση και η αντεπίθεση της Αστυνομίας

Οι τέσσερις συλληφθέντες αναμένεται να δώσουν κατάθεση και να θέσουν τους δικούς τους ισχυρισμούς, για τα όσα συνέβησαν κατά τη διάρκεια των επεισοδίων, τα οποία εκτυλίχθηκαν μετά από πορεία διαμαρτυρίας για τα μέτρα κατά του κορωνοϊού. 

Μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί εννέα πρόσωπα, ενώ αναμένονται άλλα επτά εντάλματα σύλληψης. 

Σημειώνεται ότι το μεσημέρι της Δευτέρας οδηγήθηκαν ενώπιον Δικαστηρίου τα πέντε πρόσωπα που συνελήφθησαν για την ίδια υπόθεση. Οι τέσσερις εκ των υπόπτων επέβαιναν σε βαν και θεάθηκαν να μεταβαίνουν από το Προεδρικό Μέγαρο στο συγκρότημα «Δίας» και στη συνέχεια πίσω στο Προεδρικό, ενώ ο πέμπτος συνελήφθη μετά από επίθεση κατά αστυνομικού. 

Παρότι η Αστυνομία ζήτησε την κράτησή τους για οκτώ μέρες, αναφέροντας ότι εναντίον τους διερευνώνται δώδεκα αδικήματα, εντούτοις το Δικαστήριο έκρινε ότι μεταξύ των αδικημάτων υπήρχαν κάποια για τα οποία δεν υπάρχει εύλογη υπόνοια εις βάρος τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Καρέ καρέ η εισβολή στο Σίγμα-Νέες φωτογραφίες στη δημοσιότητα

Ως εκ τούτου, το Δικαστήριο έκρινε πως στα αδικήματα για τα οποία υπάρχει εύλογη υπόνοια, ο χρόνος που χρειάζεται η Αστυνομία για να διερευνηθούν, είναι οι τέσσερις ημέρες. Οι τέσσερις συλληφθέντες αρνούνται ανάμιξη στην υπόθεση.

Όπως ανέφερε ο ανακριτής της υπόθεσης ενώπιον Δικαστηρίου, για την υπόθεση αναζητούνται άλλα τριάντα άτομα, ενώ οι ύποπτοι θα περάσουν από αναγνωριστικές παρατάξεις.

Σε δηλώσεις του ο Βοηθός Αρχηγός, Δημήτρης Δημητρίου, ανέφερε πως από την πρώτη στιγμή διορίστηκε ενισχυμένη ανακριτική ομάδα για διερεύνηση των επεισοδίων, με σκοπό την προσαγωγή των υπαίτιων ενώπιον της Δικαιοσύνης.

«Μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί εννέα πρόσωπα, εκ των οποίων, τα πέντε οδηγήθηκαν ενώπιον Δικαστηρίου και εναντίον τους εκδόθηκε διάταγμα κράτησης για τέσσερις μέρες», ανέφερε ο κ. Δημητρίου, προσθέτοντας πως «η αξιολόγηση του μαρτυρικού υλικού για ταυτοποίηση και άλλων προσώπων, συνεχίζεται».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Αυτούς αναζητεί η Αστυνομία για τα επεισόδια-Στις πέντε οι συλλήψεις

Επίσης, σύμφωνα με τον κ. Δημητρίου, ταυτοποιήθηκαν άλλα επτά πρόσωπα, εναντίον των οποίων αναμένονται εντάλματα σύλληψης. «Η βοήθεια των πολιτών είναι πολύ σημαντική για σύλληψη και των υπολοίπων».

Σε σχέση με τους τραυματίες, ο κ. Δημητρίου ανέφερε πως όλα τα μέλη της Αστυνομίας που τραυματίστηκαν πήραν εξιτήριο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

BINTEO: Μαθητής συγκινεί... Ξυρίζει το κεφάλι του για να συμπαρασταθεί σε καρκινοπαθή καθηγήτρια
Κατηγορεί ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ για λαϊκισμό το ΔΗΚΟ στον απόηχο των αντιδράσεων για τα μέτρα
Κυπριακό, ελληνοτουρκικά, ευρωεκλογές, συζήτησαν Καρογιάν-Κουτσούμπας
Δύο ύποπτοι για την επίθεση στο Crocus κατέθεσαν έφεση κατά της προφυλάκισής τους
Αναμένει ανακοινώσεις από Υπουργεία για τα ενοίκια σε βιοτεχνικές ζώνες η Επ. Εσωτερικών
Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα
Η Πολωνία κατηγορεί τη Ρωσία για κατασκοπεία και προσπάθειες αποσταθεροποίησης
Κέντρο Καταναλωτή: Οι πολίτες μπορούν να επηρεάσουν τις αποφάσεις της ΕΕ
Aσφαλιστικές αποζημιώσεις ρεκόρ από την κατάρρευση της γέφυρας στη Βαλτιμόρη-Στα $3 δισ. οι πρώτοι υπολογισμοί
Aύξηση κατά 5,5% των υπό κυπριακή σημαία πλοίων ανακοίνωσε η Υφ. Ναυτιλίας