Ένταση σε μαγαζί μετά από έφοδο-Προπηλάκισαν αστυνομικούς, ζημιά σε περιπολικό

Ένταση προκλήθηκε σε νυχτερινό μαγαζί στη Λεμεσό, έπειτα από έφοδο της Αστυνομίας με αποτέλεσμα να προκληθεί ζημιά σε περιπολικό.

Συγκεκριμένα, το βράδυ του Σαββάτου γύρω στις 22:45 μέλη του ΟΠΕ-ΛΟΙΜΟΚΑΘΑΡΣΗΣ και της ΑΔΕ Λεμεσού μετέβησαν για έλεγχο σε υποστατικό, μετά από καταγγελία ότι υπήρχε μαζεμένος μεγάλος αριθμός ατόμων, τα οποία παραβίαζαν τον περί λοιμοκαθάρσεως νόμο.

Κατά την άφιξη των μελών, διαπιστώθηκε ότι έξω από το υποστατικό στο πεζοδρόμιο, υπήρχαν τοποθετημένα τραπεζάκια, γύρω από τα οποία υπήρχαν μαζεμένα περί τα 200 άτομα, τα οποία κατανάλωναν οινοπνευματώδη ποτά. Οι πλείστοι εξ αυτών δεν ήταν καθήμενοι, δεν τηρούσαν τις αποστάσεις ασφαλείας και κάποιοι χόρευαν επί του πεζοδρομίου.

Στην προσπάθεια των μελών δύναμης να προβούν σε έλεγχο του υποστατικού και των θαμώνων κατά πόσο είχαν στην κατοχή τους SafePass αυτοί άρχισαν να φωνάζουν και να διαμαρτύρονται, για την εκεί παρουσία της Αστυνομίας, προκαλώντας ανησυχία.

Σε κάποια στιγμή, αυτοί κινήθηκαν απειλητικά προς το μέρος των μελών, περικυκλώνοντας και σπρώχνοντας τους με τα χέρια τους, φωνάζοντας να εγκαταλείψουν το μέρος χωρίς να τύχουν ελέγχου, παρεμποδίζοντας τα μέλη κατά την εκτέλεση του καθήκοντος τους, βρίζοντας τους.

Σε κάποια στιγμή, κάποιος από τους παρευρισκόμενους έριξε ένα μεγάλο ποτήρι στο μπροστινό ανεμοθώρακα του αστυνομικού οχήματος, το οποίο ήταν σταθμευμένο μπροστά στο υποστατικό, θρυμματίζοντας τον. Παρόλα αυτά, το υποστατικό έκλεισε και οι θαμώνες αναχώρησαν από το μέρος.

Λόγω της κατάστασης, η οποία επικρατούσε, του μεγάλου αριθμού θαμώνων στο μέρος, της εχθρικής και της επιθετικής στάσης απέναντι στην Αστυνομία, δεν ήταν δυνατό τα μέλη της δύναμης να προβούν σε συλλήψεις των παραβρισκόμενων, παρόλα αυτά έγινε κατορθωτό να ληφθούν τα στοιχεία τους.

Για την υπόθεση εκδόθηκαν 4 εντάλματα σύλληψης, ενώ καταγγέλθηκε και ο ιδιόκτητης του υποστατικού για παράβαση του περί λοιμοκάθαρσης νόμου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δειτε Επισης

Το προεκλογικό προφίλ του ΔΗΣΥ-Η μεσαία τάξη, η ευρωπαϊκή ταυτότητα και η «υπεύθυνη αντιπολίτευση»
Όταν οι φιλίες και οι συγγένειες συναντούν τα high politics
Ενισχυτικά μαθήματα εκμάθησης Ελληνικών χρειάζονται 1100 παιδιά στην εκπαίδευση
Αρχές του 2025 η ψηφιοποίηση των αιτήσεων φοιτητικής μέριμνας-Το χρονοδιάγραμμα του ΥΠΟΙΚ
Γυναίκα φυλακίστηκε επειδή τηλεφώνησε στην Άμεση Δράση περισσότερες από 2.000 φορές
Τέσσερις οι νεκροί από την πλημμύρα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα-Επιμένουν τα προβλήματα στο Ντουμπάι
BINTEO: Άνδρας αυτοπυρπολήθηκε έξω από το δικαστήριο του Τραμπ
Επανέρχεται με επιστολή προς Υφ. Πρόνοιας για το Πασχαλινό Επίδομα η ΕΚΥΣΥ
Βαφεάδης: Δεν έχει ληφθεί η εγγυητική για Λιμάνι και Μαρίνα Λάρνακας
Απορρίφθηκε αίτηση Γενικού Εισαγγελέα σε απόφαση απαλλοτρίωσης γης