Πέμπτη 2 Φεβ, 2023 | Επικοινωνία
trans gif

Μέτρησαν τις πληγές της Λεμεσού-Ζημιές σε είκοσι σπίτια, οχήματα και υποστατικά

  04/07/2021 21:27
Μέτρησαν τις πληγές της Λεμεσού-Ζημιές σε είκοσι σπίτια, οχήματα και υποστατικά

Μέτρησαν τις πληγές της Λεμεσού-Ζημιές σε είκοσι σπίτια, οχήματα και υποστατικά

  04/07/2021 21:27

Άρχισε το πρωί και ολοκληρώθηκε το απόγευμα η καταγραφή των ζημιών που υπέστησαν οι κοινότητες από την καταστροφική πυρκαγιά και αύριο θα υποβληθεί η εκτίμηση στο Υπουργείο Εσωτερικών, δήλωσε ο Έπαρχος Λεμεσού, Μάριος Αλεξάνδρου.

Σύμφωνα με τον κ.Αλεξάνδρου, στην επαρχία Λεμεσού έχουν υποστεί ζημιές 20 κατοικίες, δυο επαγγελματικά υποστατικά, αριθμός ιδιωτικών αυτοκινήτων και δυο μοτοσυκλέτες, ενώ δεν απέκλεισε ο αριθμός αυτός να διαφοροποιηθεί ελαφρώς μέχρι αύριο, σε περίπτωση που απουσιάζουν επηρεαζόμενοι και δεν έχουν καταγραφεί οι ζημιές τους.

«Αύριο θα γίνει η εκτίμηση των ζημιών και το συνολικό κόστος θα υποβληθεί στο Υπουργείο Εσωτερικών για λήψη πολιτικής απόφασης για καταβολή των οποιονδήποτε οικονομικών βοηθειών προς τους πληγέντες», συμπλήρωσε.

Αναφερόμενος στη συνδρομή της Επαρχιακής Διοίκησης για καταπολέμηση της φωτιάς, ο κ.Αλεξάνδρου είπε πως χθες, συνέβαλαν τρία διπλοκάμπινα οχήματα, εφοδιασμένα με πυροσβεστικές αντλίες και τρία συνεργεία επανδρωμένα με περίπου 15 άτομα.

Επιπρόσθετα, συνέχισε, επιστρατεύθηκαν δυο καδενοφόρα ιδιωτών για διάνοιξη δρόμων στα πυροσβεστικά οχήματα και γενικότερα για καταπολέμηση της πυρκαγιάς, αριθμός εκσκαφέων και πέντε βυτιοφόρα, επίσης ιδιωτών, για παροχή νερού σε πυροσβεστικά οχήματα.

«Μπορώ να πω ότι, ναι, ήταν θετική η συμβολή της Επαρχιακής Διοίκησης, μαζί με όλες τις άλλες υπηρεσίες», συμπλήρωσε ο Μάριος Αλεξάνδρου.

Οι δηλώσεις του Έπαρχου Λεμεσού έγιναν αργά το απόγευμα της Κυριακής,  στην πλατεία της κοινότητας Αρακαπά, όπου βρίσκεται κέντρο συντονισμού αλλά και συγκέντρωσης βοήθειας για τους πληγέντες.

Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν μεγάλη καθώς πολλά τρόφιμα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης συγκεντρώθηκαν στο χώρο, ενώ οχήματα της Μητρόπολης Λεμεσού διένειμαν συσσίτιο σε πέντε κοινότητες της περιοχής.

Πηγή: ΚΥΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας