Είχε δώσει τον «Μαριούθκια» ο «Μαύρος», πυροβόλησε για μια… Υamaha o δράστης

Η δολοφονία του Μάριου Γεωργίου, άλλως «Μαριούθκιας», ήταν αυτή που έσπασε την ομερτά και αποκάλυψε στοιχεία για την ρίψη πυροβολισμών έξω από την οικία του Κωνσταντίνου Χαραλάμπους άλλως «Μαύρος», η οποία διαπράχθηκε τον περασμένο Φεβρουάριο στη Λάρνακα, αφού μια πληροφορία που έφθασε ενώπιον των Αρχών ήταν αυτή που σηματοδότησε εξελίξεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Σπάει η ομερτά μετά την εκτέλεση «Μαριούθκια»-Μαρτυρίες για «Μαύρο» και… ντόμινο

Μετά την εκτέλεση του «Μαριούθκια» τον περασμένο Απρίλιο, άρχισαν να φθάνουν πληροφορίες στις Αρχές, γύρω από υποθέσεις ξεκαθαρίσματος λογαριασμών, που διαπράχθηκαν στο παρελθόν.

Η αξιολόγηση αυτών των πληροφοριών, από την Αστυνομία, οδήγησε το πρωί της Τρίτης, στη σύλληψη δύο Ελληνοκύπριων, εναντίον των οποίων προέκυψε μαρτυρία, για τη ρίψη πυροβολισμών στο σπίτι του «Μαύρου».

Οι δύο ύποπτοι, οδηγήθηκαν το πρωί της Τετάρτης ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας, για έκδοση διατάγματος προσωποκράτησής τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ήταν στο πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων το 2020 ο «Μαριούθκιας»

Πώς κλωνίστηκαν οι σχέσεις «Μαριούθκια»-«Μαύρου»

Σύμφωνα με τον ανακριτή της υπόθεσης, όπως διαφάνηκε από κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης που ήταν εγκατεστημένο στην οικία του «Μαύρου» και των γονιών του, ο δράστης προσέγγισε τις κατοικίες από παρακείμενα χωράφια και άνοιξε πυρ, ενώ στη συνέχεια τράπηκε σε φυγή τρέχοντας, ακολουθώντας την ίδια διαδρομή.

Από τον παραπονούμενο, σύμφωνα πάντα με τον ανακριτή, λήφθηκε κατάθεση στην οποία κατανόμασε τον «Μαριούθκια» με τον οποίο οι σχέσεις τους κλονίστηκαν μετά τη σύλληψη του δεύτερου, για υπόθεση ναρκωτικών. Ο «Μαριούθκιας» πίστευε ότι ο «Μαύρος» συνεργαζόταν με άλλο πρόσωπο, το οποίο έπαιξε σοβαρό ρόλο στη σύλληψή του από την Αστυνομία και την καταδίκη του. Όπως εξήγησε ο ανακριτής, πριν τη συγκεκριμένη υπόθεση, οι σχέσεις των δύο ήταν φιλικές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Του κάρφωσε την σφαίρα στον κρόταφο-Τι έδειξε η νεκροτομή στην σορό του «Μαριούθκια»

Η εμπλοκή των δύο υπόπτων

Μετά την αποφυλάκισή του, ο «Μαριούθκιας» δημιούργησε επιχείρηση πώλησης οχημάτων, καθώς και πλυντήριο οχημάτων στο οποίο εργοδότησε τους δύο συλληφθέντες για την υπόθεση.

Από έρευνες που διενήργησε η Αστυνομία, διαπιστώθηκε ότι ο δράστης της ρίψης πυροβολισμών, χρησιμοποίησε μοτοσικλέτα τύπου σκούτερ και κινήθηκε από τα Λιβάδια στην οικία του «Μαύρου» και πίσω.

Από τις εξετάσεις, διαπιστώθηκε ότι ο ένας από τους δύο συλληφθέντες κατείχε μοτοσικλέτα τύπου σκούτερ, η περιγραφή της οποίας ομοιάζει με εκείνη που χρησιμοποιήθηκε για τη διάπραξη των αδικημάτων. Επίσης, η περιγραφή του υπόπτου, ομοιάζει με εκείνη του δράστη.

Εντοπίστηκε επίσης ότι στη διαδρομή που ακολούθησε το σκούτερ και πιο συγκεκριμένα σε περιφραγμένο χωράφι, ιδιοκτησίας του πατέρα του δεύτερου υπόπτου, βρισκόταν σταθμευμένο όχημα που ανήκε στο «Μαριούθκια».

Από τις εξετάσεις που έγιναν τότε, δεν εντοπίστηκε οτιδήποτε σε βάρος των δύο υπόπτων οποιαδήποτε στοιχεία.

