Τα επιδόματα η αιτία για τα επεισόδια σε Γραφείο Ευημερίας-Έντονη αντίδραση Ζέτας

Έντονη είναι η αντίδραση της υπουργού Εργασίας Ζέτας Αιμιλιανίδου, για τα επεισόδια που σημειώθηκαν έξω από το Γραφείο Ευημερίας στα Πολεμίδια, από δέκα αλλοδαπούς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ένταση και ζημιές έξω από Γραφείο Ευημερίας-Έσπασαν τζάμια, εγκλώβισαν τους υπαλλήλους

Σύμφωνα με ανάρτησή της στο Τwitter, η κ. Αιμιλιανίδου αναφέρει ότι  «καταδικάζω απερίφραστα κάθε ενέργεια εναντίον λειτουργών του υπουργείου Εργασίας αποστολή των οποίων είναι η εξυπηρέτηση του κοινού. Δηλώνω την αμέριστη συμπαράστασή μου προς τους λειτουργούς και ήδη ζήτησα άμεση ενημέρωση για το συμβάν».

Σημειώνει επίσης ότι, «αντιλαμβανόμαστε πλήρως τις δυσκολίες που συνάνθρωποί μας καλούνται να αντιμετωπίσουν τη δύσκολη αυτή περίοδο, αλλά δεν μπορούμε να δεχθούμε οποιαδήποτε βίαιη ή έκνομη ενέργεια εις βάρος λειτουργών μας».

Υπενθυμίζεται ότι τα επεισόδια σημειώθηκαν γύρω στις 9:00 το πρωί, όταν ομάδα αλλοδαπών μαζεύτηκε έξω από το Γραφείο Ευημερίας στα Πολεμίδια, ζητώντας χρήματα, τα οποία υποστηρίζουν ότι καθυστέρησαν να τους τα δώσουν.

Σε κάποια στιγμή, ένας από τους διαμαρτυρόμενους προκάλεσε ζημιές στο κτίριο του Γραφείου ευημερίας και στη σκηνή κλήθηκαν μέλη της Αστυνομίας, για εκτόνωση της κατάστασης.

Από τις έρευνες που διενεργήθηκαν, οι Αρχές συνέλαβαν 23χρονο αλλοδαπό, ο οποίος προκάλεσε ζημιά σε πόρτα του Γραφείου και προκαλούσε ανησυχία.

Στην παρουσία των αστυνομικών προκαλούσαν ανησυχία και συνελήφθησαν ακόμη δυο πρόσωπα ηλικίας 36 και 25 ετών. Προκαταρκτικά αιτία του επεισοδίου ήταν η απαίτηση του 23χρονου αλλοδαπού να του πληρώσουν το επίδομα του, για τις βασικές του ανάγκες ως αιτητής ασύλου, σε μετρητά.

Καταδικάζει η ΠΑΣΥΔΥ-Αυθόρμητη στάση εργασίας

Η ΠΑΣΥΔΥ και ο Κλάδος Λειτουργών Κοινωνικών Υπηρεσιών καταδικάζουν έντονα την «απρόκλητη και αναίτια» σημερινή επίθεση αιτητών ασύλου εναντίον του προσωπικού του Γραφείου Κοινωνικών Υπηρεσιών στα Κάτω Πολεμίδια.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, αριθμός αλλοδαπών «προέβη σε βιαιοπραγίες με υλικές ζημιές στο κτίριο και στον εξοπλισμό, εγκλωβίζοντας τους Λειτουργούς στον 1ο όροφο των γραφείων του κτιρίου, απαιτώντας χρήματα για διατροφή και διαμονή, με τον ισχυρισμό ότι τους τα χρωστούσαν». 

Οι συνάδελφοι που στελεχώνουν τα Γραφεία Κοινωνικών Υπηρεσιών, σημειώνεται, καταβάλλουν καθημερινά υπεράνθρωπη προσπάθεια, με στόχο να διαχειριστούν τον τεράστιο όγκο δουλειάς και να εξυπηρετήσουν αποτελεσματικά και όσο το δυνατό ταχύτερα τον μέγιστο αριθμό πολιτών. 

Να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο γραφείο είναι η δεύτερη φορά που τους τελευταίους εφτά μήνες γίνεται στόχος απρόκλητων βιαιοπραγιών.

«Τέτοια θλιβερά συμβάντα δεν είναι πρωτοφανή, αλλά αντίθετα τον τελευταίο καιρό συνιστούν ένα πολύ συχνό και αντικοινωνικό φαινόμενο, που θέτει σε κίνδυνο τόσο το προσωπικό όσο και το ίδιο το κοινό δυσχεραίνοντας ακόμη περισσότερο την επιτέλεση του έργου των συναδέλφων», προστίθεται.

Σημειώνεται ότι μετά από τα σημερινά γεγονότα το προσωπικό του Γραφείου Πολεμιδιών προχώρησε σε αυθόρμητη στάση εργασίας στις 11:00π.μ. – 12:00μ., καθώς και τα υπόλοιπα Γραφεία Κοινωνικών Υπηρεσιών για συμπαράσταση, διαμαρτυρόμενοι, όπως αναφέρουν, για την «αδυναμία του κράτους να τους προστατεύσει με εμφανή τον κίνδυνο την επόμενη φορά να μην αναφερόμαστε μόνο σε υλικές ζημιές, αλλά και σε τραυματισμό συναδέλφων».

«Απευθύνουμε έκκληση για ακόμη μία φορά προς την Πολιτεία, για την προστασία των εργοδοτουμένων στους ευαίσθητους και νευραλγικούς αυτούς τομείς προσφοράς υπηρεσιών καθώς και του κοινού, με τη λήψη πιο αυστηρών και συντονισμένων μέτρων προστασίας», καταλήγει η ανακοίνωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Συνελήφθη 16χρονος που οδηγούσε κλοπιμαία μοτοσικλέτα υπό την επήρεια ναρκωτικών
Είχε πάει για σέρβις το Dali πριν την πρόσκρουση στη γέφυρα-Στο φως ηχητικό ντοκουμέντο
Πρόεδρος: Σε 106 Δήμους και Κοινότητες ο Κοινωνικός Λειτουργός της Γειτονιάς, βήμα προς το κράτος πρόνοιας
Κτηνίατρος σχεδίαζε να κακοποιήσει σεξουαλικά το μωρό που θα αποκτούσε σε λίγες μέρες μέσω παρένθετης
Αυτά είναι τα πέντε μέτρα της Κυβέρνησης για την ακρίβεια-Οριζόντια επιδότηση για ρεύμα, εφάπαξ για καύσιμα
Καταζητείται ο 55χρονος Θεόδωρου Θεοδώρου-Δεν παρουσιάστηκε στο Δικαστήριο (pic)
Εντός της εβδομάδας η αναχώρηση του δεύτερου πλοίου για τη Γάζα
Στροφή Εισαγγελίας στο Εφετείο για 82χρονο παππού-Δεν φέρει ένσταση στο αίτημα για ποινή με αναστολή
Ποινή δύο ετών στον 25χρονο για τον χαμό της 19χρονης Μαριλένα-Ξέσπασε η μητέρα της αδικοχαμένης
Ούτε αυτή την εβδομάδα αναμένεται να παρουσιαστούν ενώπιον της Ανακριτικής Επιτροπής οι μοναχοί