Πήγαν να κλέψουν οικία που εγκατέλειψαν οι ένοικοι για να γλυτώσουν από τις φλόγες

Συνεχίζεται με εντατικό ρυθμό το έργο των ανακρίσεων για τα αίτια της χθεσινής φονικής πυρκαγιάς, την ώρα που έντονη είναι η παρουσία περιπολικών στα χωριά που εκκενώθηκαν, για πρόληψη κλοπών και διαρρήξεων.

Σε δηλώσεις του, στο περιβόλι από όπου πιστεύεται ότι ξεκίνησε η φωτιά, ο υπεύθυνος του ΤΑΕ Λεμεσού, Λευτέρης Κυριάκου, ανέφερε ότι «στην περιοχή βρίσκονται ανακριτές του ΤΑΕ Λεμεσού αλλά και του Τμήματος Καταπολέμησης Εγκλήματος του Αρχηγείο Αστυνομίας».

Προχωρούμε, συνέχισε, με τη λήψη καταθέσεων, σε σχέση με τα χθεσινά συμβάντα «και την πυρκαγιά η οποία, σύμφωνα με μαρτυρία, έχει ξεκινήσει από το σημείο όπου βρισκόμαστε τώρα και επεκτάθηκε σε ολόκληρη την περιοχή, προκαλώντας βιβλικές καταστροφές».

Ο κ. Κυριάκου υπέδειξε ότι από χθες είναι έντονη η παρουσία περιπόλων της ΑΔΕ Λεμεσού σε τρία χωριά της Επαρχίας που εκκενώθηκαν , ώστε να προστατευτούν οι περιουσίες από τυχών κλοπές και διαρρήξεις επιτήδειων.

Σε δηλώσεις του στο ΡΙΚ κάτοικος ανέφερε ότι άγνωστος ή άγνωστοι παραβίασαν οικία, που ένοικοί της την εγκατέλειψαν, ψάχνοντας για χρήματα και άλλα αντικείμενα αξίας. Αμέσως ενημερώθηκε η Αστυνομία, η οποία αύξησε τις περιπολίες της. 

Καταθέσεις για τη φονική πυρκαγιά

Ερωτηθείς σχετικά με τον 67χρονο ύποπτο, που τέθηκε σήμερα υπό 8ήμερη κράτηση, ο υπεύθυνος του ΤΑΕ Λεμεσού είπε πως, σύμφωνα με μαρτυρία, η φωτιά ξεκίνησε από σημείο που εφάπτεται στο περιβόλι του, ενώ έχουν προκύψει κάποιες αντιφάσεις στους ισχυρισμούς του.

Στο κατά πόσο προκύπτουν νέα και σοβαρότερα αδικήματα  μετά τον θάνατο τεσσάρων προσώπων στην Οδού, δήλωσε ότι το ΤΑΕ Λεμεσού βρίσκεται σε συντονισμό με την ΑΔΕ Λάρνακας και αν υπάρχουν οποιεσδήποτε εξελίξεις, αυτές θα ανακοινωθούν.

Σε παρατήρηση ότι την περασμένη εβδομάδα ξέσπασε φωτιά σε κοντινή απόσταση, ο κ.Κυριάκου ανέφερε ότι επρόκειτο για μικρής έκτασης πυρκαγιά και από τις εξετάσεις δεν προέκυψε οτιδήποτε.

Ωστόσο, υπέδειξε πως, μετά την νέα μεγάλη χθεσινή φωτιά, θα διερευνηθούν εκ νέου τα αίτια της φωτιάς της περασμένης εβδομάδας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: 

 

Δειτε Επισης

Πυροβολισμοί στα ΚΤΕΛ Κηφισού-Ένας τραυματίας
Χριστοδουλίδης: Η Κυβέρνηση θα συνεχίσει να επενδύει στην ενίσχυση του πολιτισμού
Τραγωδία στη Νότια Αφρική-Λεωφορείο με 46 άτομα έπεσε από γέφυρα, επέζησε μόνο ένα παιδί
Πράσινο φως για μαλλί άφρο και ράστα στους χώρους εργασίας ανάβει η Γαλλία
Απειλητικό μήνυμα Ισλαμικού Κράτους προς Δύση-«Να πλήξουμε τους σταυροφόρους στις ΗΠΑ, την Ευρώπη και το Ισραήλ»
Προτεραιότητα η επανέναρξη συνομιλιών για λύση Κυπριακού, λένε οι ΥΠΑΜ Ελλάδας-Κύπρου
Κάθειρξη 19 ετών ζήτησε ο εισαγγελέας στη Γαλλία για τον «βιαστή του Tinder»-«Είναι επικίνδυνος, κατέστρεψε 17 ζωές»
Συνελήφθη στα κατεχόμενα άτομο για «παραβίαση ιδιωτικής ζωής»
Οι Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν επαναφέρουν τον δημόσιο λιθοβολισμό των γυναικών
Τα συγκλονιστικά ηχητικά μηνύματα Ρωσίδας στα social την ώρα της επίθεσης στη Μόσχα-«Σας αγαπώ, αντίο»