Μητέρα δεν είδε τα παιδιά της για δέκα μήνες-Διαμαρτυρία για τη γονική αποξένωση

Με μήνυμα απευθυνόμενο τόσο στην κοινωνία όσο και στο κράτος, ότι το έγκλημα της γονικής αποξένωσης πρέπει επιτέλους να σταματήσει, πολίτες συγκεντρώθηκαν έξω από το δικαστικό μέγαρο Πάφου σήμερα το πρωί ως ένδειξη συμπαράστασης σε μητέρα. Με πλακάτ στα οποία αναγράφονταν συνθήματα όπως “η μαμά θέλει το παιδί της”, ”όχι στη βία κατά των γυναικών”, "όχι στη δικαστική καθυστέρηση”, "no to judicial  delay” και “no to violence against women”, οι πολίτες διαμαρτυρήθηκαν και ακολούθως διαλύθηκαν ειρηνικά.

Σε δηλώσεις του ο Ηλίας Χρίστου, δικηγόρος που εκπροσωπούσε την παραπονούμενη μητέρα τριών ανήλικων παιδιών, ανέφερε πως είναι "ένα έγκλημα, το οποίο συντελείται εναντίον πολλών ανθρώπων, εναντίον πολλών γονέων από τον εν διαστάσει σύζυγο τους". Είναι, είπε, "ένα αδίκημα που συντελείται κατά των ανηλίκων και ένα αδίκημα, το οποίο δηλητηριάζει τις αθώες τους ψυχές".

Έτσι, συνέχισε, “συγκεντρωθήκαμε σήμερα εδώ για να στείλουμε ένα μήνυμα στο κράτος ότι θα πρέπει να λάβει τα δέοντα μέτρα, ώστε να παύσει  αυτή η αδικία και αυτό το έγκλημα, αφού είναι μιας μορφής βίας χειρίστου είδους".

Επεσήμανε επίσης πως σήμερα συγκεντρώθηκαν "ως ένδειξη συμπαράστασης προς την κ. Κ.Μ., η οποία περνά τον δικό της Γολγοθά, αφού για περίοδο δέκα μηνών δεν έχει δει τα παιδιά της". 

Κάλεσε τους αρμόδιους να σκεφτούν σοβαρά αλλά και να λάβουν τα δέοντα μέτρα, ώστε το Κράτος να εκπληρώσει τη θετική υποχρέωση που έχει απέναντι στους πολίτες και απέναντι στα ανήλικα, ώστε να τηρείται η επικοινωνία μαζί τους.

 

Πηγή: ΚΥΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Αυξημένη τροχαία κίνηση στον αυτοκινητόδρομο λόγω τροχαίου
Ανέκοψαν όχημα για έλεγχο και εντόπισαν 120 κροτίδες-Συνελήφθη 22χρονος
Διευκρινήσεις Δήμου Λεμεσού για την κατάρρευση προέκτασης οροφής κτιρίου
Παραιτήθηκε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Αστυνομίας, Κυριάκος Χαραλάμπους
Τέλος στις κακοποιήσεις παιδιών ζητούν από Χαρτσιώτη μαθητές μέσω τέχνης (pics)
Παρατείνεται μέχρι τον Αύγουστο η δίκη του Κενάν Αγιάζ
Δύο καραμπόλες στο ίδιο σημείο στον αυτοκινητόδρομο-Στο νοσοκομείο τέσσερα πρόσωπα
Υπ. Δικαιοσύνης: Στο τελικό στάδιο η πρόσληψη 259 πυροσβεστών
Πυρκαγιά σε ξηρά χόρτα προκάλεσε προβλήματα σε πασσάλους της ΑΗΚ και σε λάστιχα άρδευσης
Δεν σταματούν οι βομβιστικές επιθέσεις, έκρηξη σε γκαράζ οικίας στη Λακατάμια-Ζημιές σε ένα όχημα