«Μετά τη δολοφονία του Γεωργίου, στην Αστυνομία κατέφθασαν γραπτές πληροφορίες για εγκληματικές ενέργειες που διαπράχθηκαν κατ’ εντολή του», είπε ο ανακριτής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Γάζωσαν ξανά τον «Μαύρο»-Του είχαν στήσει ενέδρα θανάτου το 2019

Πυροβολισμοί για μια Yamaha

Ακολούθως, στις 28 Ιουνίου, ο «Μαύρος» μετέβη στην Αστυνομία, όπου ενημέρωσε τις Αρχές ότι μεταξύ Μαΐου και Ιουνίου, σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις είχε συναντηθεί με τον δεύτερο ύποπτο, ο οποίος του παραδέχθηκε, σύμφωνα με τον ισχυρισμό του, ότι ο ίδιος μαζί με τον πρώτο ύποπτο ενέχονται στην υπόθεση της ρίψης πυροβολισμών. 

Είπε επίσης, ότι ο δεύτερος ύποπτος, του ανέφερε πως κάποια μέρα πριν από τους πυροβολισμούς κατά της οικίας του, ο «Μαριούθκιας» με τη συμβία του ζήτησαν από τον δεύτερο ύποπτο να πυροβολήσει την οικία του παραπονούμενου, με αντάλλαγμα μια μοτοσικλέτα μάρκας Yamaha.

Σημειώνεται ότι από τις εξετάσεις της Αστυνομίας διαπιστώθηκε πως στις 4 Μαρτίου είχε εγγραφεί στο όνομα του πρώτου υπόπτου μια μοτοσικλέτα μάρκας Yamaha, η οποία στις 24 Ιουνίου μεταβιβάστηκε σε άλλο πρόσωπο.

«Στην κατάθεσή του, ο παραπονούμενος ανέφερε ότι ο δεύτερος ύποπτος του ζήτησε να πάει μαζί με τον πρώτο ύποπτο στην Αγία Νάπα, για να φέρουν το όπλο και ότι ο δεύτερος ύποπτος μαζί με τον πρώτο μετέβηκαν στην Αγία Νάπα με δύο ξεχωριστά αυτοκίνητα, σταμάτησαν σε κάποιο σημείο και ο πρώτος ύποπτος μετέβηκε σε κάποιο σημείο όπου παρέλαβε το όπλο», σύμφωνα με τον ανακριτή.

Ο «Μαύρος» κατέθεσε επίσης ότι ο δεύτερος ύποπτος  του είπε πως μετά τη ρίψη πυροβολισμών στην οικία του, ο «Μαριούθκιας» ήταν ευδιάθετος. Επίσης, ο «Μάυρος» είπε ότι ο δεύτερος ύποπτος θα μετέβαινε στην Αστυνομία για να καταθέσει όσα γνώριζε, όμως δεν το έπραξε μέχρι τη σύλληψη του.

Και οι δύο ύποπτοι, πέρασαν από ανάκριση, ενώ οι Αρχές ζήτησαν την κράτησή τους για τέσσερις ημέρες, αφού υπολείπεται ανακριτικό έργο. Το Δικαστήριο ενέκρινε το αίτημα της Αστυνομίας.

Δειτε Επισης

Από τον αμερικανόφιλο Σάχη στη θεοκρατία-Η μετάλλαξη του Ιράν και η εχθρότητα με το Ισραήλ
Το ΕΕΕ στα θύματα βίας δεν είναι βάρος για το κράτος, είναι αφαίρεση δύναμης από τους θύτες
Η μεγάλη εικόνα της έξαρσης των μεταναστευτικών ροών, οι ευθύνες των εταίρων και ο ρόλος της Τουρκίας
Μεταναστευτικό και οικονομία θέτουν στο επίκεντρο του προεκλογικού οι πολίτες
Η δυστοκία επίλυσης του ζητήματος των πολλαπλών συντάξεων και οι εναλλακτικές που μελετώνται
Φιντάν: Ο Νετανιάχου θέλει να σύρει σε πόλεμο τη Μέση Ανατολή για να παραμείνει ο ίδιος στην εξουσία
Ιωάννου: Είμαστε αρωγοί πρωτοβουλιών αναβάθμισης κοινωνικού κράτους
ΒΙΝΤΕΟ: Ηφαίστειο εξερράγη στη βορειοανατολική Κελέβη-Εκκενώθηκαν δύο χωριά
Το Ισραήλ «ζυγίζει» τις επιλογές του για την απάντηση στο Ιράν
Φωλιές ανθρωποπουλιών για καταπολέμηση τρωκτικών δίνει το Υπ. Γεωργίας