Κυριακή 22 Μαϊ, 2022 | Επικοινωνία
trans gif

Με τιμές ήρωα το ύστατο χαίρε στον άτυχο λοχαγό Ξάνθο Κυριάκου (pics)

  27/05/2021 14:00
Με τιμές ήρωα το ύστατο χαίρε στον άτυχο λοχαγό Ξάνθο Κυριάκου (pics)

Με τιμές ήρωα το ύστατο χαίρε στον άτυχο λοχαγό Ξάνθο Κυριάκου (pics)

  27/05/2021 14:00

Στην τελευταία του κατοικία οδηγήθηκε σήμερα ο άτυχος 33χρονος λοχαγός της Εθνικής Φρουράς, Ξάνθος Κυριάκου, ο οποίος έχασε τη ζωή του το πρωί της Τρίτης, μετά από πτώση σε χαράδρα, κατά τη διάρκεια άσκησης, στην Τροοδίτισσα.

H κηδεία του άτυχου λοχαγού, τελέστηκε σήμερα στη 13:00, από τον Ιερό ναό Αγίου Κοσμά του Αιτωλού. Στην κηδεία έδωσαν το παρών τους αξιωματικοί του στρατού, ο Υπουργός Άμυνας, ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς, όπως και η ΣΜΕΦ (Στρατιωτική Μουσική Εθνικής Φρουράς), που αποχαιρέτησαν τον άτυχο Ξάνθο με τιμές ήρωα, όπως του αξίζει...

Σύμφωνα με την Αστυνομία, από τη νενομισμένη νεκροτομή επί της σορού, που διενεργήθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, από τους ιατροδικαστές Αγγελική Παπέττα και Ορθόδοξο Ορθοδόξου, διαφάνηκε ότι ο θάνατος του άτυχου λοχαγού προήλθε από βαρύτατη κρανιοεγκεφαλική κάκωση και πολλαπλές κακώσεις σώματος και ζωτικών οργάνων λόγω πτώσης εξ' ύψους.

Την ίδια ώρα, σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της Αστυνομίας και του Στρατού, για να διακριβωθούν τα αίτια που οδήγησαν στην τραγωδία, η οποία εκτυλίχθηκε το πρωί της Τρίτης, στην Τροοδίτισσα, την ώρα που ο άτυχος Ξάνθος, επιχείρησε καταρρίχηση με σχοινί σε χαράδρα βάθους περίπου πενήντα μέτρων.

Το σχοινί, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ήταν φθαρμένο σε δύο σημεία, με αποτέλεσμα να κοπεί και ο 33χρονος λοχαγός να καταλήξει στο κενό. Αμέσως, ενημερώθηκε το Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης και στήθηκε επιχείρηση με τη χρήση ελικοπτέρου, το οποίο ανέσυρε τον 33χρονο και τον μετέφερε στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, όπου επί καθήκοντι ιατροί διαπίστωσαν το θάνατό του.

Σημειώνεται ότι αυτοψία στη σκηνή διενήργησαν οι ιατροδικαστές Αγγελική Παπέττα και Ορθόδοξος Ορθοδόξου. Τραγική ειρωνεία, το γεγονός ότι πριν από μερικές μέρες ο άτυχος Ξάνθος είχε πάρει προαγωγή και από υπολοχαγός, έγινε λοχαγός. Ο άτυχος 33χρονος καταλείπει σύζυγο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας