Κοντά στην εξιχνίαση 16 υποθέσεων διαρρήξεων και κλοπών στη Λεμεσό η Αστυνομία

Κοντά στην εξιχνίαση τουλάχιστον 16 υποθέσεων διαρρήξεων και κλοπών που διαπράχθηκαν στη Λεμεσό, βρίσκεται η Αστυνομία, μετά τη σύλληψη δύο προσώπων, ηλικίας 30 και 41 ετών, καθώς και τον εντοπισμό κλοπιμαίας περιουσίας.

Η κλοπιμαία περιουσία ανευρέθηκε σε διαμέρισμα του 41χρονου στη Λεμεσό, μετά από επιχείρηση έρευνας στο διαμέρισμα, από μέλη του ΟΠΕ Λεμεσού, το βράδυ του περασμένου Σαββάτου, 29 Μαΐου. Στο διαμέρισμα εντοπίστηκε μεγάλος αριθμός χρυσαφικών, πορτοφολιών, τσαντών, ενδυμάτων και ηλεκτρικών εργαλείων, ενώ κατά την έρευνα, μέρος της περιουσίας αναγνωρίστηκε ότι είχε κλαπεί από αποθήκη εργοληπτικής εταιρείας στη Λεμεσό, στις 24 Μαΐου, καθώς και από κατοικία, επίσης στη Λεμεσό, μετά από διάρρηξη της οικίας, τον Ιούνιο, 2019.

Όλα τα ανευρεθέντα παραλήφθηκαν από τα μέλη της Αστυνομίας, αφού εγέρθηκαν υποψίες ότι αποτελούσαν προϊόν κλοπής, ενώ ο 41χρονος συνελήφθη και τέθηκε υπό κράτηση με δικαστικό διάταγμα, για σκοπούς αστυνομικών εξετάσεων.

Της έρευνας στο διαμέρισμα του 41χρονου είχε προηγηθεί το βράδυ της Παρασκευής, 28 Μαΐου, η σύλληψη του 30χρονου υπόπτου, ο οποίος καταζητείτο σχετικά με τέσσερις υποθέσεις διαρρήξεων κατοικιών και κλοπών, που διαπράχθηκαν μεταξύ των ετών 2017 και 2021. Τον 30χρονο καταζητούμενο εντόπισαν και συνέλαβαν μέλη του ΟΠΕ Λεμεσού, ενώ στη συνέχεια εξασφαλίστηκε δικαστικό διάταγμα κράτησής του για σκοπούς αστυνομικών εξετάσεων.

Αποτέλεσμα των εξετάσεων που ακολούθησαν, από το Κλιμάκιο Διαρρήξεων του ΤΑΕ Λεμεσού, ήταν η αναγνώριση μεγάλου μέρους της περιουσίας που ανευρέθηκε στο διαμέρισμα του 41χρονου υπόπτου, ως περιουσία που κλάπηκε μετά από διαρρήξεις κατοικιών, που διαπράχθηκαν το τελευταίο χρονικό διάστημα, στη Λεμεσό, ενώ παράλληλα προέκυψαν στοιχεία που συνδέουν τους 30χρονο και 41χρονο, στη διάπραξη συνολικά 16 υποθέσεων διαρρήξεων και κλοπών.

Ο 30χρονος φέρεται να συνδέεται με τη διάπραξη 14 διαρρήξεων και κλοπών, ενώ ο 41χρονος φέρεται να συνδέεται με τη διάπραξη οκτώ διαρρήξεων και κλοπών. Με τη διάπραξη των έξι από αυτές τις διαρρήξεις και κλοπές, συνδέονται και οι δύο ύποπτοι. Έντεκα από τις διαρρήξεις και κλοπές διαπράχθηκαν τη φετινή χρονιά, δύο διαπράχθηκαν το 2020, και τρεις διαρρήξεις διαπράχθηκαν το 2017, το 2018 και το 2019.

Με τα νέα στοιχεία που προέκυψαν για τις 16 υποθέσεις διαρρήξεων και κλοπών και για σκοπούς αστυνομικών εξετάσεων, εναντίον των δύο υπόπτων εκδόθηκαν χθες νέα δικαστικά διατάγματα κράτησης, διάρκειας οκτώ ημερών, με το ΤΑΕ Λεμεσού να συνεχίζει τις εξετάσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Συνελήφθη στα κατεχόμενα άτομο για «παραβίαση ιδιωτικής ζωής»
Μεγαλώνει ο κύκλος των συλλήψεων για τις πλαστές άδειες οδήγησης αλλά και διαμονής στην ΚΔ
Ανοικτή επιστολή από τη μητέρα της αδικοχαμένης Μαριλένας-«Έκλαψα περισσότερο από κάθε άλλη μέρα για την κόρη μου»
Στις 18 Απριλίου απαντά η 47χρονη σε κατηγορίες για κλοπές μέσω καρτών paysafe
Συνελήφθη 16χρονος που οδηγούσε κλοπιμαία μοτοσικλέτα υπό την επήρεια ναρκωτικών
Καταζητείται ο 55χρονος Θεόδωρου Θεοδώρου-Δεν παρουσιάστηκε στο Δικαστήριο (pic)
Ζήτησε πόρισμα με «ανοιχτή αιτία» για Θανάση η Εισαγγελία, δολοφονία πέραν πάσης λογικής αμφιβολίας έδειξε η οικογένεια
Στροφή Εισαγγελίας στο Εφετείο για 82χρονο παππού-Δεν φέρει ένσταση στο αίτημα για ποινή με αναστολή
Ποινή δύο ετών στον 25χρονο για τον χαμό της 19χρονης Μαριλένα-Ξέσπασε η μητέρα της αδικοχαμένης
Ούτε αυτή την εβδομάδα αναμένεται να παρουσιαστούν ενώπιον της Ανακριτικής Επιτροπής οι μοναχοί