«Αίαντας» το πόρισμα, ξεπερνά τις 200 σελίδες-Ολοκληρώθηκαν οι έρευνες

Σε τροχιά ολοκλήρωσης βρίσκεται το πολύκροτο πόρισμα για τα επεισόδια στην πορεία των «Ως Δαμέ», που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Φεβρουάριο και είχε ως αποτέλεσμα των σοβαρό τραυματισμό 25χρονης στο μάτι, όπως και διάφορους άλλους τραυματισμούς πολιτών, οι οποίοι χρειάστηκαν νοσηλεία.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ανεξάρτητης Αρχής Ισχυρισμών και Παραπόνων κατά της Αστυνομίας, Ανδρέα Πασχαλίδης, ολοκληρώθηκε η διερεύνηση της υπόθεσης και έχουν απομείνει ελάχιστες εκκρεμότητες, τις οποίες διαχειρίζονται οι τέσσερις ανακριτές της υπόθεσης.

«Ήδη άρχισε η συγγραφή του πορίσματος των ανακριτών, το οποίο θα είναι ενόψει του όγκου του μαρτυρικού υλικού, πολυσέλιδο και αναμένεται να υποβληθεί στην Αρχή, μαζί με τις εισηγήσεις του και το αποδεικτικό υλικό, εντός της προθεσμίας. Δηλαδή μέχρι τέλος Ιουλίου».

Όπως πληροφορείται ο REPORTER, το πόρισμα θα ξεπερνά τις διακόσιες σελίδες, αφού λήφθηκαν πάρα πολλές καταθέσεις, τόσο από παραπονούμενους, που υπέβαλαν καταγγελίες κατά αστυνομικών, όσο και από μέλη του σώματος, που βρίσκονταν στο σημείο που έλαβαν χώρα τα επεισόδια.

«Η Αρχή έχει προγραμματίσει, έστω κι αν είναι περίοδος διακοπών, να συνέλθει για να μελετήσει το πόρισμα, όταν αυτό παραδοθεί. Θα διανέμουμε τη μαρτυρία στα μέλη μας, έτσι ώστε στην πρώτη ή τη δεύτερη συνεδρία που θα συγκαλέσουμε τον Αύγουστο να την δούμε και να αποφασίσουμε», υπέδειξε ο πρόεδρος της Ανεξάρτητης Αρχής.

Σε ότι αφορά το κατά πόσον προκύπτουν αδικήματα σε βάρος οποιουδήποτε αστυνομικού, ο κ. Πασχαλίδης ανέφερε ότι δεν έχει οποιαδήποτε εμπλοκή στις έρευνες, για να μην επηρεάζονται οι ανακριτές και ως εκ τούτου αναμένει το τελικό πόρισμα για να το μελετήσει.

Αφού η Αρχή μελετήσει το πόρισμα, θα αποφασίσει κατά πόσον χρειάζονται επιπρόσθετα στοιχεία, ειδάλλως θα συντάξει τις δικές τις εισηγήσεις και στη συνέχεια θα διαβιβαστεί στον Γενικό Εισαγγελέα Γιώργο Σαββίδη, για οδηγίες.

Υπενθυμίζεται ότι τα επεισόδια είχαν σημειωθεί στην πορεία των «Ως Δαμέ», που διαμαρτύρονταν για τη διαφθορά και τα μέτρα που λαμβάνονταν για την εξάπλωση του κορωνοϊού, στις 13 Φεβρουαρίου. Θέση των διαδηλωτών είναι ότι αναίτια η Αστυνομία προσπάθησε να καταστείλει τη διαμαρτυρία, ενώ από την άλλη οι Αρχές αναφέρουν ότι οι διαδηλωτές προκάλεσαν οχλαγωγία και βία και ως εκ τούτου προσπάθησαν να καταστείλουν τα επεισόδια.

Σημειώνεται πως παρότι η διερεύνηση της υπόθεσης άρχισε περί τα μέσα Φεβρουαρίου και θα έπρεπε να ολοκληρωθεί τον περασμένο Μάϊο, εντούτοις λόγω κρούσματος κορωνοϊού στην ανακριτική ομάδα μπήκαν σε καραντίνα και οι υπόλοιποι ανακριτές, με αποτέλεσμα να προκύψει καθυστέρηση.

Ως εκ τούτου, αποφασίστηκε να δοθεί παράταση για άλλους τρεις μήνες, για να ολοκληρωθεί το ανακριτικό έργο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Υπό πλήρη έλεγχο η δασική πυρκαγιά στο Κρατικό Δάσος Λεμεσού
Ανακρίθηκε αριθμός ατόμων για την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη
Πέντε νέες κάμερες σε λειτουργία στη Λεμεσό από τη Δευτέρα-Η ανακοίνωση της Αστυνομίας
Ποινική διερεύνηση για θέματα διαιτησίας και χειραγώγησης αγώνων ποδοσφαίρου
Ανάκληση όλων των αδειών για ρίψη πυροτεχνημάτων ζήτησε η Παναγιώτου-Καταζητείται ένα άτομο για τη φωτιά στην Πάφο
Κατασχέθηκαν προϊόντα ελεγχόμενων φαρμακευτικών και ναρκωτικών μετά από έρευνα σε κατάστημα
Ένταλμα σύλληψης εναντίον ενός προσώπου-Προκάλεσε τη φωτιά μετά από ρίψη πυροτεχνημάτων
Οδηγούσε υπό την επήρεια αλκοόλ στο αντίθετο ρεύμα στον αυτοκινητόδρομο
Πιθανόν από ρίψη πυροτεχνημάτων προκλήθηκε η φωτιά σε δύσβατη περιοχή στην Πάφο
Χειροπέδες σε 18χρονο που εντοπίστηκε ένα κιλό κάνναβης στην κατοχή του (pics)