Τι κατέδειξε η νεκροτομή στη σορό του άτυχου Ξάνθου-Συνεχίζονται οι έρευνες

Ολοκληρώθηκε η νεκροτομή επί της σορού του 33χρονου λοχαγού της Εθνικής Φρουράς, Ξάνθου Κυριάκου, ο οποίος έχασε τη ζωή του το πρωί της Τρίτης, μετά από πτώση του σε χαράδρα, κατά τη διάρκεια άσκησης, στην Τροοδίτισσα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Αυτοψία Πετρίδη και Ζερβάκη στην Τροοδίτισσα-Φθαρμένο το σχοινί καταρρίχησης

Σύμφωνα με την Αστυνομία, από τη νενομισμένη νεκροτομή επί της σορού, που διενεργήθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, από τους ιατροδικαστές Αγγελική Παπέττα και Ορθόδοξο Ορθοδόξου, διαφάνηκε ότι ο θάνατος του άτυχου λοχαγού προήλθε από βαρύτατη κρανιοεγκεφαλική κάκωση και πολλαπλές κακώσεις σώματος και ζωτικών οργάνων λόγω πτώσης εξ' ύψους.

Την ίδια ώρα, σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της Αστυνομίας και του Στρατού, για να διακριβωθούν τα αίτια που οδήγησαν στην τραγωδία, η οποία εκτυλίχθηκε το πρωί της Τρίτης, στην Τροοδίτισσα, την ώρα που ο άτυχος Ξάνθος, επιχείρησε καταρρίχηση με σχοινί σε χαράδρα βάθους περίπου πενήντα μέτρων.

Το σχοινί, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ήταν φθαρμένο σε δύο σημεία, με αποτέλεσμα να κοπεί και ο 33χρονος λοχαγός να καταλήξει στο κενό. Αμέσως, ενημερώθηκε το Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης και στήθηκε επιχείρηση με τη χρήση ελικοπτέρου, το οποίο ανέσυρε τον 33χρονο και τον μετέφερε στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, όπου επί καθήκοντι ιατροί διαπίστωσαν το θάνατό του.

Σημειώνεται ότι αυτοψία στη σκηνή διενήργησαν οι ιατροδικαστές Αγγελική Παπέττα και Ορθόδοξος Ορθοδόξου. Τραγική ειρωνεία, το γεγονός ότι πριν από μερικές μέρες ο άτυχος Ξάνθος είχε πάρει προαγωγή και από υπολοχαγός, έγινε λοχαγός. Ο άτυχος 33χρονος καταλείπει σύζυγο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: O λοχαγός που χαιρετούσε τη σημαία με περηφάνια… «Πάλε θα βάλουμε τα καλά μας»

Θλίψη Προέδρου και ΥΠΑΜ

Για το θάνατο του λοχαγού, ενημερώθηκε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο οποίος σε ανάρτησή του, έγραψε, «η αφοσίωση στην Κύπρο στοίχισε σε έναν νέο άνθρωπο, τον Αξιωματικό της ΕΦ Ξάνθο Κυριάκου, την πολύτιμη ζωή του. Η απώλειά του σε ώρα καθήκοντος και σε μία απαιτητική και επικίνδυνη άσκηση, μας γεμίζει όλους απέραντη θλίψη. Τιμή στον Ξάνθο Κυριάκου».

Από την πλευρά του, ο υπουργός Άμυνας Χαράλαμπος Πετρίδης, συγκλονισμένος από την τραγωδία, ανέφερε πως, «έχω ήδη δώσει οδηγίες για εις βάθος έρευνα του τραγικού συμβάντος. Είμαι συγκλονισμένος από τον άδικο χαμό του αξιωματικού μας. Τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του. Έχω δώσει οδηγίες για εις βάθος έρευνα, γι’ αυτό το τραγικό συμβάν».

Ανακοινώσεις για το θλιβερό περιστατικό εξέδωσαν σύσσωμα τα πολιτικά κόμματα.

Στο μεταξύ, ο Υπουργός Άμυνας επισκέφθηκε το πρωί της Τετάρτης το σημείο όπου σημειώθηκε η τραγωδία, μαζί με τον Αρχηγό της Εθνικής Φρουράς, ώστε να διενεργήσουν αυτοψία στη σκηνή και να θέσουν τα δικά τους ερωτήματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δειτε Επισης

Κέντρο Καταναλωτή: Οι πολίτες μπορούν να επηρεάσουν τις αποφάσεις της ΕΕ
Aσφαλιστικές αποζημιώσεις ρεκόρ από την κατάρρευση της γέφυρας στη Βαλτιμόρη-Στα $3 δισ. οι πρώτοι υπολογισμοί
Aύξηση κατά 5,5% των υπό κυπριακή σημαία πλοίων ανακοίνωσε η Υφ. Ναυτιλίας
Έκθεση-κόλαφος του Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων-«H Τουρκία προχωρά σε παράνομες απελάσεις Σύρων»
Η Βουλή της Σκωτίας εξετάζει σχέδιο νόμου για την ευθανασία σε άτομα που πάσχουν από καταληκτική νόσο
Ζήτησαν άμεσες λύσεις στη νοσηλεία και φροντίδα ασθενών με μεταμόσχευση ήπατος στην Επ. Υγείας
Υπ. Γεωργίας: Ευάλωτη η Κύπρος στις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής
Ποσό €551,8 εκ., έχει συμψηφιστεί από την Κυβέρνηση μέχρι τέλος Φεβρουαρίου 2024
Διαφορετικές οι αναγνώσεις των μέτρων από συμπολίτευση και αντιπολίτευση-Οι εισηγήσεις των κομμάτων
Μέντζη, Παπαχαραλάμπους και Πιερίδη υποστηρίζουν οι Οικολόγοι-Οι εκλεκτοί τους στη Λευκωσία