Δευτέρα 25 Οκτ, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

Συγκινητικό βίντεο… Ένα χρόνο μετά κρατούμενοι αγκάλιασαν τα παιδιά τους

  06/06/2021 13:35
Συγκινητικό βίντεο… Ένα χρόνο μετά κρατούμενοι αγκάλιασαν τα παιδιά τους

Συγκινητικό βίντεο… Ένα χρόνο μετά κρατούμενοι αγκάλιασαν τα παιδιά τους

  06/06/2021 13:35

Ένα χρόνο μετά οι κρατούμενοι στις Κεντρικές Φυλακές, αγκάλιασαν τα παιδιά τους και έζησαν στιγμές ευτυχίας, στα πλαίσια εκδηλώσεων που πραγματοποιήθηκαν για την Παγκόσμια Ημέρα Παιδιού.

Σε ανακοίνωση της η διεύθυνση των Φυλακών αναφέρει «στα πλαίσια του στρατηγικού μας στόχου για την περαιτέρω ανάπτυξη των οικογενειακών δεσμών των κρατουμένων μας και ειδικότερα τη σύσφιξη των σχέσεων με τα παιδιά τους, η Διεύθυνση του Τμήματος Φυλακών διοργάνωσε επί της ευκαιρίας της Παγκόσμιας Ημέρας του Παιδιού, δύο μεγάλες παιδικές εκδηλώσεις, στο γήπεδο των Φυλακών»

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση «Πριν ένα περίπου χρόνο, μετά την πρώτη φάση του κορωνοϊού κατά την οποία οι κρατούμενοι μας επέδειξαν και επιδεικνύουν μέχρι σήμερα πλήρη συνεργασία και συμμόρφωση με τα περιοριστικά μέτρα, η Διεύθυνση των Φυλακών διοργάνωσε παρόμοια εκδήλωση, δίδοντας όπως και φέτος, την ευκαιρία να περάσουν στιγμές χαράς, ποιοτικό και δημιουργικό χρόνο με τα παιδιά τους. Τα παιδιά με τους γονείς τους έπαιξαν σε φουσκωτά, χόρεψαν, γυμνάστηκαν με παιδική ζούμπα, διασκέδασαν, με ομάδα ταχυδακτυλουργών, face painting, mini ποδόσφαιρο και άλλα. Στο τέλος της εκδήλωσης, προσφέρθηκαν δώρα σε όλα τα παιδιά, τα οποία οι έγκλειστοι μας παρέδωσαν στα παιδιά τους».

Η διεύθυνση τονίζει πως θεωρεί «πολύ σημαντική τη στήριξη των έγκλειστων συνανθρώπων μας από την οικογένεια τους και τη σύσφιξη των δεσμών με τα παιδιά τους, γι' αυτό μέσα από τις δράσεις μας διευκολύνουμε και συμβάλλουμε στην ανάπτυξη και θετική εξέλιξη της σχέσης αυτής, η οποία θα τους βοηθήσει και στην ομαλότερη επανένταξή τους στην κοινωνία. Δραστηριότητες και δράσεις όπως η συγκεκριμένη εκδήλωση αναγνωρίζονται από το Συμβούλιο της Ευρώπης ως μία από τις καλύτερες πρακτικές όσον αφορά στα θέματα σύσφιξης των σχέσεων των παιδιών με τους έγκλειστους γονείς τους, με αποτέλεσμα τη συμμετοχή του Τμήματος Φυλακών στην ομάδα εργασίας των 10 εμπειρογνωμόνων του Οργανισμού EuroPris που αφορά τα παιδιά με τους έγκλειστους γονείς τους». 

Τέλος, η Διεύθυνση των Φυλακών εκφράζει τις ευχαριστίες της στο προσωπικό και τους κρατούμενους για τη συνεργασία και συμμόρφωση στα προληπτικά μέτρα που εκδίδονται λόγω της πανδημίας, καθότι μαζί καταφέραμε να είμαστε ίσως και η μοναδική φυλακή στον κόσμο που κρατήσαμε μέχρι σήμερα τον κορωνοϊό εκτός του χώρου μας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

  • Παρασύρθηκε και σκοτώθηκε πεζή στον αυτοκινητόδρομο-Άγνωστη η ταυτότητα της
  • Βυτιοφόρο συγκρούστηκε με μοτοσικλέτα που επέβαινε μέλος της Αστυνομίας
  • Τραγωδία στο Δάλι... Ταύρος επιτέθηκε και σκότωσε εργάτη σε φάρμα
  • Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
     
    ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
    Πίσω στην αρχή της σελίδας