Παρασκευή 24 Σεπ, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

Έδιναν ως... μπομπονιέρες ζωντανές χελώνες-«Το χωρκατιλίκκι συνεχίζεται»

  16/06/2021 09:48
Έδιναν ως... μπομπονιέρες ζωντανές χελώνες-«Το χωρκατιλίκκι συνεχίζεται»

Έδιναν ως... μπομπονιέρες ζωντανές χελώνες-«Το χωρκατιλίκκι συνεχίζεται»

  16/06/2021 09:48

Καταγγελία από το Κόμμα για τα Ζώα, ότι σε εκδήλωση γάμου, αντί για μπομπονιέρες δόθηκαν στους καλεσμένους ζωντανές χελώνες.

Την ίδια ώρα, το Κόμμα καλεί τις αρμόδιες αρχές να λάβουν πιο δραστικά μέτρα και να καταστήσουν ξεκάθαρα τις ευθύνες έναντι του νόμου περί ευημερίας και προστασίας των ζώων

Σε ανακοίνωση του Το Κόμμα για τα Ζώα Κύπρου, αναφέρει πως «είναι παράνομη η πράξη της διάθεση ζωντανών (ή νεκρών ζώων) ως δώρα σε εκδηλώσεις όπως γάμους, χοροεσπερίδες, Χριστούγεννα η Πάσχα. Φαίνεται ότι το ‘χωρκατιλίκκι’ συνεχίζεται και πάλι είχαμε περίπτωση διάθεση ζωντανών χελωνών (αντί για μπομπονιέρες) σε εκδήλωση γάμου. Που υπάρχει η λογική; Που και τη λείπει από την νοημοσύνη των ανθρώπων όταν γνωρίζουν (λέμε εμείς τώρα) ότι αυτά τα ζωάκια και τα οποιαδήποτε ζωάκια δεν είναι ούτε για δώρα, ούτε μια χρήσης, ούτε αντικείμενα, ούτε έπιπλα, αλλά είναι ζωντανοί οργανισμοί που νιώθουν και τον πόνο, την ζέστη, το κρύο, την έλλειψη τροφής και νερού και την ελευθερία τους. Ας τα αφήσουμε το ζωικό βασίλειο μακριά από τις δικές μας εκδηλώσεις και αππώματα και ας τα αφήσουμε να ζήσουν όπως πρέπει και τους αξίζει».

Παράλληλα, σημειώνει ότι «το Κόμμα για τα Ζώα Κύπρου δεν είναι εκτελεστική εξουσία και καλεί τις αρμόδιες αρχές (Κτηνιατρικές υπηρεσίες) να κάμουν την δουλειά τους. Και το λέμε αυτό ότι μπορεί να έχουνε πετύχει αρκετά που δεν είναι αρκετά γιατί όταν καταγγέλλαμε τέτοιες περιπτώσεις από το 2018 (δείτε επισυναπτόμενες φωτογραφίες του κόμματος μας)και ακόμα τα μηνύματα δεν έφτασαν φαίνεται στους πολίτες τότε σίγουρα χρειάζονται αυστηρότερα και πιο δραστικά μέτρα η περισσότερη διαφώτιση από τις αρμόδιες αρχές και να καταστήσουν ξεκάθαρα τις ευθύνες έναντι του νόμου περί ευημερίας και προστασίας των ζώων 46(I)1994 και να σταματήσουν εδώ και τώρα τα δωράκια όπως ψαράκια, χελωνίτσες, κατσίκια, προβατάκια, κοτοπουλάκια και γενικά όλα τα ζωντανά που έχουν δικαίωμα (όπως και εμείς ) στην ζωή».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Σήκωσε μανίκια η Αστυνομία για τα ζώα-Ενώπιον της οι πρώτες καταγγελίες

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας