Η διαμαρτυρία έγινε... εγκληματική επίθεση-Αναβρασμός στις τάξεις της Αστυνομίας

Οκτώ τραυματίες αστυνομικοί, δύο εκ των οποίων σοβαρά, πέντε συλλήψεις, βανδαλισμοί, καταστροφές και σκηνικό χάους είναι όσα καταγράφηκαν το βράδυ της Κυριακής στη Λευκωσία, μετά τα πρωτοφανή επεισόδια που έλαβαν χώρα στον τηλεοπτικό σταθμό Sigma και στο Προεδρικό Μέγαρο.

Όλα ξεκίνησαν γύρω στις 20:45, μετά το τέλος διαμαρτυρίας για τα μέτρα που λαμβάνονται κατά του κορωνοϊού, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο. Ανεγκέφαλοι κουκουλοφόροι, μετέβησαν στο «Sigma», εκεί όπου προχώρησαν σε εγκληματική επίθεση. Έριξαν την πύλη, έκαψαν οχήματα και διέλυσαν τα πάντα στο πέρασμά τους.

 

Από τα χέρια και τα πολεμοφόδια των κουκουλοφόρων, γλύτωσαν από τύχη εργαζόμενοι του συγκροτήματος «Δίας», οι οποίοι βρίσκονταν στο σημείο και έκαναν απλά τη δουλειά τους.

Αφού έκαναν τα πάντα γης Μαδιάμ, αποχώρησαν από το σημείο, για να επιστρέψουν στο Προεδρικό Μέγαρο. Εκεί τα επεισόδια έλαβαν ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις με τις πέτρες και τις μολότοφ να πέφτουν βροχή από πλευράς των εγκληματικών στοιχείων, ενώ οι αστυνομικοί από την πλευρά τους  χρησιμοποίησαν δακρυγόνα για να διαλύσουν τον όχλο.

Οκτώ μέλη της δύναμης τραυματίστηκαν, δύο από τους οποίους σοβαρά και μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, όπου περνούν από εξετάσεις.

 

Παράλληλα, η Αστυνομία προχώρησε σε τουλάχιστον τέσσερις συλλήψεις για τα επεισόδια, τόσο στο Προεδρικό, όσο και στο «Sigma».

Στο μεταξύ, η υπουργός Δικαιοσύνης, Στέφη Δράκου ανέφερε ότι διέταξε έκθεση γεγονότων για τα επεισόδια και διαμήνυσε ότι «θα πάρουν την απάντηση που πρέπει να πάρουν».

Αξιολογεί οπτικό υλικό η Αστυνομία

Την ίδια ώρα, μέλη της Αστυνομίας άρχισαν την διερεύνηση των επεισοδίων και αναμένεται να αξιολογήσουν οπτικό υλικό από τα επεισόδια, σε μια προσπάθεια να οδηγηθούν στους δράστες της εγκληματικής επίθεσης και να τους περάσουν χειροπέδες.

Πάντως, στις τάξεις της δύναμης επικρατεί οργή και αναβρασμός, αφού αστυνομικοί οι οποίοι προσπαθούσαν να επιβάλουν την τάξη κατέληξαν στο νοσοκομείο. Μάλιστα κάποιοι από τους αστυνομικούς, βλέποντας συναδέλφους τους να τραυματίζονται φώναζαν ότι έχουν και εκείνοι οικογένεια πίσω στο σπίτι. 

 

Πολλοί μάλιστα, δεν μπορούσαν να πιστέψουν στα μάτια τους, όσα έζησαν κατά τη διάρκεια των επεισοδίων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

Δειτε Επισης

Υπό πλήρη έλεγχο η δασική πυρκαγιά στο Κρατικό Δάσος Λεμεσού
Ανακρίθηκε αριθμός ατόμων για την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη
Πέντε νέες κάμερες σε λειτουργία στη Λεμεσό από τη Δευτέρα-Η ανακοίνωση της Αστυνομίας
Ποινική διερεύνηση για θέματα διαιτησίας και χειραγώγησης αγώνων ποδοσφαίρου
Ανάκληση όλων των αδειών για ρίψη πυροτεχνημάτων ζήτησε η Παναγιώτου-Καταζητείται ένα άτομο για τη φωτιά στην Πάφο
Κατασχέθηκαν προϊόντα ελεγχόμενων φαρμακευτικών και ναρκωτικών μετά από έρευνα σε κατάστημα
Ένταλμα σύλληψης εναντίον ενός προσώπου-Προκάλεσε τη φωτιά μετά από ρίψη πυροτεχνημάτων
Οδηγούσε υπό την επήρεια αλκοόλ στο αντίθετο ρεύμα στον αυτοκινητόδρομο
Πιθανόν από ρίψη πυροτεχνημάτων προκλήθηκε η φωτιά σε δύσβατη περιοχή στην Πάφο
Χειροπέδες σε 18χρονο που εντοπίστηκε ένα κιλό κάνναβης στην κατοχή του (pics)