Η ανατροπή από ακόμη ένα μάρτυρα και η κατάθεση αστυνομικού που μίλησε με Γλύκα

Άλλοι τρεις μάρτυρες κατέθεσαν ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου στην πολύκροτη δίκη της απόπειρας φόνου του Παναγιώτη Παναγιώτου άλλως «Γλύκας», που διαπράχθηκε στις 20 Νοεμβρίου 2017 στο κέντρο της Λευκωσίας και για την οποία κατηγορούμενοι είναι οι Αλέξης Μαυρομιχάλης και Ντίντι Ρούντολφ, ενώ σε ξεχωριστή δίκη παραπέμφθηκε και ο Ιωσήφ Ιωσήφ άλλως Σήφης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Η αναίρεση μαρτυρίας για απειλές, τα «ύποπτα» ανταλλακτικά και το… μεγάλο σπίτι του Αλέξη

Κατά τη σημερινή διαδικασία κατέθεσαν άλλοι τρεις μάρτυρες, εκ των οποίων ο ένας αστυνομικός που είχε επαφή με τον «Γλύκα» μετά τη διάπραξη του φόνου.

Αρχικά κατέθεσε μάρτυρας κατηγορίας, ο οποίος όταν ρωτήθηκε εάν υιοθετεί το περιεχόμενο της κατάθεσης του που έδωσε στην Αστυνομία, απάντησε «όχι», λέγοντας πως είπε ψέματα, καθώς φοβήθηκε.

Ο εν λόγω μάρτυρας, ανέφερε πως ότι είπε στην κατάθεση του, το είπε γιατί πιέστηκε, ενώ κληθείς να δώσει διευκρινίσεις από την υπεράσπιση, είπε πως δεν έχει κανένα πρόβλημα με τον κατηγορούμενο (σ.σ Αλέξη Μαυρομιχάλη) και πως τον γνωρίζει εδώ και περίπου δέκα χρόνια. Επίσης, ο μάρτυρας ανέφερε ενώπιον Δικαστηρίου πως ανέφερε στην Κατηγορούσα Αρχή πως δεν επιθυμούσε εμπλοκή στην εν λόγω υπόθεση, ωστόσο κλήθηκε να καταθέσει.

Ακολούθως, κατέθεσε ανακριτής του ΤΑΕ Λευκωσίας, ο οποίος είχε επαφή με τον «Γλύκα» τις επόμενες μέρες, μετά τη διάπραξη του εγκλήματος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Οι μάρτυρες που ανέτρεψαν δεδομένα, η κατάθεση «Γλύκα» και τα... περί διαφθοράς

Μεταξύ άλλων ο μάρτυρας κλήθηκε να αναφερθεί στους ισχυρισμούς του παραπονούμενου, ο οποίος ανέφερε πως κατονόμασε Αλεξούι και Σήφη, ωστόσο οι αστυνομικοί εσκεμμένα δεν έγραφαν ότι έλεγε ή έγραφαν διαφορετικά από αυτά που έλεγε, θέλοντας να προστατεύσουν τον Μαυρομιχάλη.

Ο ανακριτής από την πλευρά του, αφού αναφέρθηκε στα γεγονότα και στις ενέργειες που ο ίδιος έκανε, υποστήριξε πως έγραψε όσα ο παραπονούμενος έλεγε, λέγοντας πως δεν είχε αναφέρει τα ονόματα Αλέξης και Σήφης. Επίσης, ανέφερε πως λόγω του τραύματος, η φωνή του «Γλύκα» ήταν βαρετή και χαμηλή και μιλούσε σιγά.

Αναφορικά με τον ισχυρισμό ότι είπαν στον παραπονούμενο «να φύγει από την Κύπρο γιατί τούτοι οι ανθρώποι είναι αδίστακτοι», ο ανακριτής, κληθείς από την υπεράσπιση να απαντήσει, ανέφερε πως ουδέποτε είπε κάτι τέτοιο, λέγοντας πως ότι είχε ειπωθεί, το έγραφε αυτολεξεί.  

Επιπρόσθετα, κλήθηκε να αναφερθεί και στον ισχυρισμό ότι στο νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν το θύμα, υπήρχαν ιδιωτικοί φρουροί, αναφέροντας πως δεν αντιλήφθηκε κάτι τέτοιο, λέγοντας πως υπήρχαν ρητές οδηγίες για να μην πλησιάζει κανένας το θύμα και όποιος εισέρχεται στο υπνοδωμάτιο του, να αναγράφονται στο ημερολόγιο τα στοιχεία του.  

Στην επόμενη ακροαματική διαδικασία, αναμένεται να καταθέσει άλλως ένας ανακριτής και ολοκληρώνεται η δίκη. Ακολούθως, οι δύο πλευρές θα αγορεύσουν και το Κακουργιοδικείο θα ορίσει ημερομηνία για να ανακοινώσει την απόφαση του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Οι 150,000 για καταδίκη της «κομμώτριας», οι απειλές και οι οδηγίες αστυνομικών

Δειτε Επισης

Μέσα από χίλια μύρια κύματα ψηφίστηκε ο νόμος που επιτρέπει την ταυτοποίηση χρηστών καρτοκινητών
Λήστεψαν έξι γυναίκες μέσα σε μια ημέρα στη Λεμεσό-Συνελήφθησαν δυο 21χρονοι
Ισότητα: Εκτεθειμένοι σε ψευδείς καταγγελίες οι Αστυνομικοί
Χειροπέδες σε 29χρονο για τη μεταφορά μεταναστών στην Κύπρο
Τρέχουν να σβήσουν τις... φωτιές μετά τις πυρκαγιές από βεγγαλικά-Ανάκληση αδειών για χρήση πυροτεχνημάτων
Ανακαλούνται όλες οι άδειες που έχουν εκδοθεί για χρήση πυροτεχνημάτων μετά τη φωτιά που ξέσπασε
Τίθεται σε διαθεσιμότητα ο διευθυντής της Υπηρεσίας Μεταλλείων για τη φωτιά στο Κρατικό Δάσος
Διατάχθηκαν επιχειρήσεις αυξημένων ελέγχων για τις λαμπρατζιές-Έκκληση σε γονείς για να λάβουν μέτρα
Κακοποιούσε σεξουαλικά τις ανήλικες και τους έλεγε είναι αναγκαίο-Η ετυμηγορία του Κακουργιοδικείου για τον προπονητή
Ετοιμότητα ΕΦ για παροχή βοήθειας στην ΕΕ με κάθε δυνατό τρόπο στην αντιμετώπιση κρίσεων στο μέλλον