Τρίτη 27 Σεπ, 2022 | Επικοινωνία
trans gif

Ενώπιον θανατικού ανακριτή τα νέα δεδομένα στην υπόθεση Θανάση-Σύσκεψη στη Ν.Υ.

  17/06/2021 12:30
Ενώπιον θανατικού ανακριτή τα νέα δεδομένα στην υπόθεση Θανάση-Σύσκεψη στη Ν.Υ.

Ενώπιον θανατικού ανακριτή τα νέα δεδομένα στην υπόθεση Θανάση-Σύσκεψη στη Ν.Υ.

  17/06/2021 12:30

Ενώπιον του θανατικού ανακριτή θα τεθούν όλα τα στοιχεία που προέκυψαν από την εκταφή των οστών του 26χρονου στρατιώτη Θανάση Νικολάου, αναφέρει η Νομική Υπηρεσία, σημειώνοντας ότι ταυτόχρονα τα στοιχεία αξιολογούνται και αναλόγως θα ληφθούν αποφάσεις για τυχόν περαιτέρω ενέργειες.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωσή της, η Νομική Υπηρεσία παρέλαβε σήμερα την τελευταία έκθεση του εμπειρογνώμονα που διόρισε η Δημοκρατία για την υπόθεση του θανάτου του στρατιώτη Θανάση Νικολάου.

«Με αυτή την αφορμή, συνεκλήθη σήμερα το πρωί σύσκεψη στη Νομική Υπηρεσία, στην παρουσία του Γενικού Εισαγγελέα της Δημοκρατίας, του Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα, των Εισαγγελέων υπεύθυνων του Ποινικού Τομέα και του Αστικού Τομέα αντίστοιχα, του Αρχηγού Αστυνομίας καθώς και άλλων μελών της ηγεσίας της Αστυνομίας», προστίθεται.

«Όλα τα στοιχεία που προέκυψαν από την εκταφή των οστών θα τεθούν ενώπιον του θανατικού ανακριτή, που διεξάγει τη θανατική ανάκριση», συνεχίζει η ανακοίνωση.

Ταυτόχρονα, σημειώνεται, «τα στοιχεία αξιολογούνται και αναλόγως θα ληφθούν αποφάσεις για τυχόν περαιτέρω ενέργειες».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ανατροπή στην υπόθεση Θανάση 16 χρόνια μετά-Έδειξε στραγγαλισμό η ιατροδικαστική

Υπενθυμίζεται πως σε δηλώσεις του στον REPORTER, ο δικηγόρος της οικογένειας του άτυχου Θανάση, Λουκής Λουκαΐδης, σύμφωνα με τα ευρήματα της παθολογοανατόμου Δήμητρας Καραγιάννη, η οποία εξέτασε οστό του άτυχου 26χρονου, που στάλθηκε στην Ελλάδα μετά την εκταφή των οστών του, 16 χρόνια μετά τον θάνατο του, διαπιστώθηκε ότι ο θάνατός του, οφείλεται σε στραγγαλισμό και όχι σε αυτοκτονία, όπως είχαν ενημερώσει την οικογένεια οι Αρχές, δεκαέξι χρόνια προηγουμένως.

Μετά από αυτή την εξέλιξη, αναμένεται να πυροδοτηθούν νέες εξελίξεις γύρω από την υπόθεση, αφού η Νομική Υπηρεσία θα πρέπει να ανοίξει εκ νέου την υπόθεση.

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας