Κυριακή 5 Δεκ, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

Σε ετοιμότητα η Πολιτική Άμυνα-«Κάτοικοι αρνούνταν να φύγουν από τα σπίτια τους»

  03/07/2021 23:10
Σε ετοιμότητα η Πολιτική Άμυνα-«Κάτοικοι αρνούνταν να φύγουν από τα σπίτια τους»

Σε ετοιμότητα η Πολιτική Άμυνα-«Κάτοικοι αρνούνταν να φύγουν από τα σπίτια τους»

  03/07/2021 23:10

Σε ετοιμότητα βρίσκεται η Πολιτική Άμυνα, ώστε να αναλάβει περισσότερα καθήκοντα και να συμβάλει ακόμη περισσότερο στην προσπάθεια κατάσβεσης της μεγάλης πυρκαγιάς που ξέσπασε στη Λεμεσό, ενώ δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο εκκένωσης και άλλων χωριών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΥΡΚΑΓΙΑ

Σε δηλώσεις της η αναπληρώτρια διευθύντρια της Πολιτικής Άμυνας Λεμεσού, Ολίβια Μιχαηλίδου, τόνισε πως από το μεσημέρι ενημερώθηκαν από την Πυροσβεστική Υπηρεσία για την εκδήλωση της πυρκαγιάς στον Αρακαπά και άμεσα απέστειλαν τις δυνάμεις της επαρχίας Λεμεσού, για την ενίσχυση της προσπάθειας κατάσβεσης.

«Όπως φάνηκε, όμως, η πυρκαγιά ήταν ανεξέλεγκτη και γι’ αυτό θα έπρεπε άμεσα να εκκενωθεί η κοινότητα Αρακαπά. Στη συνέχεια διαφάνηκε ότι θα έπρεπε να γίνει η εκκένωση των γύρω κοινοτήτων και οι δυνάμεις μας επικεντρώθηκαν στην εκκένωση άλλων επτά κοινοτήτων. Ήταν τόσο δύσκολη η κατάσταση που αυτό οδήγησε να κινητοποιηθούν δυνάμεις από όλες τις επαρχίες, ενώ ταυτόχρονα λειτούργησε και το τοπικό κέντρο ελέγχου σε συνδυασμό με το κινητό κέντρο ελέγχου».

Το έργο των αρμόδιων δεν ήταν εύκολο, αφού η εκκένωση γινόταν από σπίτι σε σπίτι και το γεγονός ότι υπήρχαν κάτοικοι που αρνήθηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και να αφήσουν τις περιουσίες τους, που είχαν ως προτεραιότητα να προστατεύσουν, δυσχέραινε την κατάσταση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: «Ζητούσαμε βοήθεια, αλλά δεν είχαμε… γι’ αυτό φτάσαμε εδώ»

«Κάνουμε έκκληση σε όλους, επειδή πάνω από όλα προέχει η ανθρώπινη ζωή, θα πρέπει, εφόσον δίνονται οδηγίες από τις αρμόδιες υπηρεσίες, να πάρουν τη δύσκολη απόφαση να κλείνουν πόρτες και παράθυρα, να παίρνουν κλειδιά και να απομακρύνονται από τις οικίες τους που βρίσκονται σε κίνδυνο. Αυτή τη στιγμή είμαστε σε επικοινωνία με όλους τους κοινοτάρχες, προσφέρουμε φιλοξενία σε όλα τα άτομα, τα οποία χρειάζονται προσωρινά να βρίσκονται μακριά από τις κατοικίες τους, καθώς επίσης και σίτιση».

Η Πολιτική Άμυνα, πάντως βρίσκεται σε επιφυλακή, ώστε αν χρειαστεί να εκκενωθούν κι άλλες περιοχές και γενικότερα να παρέχουν όποια άλλη βοήθεια στους κατοίκους, οι οποίοι αυτή τη στιγμή είναι στη δύσκολη θέση να είναι μακριά από το σπίτι τους.

«Μέχρι στιγμής δεν έχουμε θρηνήσει θύματα και ευχόμαστε να λήξει η υπόθεση χωρίς απώλειες. Δίνεται προτεραιότητα να γίνει κατάσβεση στις εστίες που υπάρχουν και ανάλογα πως θα γίνει η κατάσταση να παρέχουμε βοήθεια».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας