Άρχισαν να μετρούν τις πληγές-Ζημιές σε δεκάδες κατοικίες στην ορεινή Λάρνακας

Με τον πύρινο εφιάλτη να έχει τεθεί υπό έλεγχο οι κάτοικοι άρχισαν από το πρωί να μετρούν τις πληγές του χάους και της καταστροφής που άφησε πίσω της ο πύρινος εφιάλτης.   

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Συνεργία των επαρχιακών Διοικήσεων Λάρνακας και Λεμεσού, έχουν σπεύσει στις πληγείσες περιοχές με στόχο να καταγράψουν τις ζημιές, ώστε να δοθούν άμεσα αποζημιώσεις στους κατοίκους, το ύψος των οποίων θα ανακοινωθεί την Τετάρτη από το Υπουργικό Συμβούλιο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Θύματα ασυνεννοησίας και ολιγωρίας οι τέσσερις εργάτες-Σήμερα οι νεκροτομές

Στην επαρχία Λεμεσού έχουν υποστεί ζημιές πάνω από 20 κατοικίες, δυο επαγγελματικά υποστατικά και αριθμός ιδιωτικών αυτοκινήτων και μοτοσικλετών.

Στην επαρχία Λάρνακας, δεν υπάρχει ακόμη συνολική αποτίμηση ωστόσο καταγράφηκαν ζημιές σε 25 κατοικίες στην Ορά, 15 στη Μελίνη, 7 στην Οδού και 4 στους Αγίους Βαβατσινιάς. Καταστράφηκαν ακόμη 2 εργοστάσια, αυτοκίνητα, γεωργικά μηχανήματα με τις ζημιές στις φυτείες των αγροτών να είναι σχεδόν ολοκληρωτική.

 

Μεγάλη προσπάθεια για ηλεκτροδότηση

Από χθες το απόγευμα συνεργία της Αρχής Ηλεκτρισμού, προσπαθούν να αποκαταστήσουν την ηλεκτροδότηση στις πληγείσες περιοχές. Έχουν ήδη εγκατασταθεί έξι γεννήτριες για να τροφοδοτούν τον κεντρικό πυρήνα των χωριών Οδού, Μελίνη, Ορά Αγίους Βαβατσινιάς, Αρακαπά και Διερώνα.

Χωρίς ρεύμα παραμένουν ακόμη τα χωριά Συκόπετρα και Προφήτης Ηλίας. «Επί τόπου βρίσκονται 13 συνεργεία της ΑΗΚ και δεκάδες στελέχη του οργανισμού που τους υποστηρίζουν για την ταχύτερη αποκατάσταση των ζημιών», ανέφερε η εκπρόσωπος Τύπου της ΑΗΚ Χριστίνα Παπαδοπούλου.

Στον Αρακαπά έχει στηθεί και συντονιστικό κέντρο από την ΑΗΚ. Υπάρχουν ζημιές στο δίκτυο που είναι σε δύσβατες περιοχές και θα χρειαστεί όπως ανέφερε η κ. Παπαδοπούλου, να ανοιχθούν δρόμοι με εκσκαφείς, για να αποκατασταθούν οι καμένοι πάσσαλοι.  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Πληρώνει τελικά επιπλέον τόκους €4.220.000 με απόφαση Δικαστηρίου η ΚΔ για ακίνητο στη Λάρνακα
Νέα διαδικασία στο Δικαστήριο για την υπόθεση της Ευδοκίας Λοΐζου-Δεν καταβάλλει τις αποζημιώσεις το ΡΙΚ
Ανακοινώθηκαν στατιστικά για τις προσφυγές του Διοικητικού Δικαστηρίου
Επεισοδιακή καταδίωξη 22χρονου στην Πάφο-Επιτέθηκε σε αστυνομικό
Ηλεκτρική συσκευή προκάλεσε πυρκαγιά σε οικία στη Λεμεσό
Κρίσιμος τραυματισμός για 56χρονο-Έπεσε στο κενό από τον δεύτερο όροφο οικίας
Έξι πρόσωπα κατηγορήθηκαν γραπτώς για παράνομη εργοδότηση στην Πάφο
Χειροπέδες σε 31χρονο για τη βομβιστική επίθεση σε γνωστό μπαρ στον Πρωταρά
Σιγή ασυρμάτου για τη διερεύνηση του θανάτου αλλοδαπού στη Λεμεσό-Περιμένει στοιχεία η Λοττίδου
Εμπρηστές και αστυνόμοι: Πώς εξελίσσεται το παιχνίδι...