Οι τρεις εντολές Αναστασιάδη για τους πυρόπληκτους

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης θα ήθελε για μία ακόμη φορά να εκφράσει τη βαθύτατη του θλίψη για την απώλεια ζωών κατά την διάρκεια της μεγάλης πυρκαγιάς στην ορεινή Λεμεσό και Λάρνακα και να επαναλάβει ότι η Κυβέρνηση θα σταθεί αρωγός στις οικογένειες των  τεσσάρων αδικοχαμένων της πύρινης τραγωδίας.

Την ίδια στιγμή δηλώνει την ετοιμότητα, τόσο του ιδίου όσο και της Κυβέρνησης, για παροχή της όποιας βοήθειας κρίνεται σκόπιμη σε όσους των συμπολιτών μας έχουν υποστεί ζημιές απόρροια της τραγωδίας, η οποία μετρά την επόμενη μέρα και σημαντικές περιβαλλοντικές συνέπειες.

Στο πλαίσιο της προσπάθειας του Προέδρου της Δημοκρατίας για άμεση, ταχεία και αποτελεσματική αντιμετώπιση των συνεπειών της μεγάλης πυρκαγιάς, είχε σήμερα σειρά συναντήσεων και επικοινωνιών με τους αρμόδιους Υπουργούς.

Συγκεκριμένα:

1.     Με παρέμβαση του Προέδρου έχουν αποσταλεί σε όλα τα πληγέντα χωριά ηλεκτρογεννήτριες, προκειμένου να αποκατασταθεί η παροχή ηλεκτρικής ενέργειας στις περιοχές που υπήρξε διακοπή. Αυτή τη στιγμή, στους πυρήνες των επηρεαζόμενων κοινοτήτων έχει, ήδη, αποκατασταθεί η παροχή ηλεκτρισμού.

2.     Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έδωσε σαφείς οδηγίες για επαναπροκήρυξη της προσφοράς και άμεση αγορά μεταφερόμενου συντονιστικού κέντρου ελέγχου, η οποία για λόγους εγειρόμενων ενστάσεων δεν είχε προωθηθεί, με στόχο τη βελτίωση του επιτόπου συντονισμού των μονάδων που μάχονται στην πρώτη γραμμή.

3.     Δόθηκαν οδηγίες όπως κατά τη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου την ερχόμενη Τετάρτη κατατεθούν εισηγήσεις για τη λήψη των πρώτων μέτρων με στόχο την οικονομική στήριξη των πληγέντων, καθώς και την αξιολόγηση των υπολοίπων πτυχών που προκύπτουν από την τραγωδία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Κάθειρξη 10 ετών σε 67χρονο για βιασμό 61χρονης-Την κτύπησε και την κακοποίησε
Καταγγελία για κακοποίηση ηλικιωμένου από τη σύζυγό του-Ενήμερες και οι ΥΚΕ
Χειροπέδες σε 40χρονο για εμπρησμό οχήματος στην Αραδίππου
Παρανάλωμα του πυρός δύο οχήματα ζεύγους-Καταστράφηκαν ολοσχερώς
Τους ανέκοψαν για έλεγχο και τους τσάκωσαν με πέντε κιλά κάνναβη-Χειροπέδες σε δύο (pics)
Το μπαλάκι στο Εφετείο για αναστολή ποινής στον 82χρονο παππού-Τα νέα δεδομένα και τα σενάρια
Ορόσημο η 10η Μαΐου για ένα ασήκωτο Γολγοθά 19 χρόνων... Ο επίλογος της αρχής του τέλους
Συνελήφθη στα κατεχόμενα άτομο για «παραβίαση ιδιωτικής ζωής»
Μεγαλώνει ο κύκλος των συλλήψεων για τις πλαστές άδειες οδήγησης αλλά και διαμονής στην ΚΔ
Ανοικτή επιστολή από τη μητέρα της αδικοχαμένης Μαριλένας-«Έκλαψα περισσότερο από κάθε άλλη μέρα για την κόρη μου»