Πατέρας κακοποιούσε σεξουαλικά την κόρη του από τα πέντε της και για έξι χρόνια

Κατόπιν ακροαματικής διαδικασίας, το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λευκωσίας έκρινε ένοχο πατέρα, σε οκτώ κατηγορίες σεξουαλικής εκμετάλλευσης παιδιού κατά παράβαση των άρθρων 2 και 10 του περί της Καταπολέμησης της Εμπορίας και Εκμετάλλευσης Προσώπων και της Προστασίας των Θυμάτων Νόμου, Ν.87(1)/2007, και 19 κατηγορίες σεξουαλικής κακοποίησης παιδιού κατά παράβαση των άρθρων 2, 6(4)(α), 7 του περί Πρόληψης και της Καταπολέμησης της Σεξουαλικής Κακοποίησης, της Σεξουαλικής Εκμετάλλευσης Παιδιών και της Παιδικής Πορνογραφίας Νόμου, Ν. 91(1)/2014.

Τα αδικήματα στρέφονταν κατά της θυγατέρας του, δεκατεσσάρων ετών. Σύμφωνα με τα ευρήματα του Δικαστηρίου, οι σχέσεις των μελών της οικογένειας ήταν γενικά καλές, όμως από κάποιο χρονικό σημείο και μετά, οι γονείς, αν και συγκατοικούσαν, δεν είχαν συζυγική σχέση.

Ο κατηγορούμενος έφυγε από την οικογενειακή οικία τον Ιανουάριο του έτους 2015 και για περίπου ένα χρόνο διέμενε στο σπίτι της αδελφής του, ενώ αργότερα ενοικίασε δικό του σπίτι. Από το χρονικό διάστημα, κατά το οποίο ο κατηγορούμενος έφυγε από την οικογενειακή οικία, συνέχισε να έχει επικοινωνία με τα παιδιά του κατά τα Σαββατοκυρίακα.

Από κάποιο χρονικό σημείο και μετά, η 14χρονη άρχισε να εκφράζει μη επιθυμία να μεταβαίνει στον πατέρα της, προφασιζόμενη διάφορες δικαιολογίες.

Αρχές τους έτους 2019, η ανήλικη αποκάλυψε στην μητέρα της τα γεγονότα που αφορούν τις υπό κρίση κατηγορίες. Ειδικότερα, και σύμφωνα με τα ευρήματα του Δικαστηρίου, από την ηλικία των πέντε ετών, ο κατηγορούμενος επανειλημμένως, όταν ξάπλωνε μαζί της, προσποιούμενος ότι κοιμάται, προέβαινε σε αποτρόπαιες πράξεις 

Αυτό γινόταν κατ’ επανάληψη στο οικογενειακό τους σπίτι, κατά το πλείστον στον καναπέ στο σαλόνι κατά τις μεσημβρινές ώρες όταν τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας ήταν στον άνω όροφο της οικίας. Παρόμοιες ενέργειες έλαβαν χώραν και στο σπίτι της αδελφής του κατηγορούμενου αλλά και στο σπίτι του κατηγορούμενου, με το τελευταίο περιστατικό να λαμβάνει χώραν στις 29.8.2018. Κατά την εν λόγω ημερομηνία, η 14χρονη ξάπλωνε το μεσημέρι, στο κρεβάτι, όπως και ο κατηγορούμενος, ενώ ο αδελφός της ο οποίος βρισκόταν στον ίδιο χώρο, ήταν απασχολημένος.

Οι πράξεις του κατηγορούμενου προς την 14χρονη ουδέποτε έγιναν αντιληπτές από οποιοδήποτε τρίτο πρόσωπο. Από ψυχολογική αξιολόγηση της 14χρονης, προέκυψε η διαπίστωση παρουσίας σοβαρής και επίμονης συμπτωματολογίας διαταραχής μετατραυματικού στρες, η οποία συνοδεύεται από αποσυνδετικά συμπτώματα αποπροσωποίησης.

Το Δικαστήριο όρισε την υπόθεση για έκθεση των ελαφρυντικών του κατηγορούμενου και επιβολή ποινής στις 25.6.2021.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δειτε Επισης

Οδηγούσε υπό την επήρεια αλκοόλ στο αντίθετο ρεύμα στον αυτοκινητόδρομο
Πιθανόν από ρίψη πυροτεχνημάτων προκλήθηκε η φωτιά σε δύσβατη περιοχή στην Πάφο
Χειροπέδες σε 18χρονο που εντοπίστηκε ένα κιλό κάνναβης στην κατοχή του (pics)
Μονόδρομος το Συνταγματικό κατά πλειοψηφία-Ξανά στο προσκήνιο και ο διαχωρισμός εξουσιών του Εισαγγελέα
«Όταν δεν υπάρχει ένα σύστημα που θα φοβάται ο πολίτης να διαπράξει ένα έγκλημα, γιατί να μην το κάνει;»
Επανασύλληψη 44χρονου για υποθέσεις εμπρησμών
ΒΙΝΤΕΟ: Πυρκαγιά σε ξηρά χόρτα και άγρια βλάστηση στα Κούκλια
Σε φωτοβολίδα αποδίδει τα αίτια φωτιάς στη Λεμεσό η Παναγιώτου-«Αναλαμβάνουμε την ευθύνη της Υπ. Μεταλλείων»
Απουσιάζει από την κατοικία του στην Πάφο 19χρονος (pics)
Σε επιφυλακή οι δυνάμεις πυρόσβεσης στη Λεμεσό-Ψάχνουν το τι πήγε λάθος με την καταστροφή φωτοβολίδων