Ανοίγει και η υπόθεση «Σιάλου» που δολοφονήθηκε και απανθρακώθηκε το πτώμα του

Ο πρώτος από μια τριάδα ανεξιχνίαστων δολοφονιών, οι φάκελοι των οποίων θα ανοίξουν σταδιακά το επόμενο διάστημα, είναι ο φόνος του Μιχάλη Σάββα Ευαγγέλου, που μαχαιρώθηκε μέχρι θανάτου, το 1998 στη Λεμεσό.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, μέλη των Βρετανικών Βάσεων πέρασαν από ειδική εκπαίδευση το 2020 στη Βρετανία και παρότι ο στόχος ήταν να ανοίξουν εκ νέου τους φακέλους από τις αρχές του έτους, η πανδημία ανέτρεψε τα σχέδιά τους.

Ως εκ τούτου, αφού πλέον τα επιδημιολογικά δεδομένα το επιτρέπουν, οι φάκελοι θα ανοίξουν σταδιακά, με πρώτο το έγκλημα που θα επανεξεταστεί, θα είναι ο φόνος του Μιχάλη Σάββα Ευαγγέλου, που δολοφονήθηκε στις 25 Ιουνίου 1998, στην περιοχή Lady’s Mile στη Λεμεσό.

Ο Ευαγγέλου εντοπίστηκε να κείτεται νεκρός στο όχημά του, φέροντας πάνω από είκοσι μαχαιριές στο σώμα του. Πάντως, όπως ανέφερε αρμόδια πηγή στον REPORTER, από τις εξετάσεις που έγιναν τότε, δεν διαφάνηκε ότι το θύμα εμπλεκόταν σε οποιοδήποτε υπόθεση.

Παίρνουν σειρά άλλες δύο δολοφονίες

Στα συρτάρια των Βρετανικών Βάσεων βρίσκονται άλλες δύο υποθέσεις ανεξιχνίαστων δολοφονιών, οι οποίες παίρνουν σειρά για να ανοίξουν εκ νέου οι φάκελοι τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: H λίστα θανάτων του υποκόσμου - Οι 45 νεκροί που άφησε πίσω του ο υπόκοσμος (pics)

Η μια από αυτές, είναι η δολοφονία του Μιχάλη Αναστασίου άλλος Σιάλος, το πτώμα του οποίου εντοπίστηκε απανθρακωμένο στο όχημα του, στις; 16 Μαΐου 2015, στην Ξυλοφάγου.

Το όχημα του «Σιάλου» τυλίχθηκε στις φλόγες την ώρα που βρισκόταν σταθμευμένο στην αερογέφυρα, κοντά στην έξοδο Ξυλοφάγου.

Στο σημείο μετέβησαν μέλη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, τα οποία αφού την κατέσβεσαν την φωτιά εντόπισαν στο όχημα το απανθρακωμένο πτώμα του 39χρονου.

Από τις έρευνες διαφάνηκε ότι οι δολοφόνοι έκλεισαν «ραντεβού θανάτου» στον 39χρονο επιχειρηματία, το όνομα του οποίου ενεπλάκη σε πολύκροτες υποθέσεις, ενώ  τον πυροβόλησαν εξ΄ επαφής. Ακολούθως αφού πυρπόλησαν το όχημα τράπηκαν σε φυγή.

Εναντίον του Μιχάλη Αναστασίου διαπράχθηκε απόπειρα δολοφονίας το 2013, έξω από πρακτορείο στοιχημάτων. Επίσης ο 39χρονος απασχόλησε τις αρχές, μεταξύ άλλων, για υποθέσεις τζόγου.

Επίσης θα ανοίξει άλλη μια υπόθεση φόνου, η οποία διαπράχθηκε παλαιότερα.

Σημειώνεται ότι για καμιά από τις τρεις υποθέσεις δεν προέκυψαν νέα στοιχεία, αλλά πρόκειται για μια συνήθη πρακτική των Βρετανικών Βάσεων, οι οποίες προσπαθούν να λύσουν τις υποθέσεις, χρησιμοποιώντας την εξέλιξη της τεχνολογίας, αλλά και τις γνώσεις που απέκτησαν τα μέλη τους, από την εκπαίδευση τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Οι ΗΠΑ κατηγορούν την Κίνα για υποστήριξη της Ρωσίας στον πόλεμο κατά της Ουκρανίας-«Παρέχετε όπλα, δεν είστε ουδέτεροι»
Άκυρο Βουλής για αποσπάσεις δημοσίων υπαλλήλων και αορίστου χρόνου-«Γάγγραινα και βόλεμα ημετέρων»
Πράσινο Βουλής για χρονική παράταση χρηματοδότησης ελλειμμάτων ΟΚΥπΥ
Ανατροπή στο Ανώτατο της Ν. Υόρκης-Ακύρωσε την καταδίκη του Χάρβεϊ Γουάινστιν γιατί «δεν είχε δίκαιη δίκη»
Αιχμές στην Επ. Εσωτερικών για έλλειψη διαβούλευσης στα ν/σ Περί Αλλοδαπών και Μετανάστευσης
Οι αγωνιστές ΕΟΚΑ 1955-1959 καταγγέλλουν το Υφ. Πολιτισμού για «θέμα γλώσσας» στη Μπιενάλε
Στις 3232 οι υποψηφιότητες για τις εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης-Δείτε αναλυτικά ανά δήμο και επαρχία
Θλίψη Υφ. Πολιτισμού για τον θάνατο του Πέτρου Στυλιανού
Χάος στα αεροδρόμια της Βρετανίας, εξαιτίας τεχνικού προβλήματος-Ατελείωτες ουρές
Θετική η Επ. Υγείας για επέκταση κρατικής χορηγίας ΟΚΥπΥ