Σειρά επεμβάσεων στους εγκαυματίες της έκρηξης-Ανοιχτού τέλους η έρευνα

Από συνεχείς χειρουργικές επεμβάσεις υποβάλλονται οι δύο εγκαυματίες, που τραυματίστηκαν κατά την έκρηξη που σημειώθηκε σε υποσταθμό της ΑΗΚ, στα Λατσιά, στις 20 Μαΐου και οι οποίοι νοσηλεύονται σε εξιδεικευμένα νοσηλευτήρια του εξωτερικού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Συγκλονίζουν οι λεπτομέρειες της έκρηξης-Ήθελαν να συνδέσουν ρεύμα οι τραυματίεςΟι δύο υπάλληλοι της Αρχής Ηλεκτρισμού, ηλικίας 40 και 48 ετών, μεταφέρθηκαν δύο μέρες μετά την έκρηξη, ο ένας στη Λειψία και ο άλλος στο νοσοκομείο Γεώργιος Γεννηματάς στην Ελλάδα, σε μια προσπάθεια να τους παρασχεθεί η καλύτερη δυνατή ιατρική βοήθεια, αφού ο 40χρονος φέρει εγκαύματα στο 50% του σώματός του και ο 48χρονος στο 95% του σώματός του.

Σύμφωνα με αρμόδια πηγή, η οποία μίλησε στον REPORTER, οι ιατροί παρακολουθούν την κατάσταση της υγείας τους και τους υποβάλλουν σε χειρουργικές επεμβάσεις, σε μια προσπάθεια να σταθεροποιηθεί η κατάσταση της υγείας τους, η οποία μέχρι στιγμής θεωρείται κρίσιμη. Παράλληλα, τους ξυπνούν ανά τακτά χρονικά διαστήματα από την καταστολή, ώστε να επικοινωνήσουν μαζί τους και να ελέγξουν την διαύγειά τους.

Μαζί τους, βρίσκονται μέλη των οικογενειών τους, οι οποίοι είναι από την πρώτη στιγμή στο πλευρό τους και προσπαθούν να τους δώσουν την απαιτούμενη στήριξη που χρειάζονται, στις δύσκολες ώρες που περνούν.

Πάντως, την ίδια ώρα που οι δύο εγκαυματίες δίνουν μάχη για να κρατηθούν στη ζωή, οι έρευνες των Αρχών για την έκρηξη, βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, με το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας και την Αστυνομία, να λαμβάνουν καταθέσεις, τόσο από τους συναδέλφους των δύο τραυματιών, που ήταν παρόντες την ώρα του περιστατικού, αλλά και από υψηλόβαθμα στελέχη της Αρχής, οι οποίοι έδιναν οδηγίες για τις εργασίες που εκτελούσαν τα συνεργεία.

Παρότι οι έρευνες, σύμφωνα με πληροφορίες, βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο, εντούτοις, ο φάκελος της υπόθεσης δεν θα ολοκληρωθεί πριν καταθέσει τουλάχιστον ένας από τους δύο τραυματίες, ώστε να σχηματιστεί σφαιρική εικόνα, για το τι συνέβη πριν την έκρηξη στον υποσταθμό.

Όπως εξήγησε αρμόδια πηγή που μίλησε στον REPORTER, ακόμα κι αν χρειαστεί ένας χρόνος μέχρι να ληφθεί κατάθεση, ο φάκελος με τα αποτελέσματα δεν θα διαβιβαστεί στους αρμόδιους και δη στον Γενικό Εισαγγελέα, ο οποίος είναι αρμόδιος για να αποφασίσει κατά πόσον προκύπτουν οποιαδήποτε ποινικά αδικήματα, σε βάρος οποιουδήποτε προσώπου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Στη ΜΕΘ ο ένας τραυματίας από την έκρηξη στα Λατσιά-Στο χειρουργείο ο δεύτερος

Οι στιγμές πριν την έκρηξη

Υπενθυμίζεται ότι οι δύο τραυματίες, μαζί με άλλους συναδέλφους τους, είχαν μεταβεί το πρωί της 20ης Μαΐου, στον συγκεκριμένο υποσταθμό, όπου απέκοψαν το ρεύμα, για να εκτελέσουν εργασίες σε άλλο υποσταθμό.

Αφού ολοκλήρωσαν τις συγκεκριμένες εργασίες, επέστρεψαν πίσω για επανασύνδεση του ηλεκτρικού ρεύματος και τότε, υπό συνθήκες που διερευνώνται, σημειώθηκε η έκρηξη και στη συνέχεια ξέσπασε φωτιά, από την οποία τυλίχθηκαν στις φλόγες οι δύο τεχνικοί.

Αμέσως, εγκατέλειψαν το μέρος και εξερχόμενοι του υποσταθμού, τους αντιλήφθηκαν οι υπόλοιποι συνάδελφοί τους, οι οποίοι άρπαξαν πυροσβεστήρα που είχαν μαζί τους, με τον οποίο κατέσβεσαν τη φωτιά και κάλεσαν ασθενοφόρο για να τους παραλάβει.

Ακολούθως, μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, όπου οι επί καθήκοντι ιατροί διαπίστωσαν ότι ο 48χρονος έφερε εγκαύματα στο 95% του σώματός του και ο 40χρονος στο 50% του σώματός του. Αμέσως, εισήχθησαν στο χειρουργείο και στη συνέχεια στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, όπου παρέμειναν μέχρι να μεταφερθούν σε κέντρο του εξωτερικού.

Σημειώνεται ότι την πρωτοβουλία για μεταφορά των δύο υπαλλήλων της ΑΗΚ στο εξωτερικό, ανέλαβε το κράτος και πιο συγκεκριμένα το Υπουργείο Υγείας, το οποίο είναι σε ανοιχτή γραμμή με την ΑΗΚ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Κρίσιμες ώρες για τους τραυματίες της έκρηξης-Ταξίδι ζωής σε Ελλάδα και Γερμανία

Δειτε Επισης

Μονόδρομος το Συνταγματικό κατά πλειοψηφία-Ξανά στο προσκήνιο και ο διαχωρισμός εξουσιών του Εισαγγελέα
«Όταν δεν υπάρχει ένα σύστημα που θα φοβάται ο πολίτης να διαπράξει ένα έγκλημα, γιατί να μην το κάνει;»
Επανασύλληψη 44χρονου για υποθέσεις εμπρησμών
ΒΙΝΤΕΟ: Πυρκαγιά σε ξηρά χόρτα και άγρια βλάστηση στα Κούκλια
Σε φωτοβολίδα αποδίδει τα αίτια φωτιάς στη Λεμεσό η Παναγιώτου-«Αναλαμβάνουμε την ευθύνη της Υπ. Μεταλλείων»
Απουσιάζει από την κατοικία του στην Πάφο 19χρονος (pics)
Σε επιφυλακή οι δυνάμεις πυρόσβεσης στη Λεμεσό-Ψάχνουν το τι πήγε λάθος με την καταστροφή φωτοβολίδων
Διέταξε έρευνα για την πυρκαγιά η Παναγιώτου-Πιθανή αιτία η καταστροφή φωτοβολίδων
Την Παρασκευή η διαδικασία αίτησης των μοναχών για ακύρωση δέσμευσης περιουσιακών στοιχείων
Οι επιστημονικές εξετάσεις δίνουν απαντήσεις για τον θάνατο της οκτάχρονης Καισσαριανής