Αυτούς αναζητεί η Αστυνομία για τα επεισόδια-Στις πέντε οι συλλήψεις

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της Αστυνομίας για τα πρωτοφανή επεισόδια που σημειώθηκαν στο συγκρότημα «Δίας» και έξω από το Προεδρικό Μέγαρο, μετά το τέλος διαμαρτυρίας κατά των εμβολιασμών που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής στη Λευκωσία.

Οι Αρχές, εντόπισαν ήδη από κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης, έξω από το συγκρότημα «Δίας» δέκα πρόσωπα, τα οποία αναζητούνται για την εγκληματική επίθεση, κατά την οποία ρίχθηκαν πέτρες και μολότοφ. Μάλιστα κατά τη διάρκεια των επεισοδίων, από τύχη δεν θρηνήσαμε θύματα, αφού εργαζόμενοι του συγκροτήματος γλύτωσαν την υστάτη από το μένος του όχλου.

Σε ανακοίνωσή της, η Αστυνομία παρακαλεί οποιοδήποτε γνωρίζει οτιδήποτε που μπορεί να βοηθήσει στον εντοπισμό των συγκεκριμένων προσώπων, να επικοινωνήσει με το ΤΑΕ Λευκωσίας στο τηλέφωνο 22-802222 ή με τον πλησιέστερο αστυνομικό σταθμό ή με τη Γραμμή του Πολίτη στο τηλέφωνο 1460.

Δείτε τα αναζητούμενα πρόσωπα:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Έρευνες και για το Προεδρικό

Την ίδια ώρα, η Αστυνομία αναζητεί όλους τους εμπλεκόμενους στα επεισόδια που έλαβαν χώρα έξω από το Προεδρικό Μέγαρο, τα οποία εκτυλίχθηκαν μετά τις καταστροφές που έγιναν στο «Δία».

Οι Αρχές αξιολογούν οπτικό υλικό, τόσο από κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης, όσο και από βίντεο που είδαν το φως της δημοσιότητας, σε μια προσπάθεια να εντοπίσουν τους δράστες. Από τις μέχρι στιγμής εξετάσεις, προέκυψε μαρτυρία εναντίον τεσσάρων προσώπων, εναντίον των οποίων εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης.

Από τα επεισόδια έξω από το Προεδρικό Μέγαρο, τραυματίστηκαν συνολικά δώδεκα αστυνομικοί, δύο εκ των οποίων σοβαρά και μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας για περίθαλψη.

Παράλληλα, από την επιχείρηση της Αστυνομίας για καταστολή των επεισοδίων, κατά την οποία έγινε χρήση δακρυγόνων για να διαλυθεί ο όχλος, προέκυψαν και τέσσερις συλλήψεις. Το πρωί της Δευτέρας προέκυψε άλλη μια σύλληψη, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό στις πέντε, οι οποίες αναμένεται να αυξηθούν, μέσα από τις εξετάσεις που διενεργούνται.

Σημειώνεται ότι μετά την ενημέρωση που έλαβαν για τον τραυματισμό αστυνομικών, τόσο ο Αρχηγός Αστυνομίας, Στέλιος Παπαθεοδώρου, όσο και η υπουργός Δικαιοσύνης, Στέφη Δράκου, μετέβησαν στο νοσοκομείο, για να ενημερωθούν για την κατάσταση των μελών της Δύναμης.

Σε δηλώσεις της, η κ. Δράκου ανέφερε ότι διέταξε έκθεση γεγονότων για τα επεισόδια και διαμήνυσε ότι «θα πάρουν την απάντηση που πρέπει να πάρουν».

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Παρανάλωμα του πυρός δύο οχήματα ζεύγους-Καταστράφηκαν ολοσχερώς
Τους ανέκοψαν για έλεγχο και τους τσάκωσαν με πέντε κιλά κάνναβη-Χειροπέδες σε δύο (pics)
Το μπαλάκι στο Εφετείο για αναστολή ποινής στον 82χρονο παππού-Τα νέα δεδομένα και τα σενάρια
Ορόσημο η 10η Μαΐου για ένα ασήκωτο Γολγοθά 19 χρόνων... Ο επίλογος της αρχής του τέλους
Συνελήφθη στα κατεχόμενα άτομο για «παραβίαση ιδιωτικής ζωής»
Μεγαλώνει ο κύκλος των συλλήψεων για τις πλαστές άδειες οδήγησης αλλά και διαμονής στην ΚΔ
Ανοικτή επιστολή από τη μητέρα της αδικοχαμένης Μαριλένας-«Έκλαψα περισσότερο από κάθε άλλη μέρα για την κόρη μου»
Στις 18 Απριλίου απαντά η 47χρονη σε κατηγορίες για κλοπές μέσω καρτών paysafe
Συνελήφθη 16χρονος που οδηγούσε κλοπιμαία μοτοσικλέτα υπό την επήρεια ναρκωτικών
Καταζητείται ο 55χρονος Θεόδωρου Θεοδώρου-Δεν παρουσιάστηκε στο Δικαστήριο (pic)