BINTEO: Μετά από πεντάωρη μάχη τέθηκε υπό έλεγχο η πυρκαγιά στην Πενταλιά

Υπό έλεγχο τέθηκε στις 19:16, πέντε ώρες από τότε που εκδηλώθηκε, η πυρκαγιά στην κοινότητα της Πενταλιάς, σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κύπρου Ανδρέα Κεττή.

Η πυρκαγιά, είπε ο κ. Κεττής, κατέκαψε 1,2 τετραγωνικά χιλιόμετρα ξηρά χόρτα, άγρια βλάστηση, δέντρα, φυτά, αμπέλια ως επίσης επηρεάστηκαν και διάφορα θερμοκήπια. Επεσήμανε επίσης πως κατά την εξέλιξη της φωτιάς προστατεύθηκε το Μοναστήρι του Σίντι. 

Δυνάμεις πυρόσβεσης, συνέχισε, θα παραμείνουν κατά την διάρκεια της νύχτας για τελικές κατασβέσεις, πλήρη οριοθέτηση της πυρκαγιάς και αντιμετώπιση τυχόν αναζωπυρώσεων.

Για την κατάσβεση της επιστρατεύθηκαν πέρα από τις επίγειες και εναέριες δυνάμεις, και προωθητικής γαιών για οριοθέτηση της πυρκαγιάς και δημιουργία διοδίων για προσέγγιση των επίγειων δυνάμεων και για περιορισμό του μετώπου. Πρόσθεσε πως οι επίγειες δυνάμεις πυρόσβεσης ενισχύθηκαν με πυροσβεστικά οχήματα και προσωπικό από την ΕΜΑΚ και Λεμεσό. Ενισχύθηκαν επίσης και τα πτητικά μέσα στην πυρκαγιά στην Πενταλιά με ένα ελικόπτερο της ΜΑΕΠ – Αστυνομίας και ένα ελικόπτερο των Βρετανικών Βάσεων. 

Σημείωσε ακόμη πως το έργο της κατάσβεσης κατέστη δύσκολο λόγω των ανέμων και της μορφολογίας του εδάφους. Τα ακριβή αίτια της πρόκλησης της θα διερευνηθούν σε μεταγενέστερο στάδιο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Μικρό σκάφος βυθιζόταν στον κόλπο Λεμεσού-Ενεργοποιήθηκε το «Νέαρχος», διασώθηκαν δύο άτομα
Χειροπέδες σε 44χρονο για τον εμπρησμό 17 οχημάτων σε συνεργείο
Στο κελί για πέντε χρόνια 25χρονος για δύο ληστείες περιπτέρου στη Χλώρακα
Καταζητείσαι 42χρονος Σύρος για παράνομη είσοδο στην Κύπρο το... 2022
Στο κελί οι δύο συλληφθέντες για την άφιξη 110 μεταναστών από τη Συρία
Ποινή φυλάκισης οκτώ ετών σε 34χρονο που χτύπησε και βίασε την πρώην σύζυγο του
Ξεκρέμαστη η υπόθεση κατά Ουκρανού για ξέπλυμα-Από 40 κατηγορίες τελικά... μία αν δεν καταθέσει η Ουκρανή
Εννέα συλλήψεις σε πολυεθνική επιχείρηση της Europol για την 645 εκ. απάτη επενδύσεων JuicyFields
Στο μικροσκόπιο τα κινητά του δεσμοφύλακα για τα ναρκωτικά, ανοίγουν τραπεζικούς λογαριασμούς-Όσα λέχθηκαν στο Δικαστήριο
Νέες κυρώσεις ΗΠΑ κατά της Λευκορωσίας-Δύο εταιρείες όπλων στην Κύπρο