Κυριακή 23 Ιαν, 2022 | Επικοινωνία
trans gif

Άρχισε η λήψη καταθέσεων για το περιστατικό στο Γυμνάσιο-Έξαλλοι οι γονείς

  10/06/2021 14:22
Άρχισε η λήψη καταθέσεων για το περιστατικό στο Γυμνάσιο-Έξαλλοι οι γονείς

Άρχισε η λήψη καταθέσεων για το περιστατικό στο Γυμνάσιο-Έξαλλοι οι γονείς

  10/06/2021 14:22

Έντονη ανησυχία και αναβρασμός επικρατεί στη Λάρνακα, μετά το περιστατικό βίας που σημειώθηκε στο Γυμνάσιο της Βεργίνας, με την Αστυνομία να έχει ήδη ξεκινήσει τις ανακρίσεις. Την ίδια ώρα, οι γονείς παρουσιάζονται έντονα προβληματισμένοι, αφού το θέμα της ασφάλειας είναι κάτι που τους ταλαιπωρεί εδώ και χρόνια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Εξωσχολικοί μπούκαραν με μαχαίρα και ρόπαλα σε Γυμνάσιο-«Υπάρχει μεγάλη ανασφάλεια»

Η Αστυνομία έχει ήδη λάβει κατάθεση από άτομο του σχολείου, το οποίο έχει δώσει όλα τα στοιχεία που γνωρίζει και σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, η αναστάτωση ξεκίνησε όταν δύο μαθητές ενεπλάκησαν σε διαπληκτισμό, ενώ όταν κλήθηκαν στη διεύθυνση, αποφάσισαν να μην προσέλθουν. Εν τω μεταξύ, στη διεύθυνση κλήθηκε κι ένας ακόμη μαθητής, ο οποίος ενεπλάκη σε διαπληκτισμό με καθηγητή.

Στη συνέχεια, στο σχολείο εισήλθε εξωσχολικός, ο οποίος είναι αδελφός ενός εκ των τριών, έχοντας μαζί του μαχαίρι, ρόπαλα και σιδερολοστό, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ένας μαθητής. Στο σχολείο κλήθηκε η Αστυνομία, ωστόσο ο ανήλικος εξωσχολικός είχε ήδη τραπεί σε φυγή από το σχολείο.

Οι έρευνες της Αστυνομίας για το θέμα συνεχίζονται και αναμένεται να ληφθούν καταθέσεις και από τους μαθητές. Πάντως οι γονείς παραμένουν σε εγρήγορση και δηλώνουν έτοιμοι να λάβουν μέτρα. Μάλιστα, όπως πληροφορείται ο REPORTER έχει δοθεί διορία μέχρι την ερχόμενη εβδομάδα, ώστε να λάβουν τις απαντήσεις που επιθυμούν από τους αρμόδιους, για το θέμα της ασφάλειας.

Στο μεταξύ, οι καθηγητές καταδικάζουν το περιστατικό, με τον πρόεδρο της ΟΕΛΜΕΚ, Θέμη Πολυβίου να αναφέρει στον REPORTER πως τα προβλήματα δεν πρέπει να λύνονται με αυτό τον τρόπο, ενώ εξέφρασε την ελπίδα, η Αστυνομία να διερευνήσει μέχρι τέλους την υπόθεση.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τον Κώστα Κώστα, πρόεδρο του Συνδέσμου Γονέων του Γυμνασίου Βεργίνας, οι γονείς προειδοποιούσαν εδώ και αρκετό διάστημα «το Υπουργείο Παιδείας, τη Σχολική Εφορεία και την Αστυνομία, για την κατάσταση και ζητούσε τη λήψη μέτρων προς αντιμετώπιση του φαινομένου. Δυστυχώς όμως παρά τις προειδοποιήσεις μας δεν έγινε οτιδήποτε, με αποτέλεσμα χθες Τετάρτη να δημιουργηθεί σοβαρό επεισόδιο, με μαθητές από άλλα σχολεία, οι οποίοι πήγαν στο Γυμνάσιο, κρατώντας σίδερα, λοστούς, μαχαίρια και άλλα αιχμηρά αντικείμενα, προκαλώντας καυγάδες και προβλήματα στη λειτουργία του σχολείου».

Το Γυμνάσιο Βεργίνας, συνέχισε «είναι ένα πολυπληθές σχολείο, με πάρα πολλά προβλήματα, αφού όλα τα κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι οικογένειες, μεταφέρονται πλέον και στα σχολεία. Δυστυχώς όμως δεν έχουμε δει οποιοδήποτε ουσιαστικό ενδιαφέρον από τους αρμοδίους για να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα αυτά τα οποία συνεχώς επιδεινώνονται και πληθαίνουν».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας