Εντοπίστηκε κι άλλο πλοιάριο με 80 μετανάστες-Ανακόπηκε από την Αστυνομία

Βάρκα στην οποία φαίνεται να επιβαίνουν 80 περίπου άτυποι μετανάστες, άνδρες, γυναίκες και παιδιά, εντοπίστηκε από τα ραντάρ της Λιμενικής και Ναυτικής Αστυνομίας, ανοικτά του Κάβο Γκρέκο.

Σύμφωνα με το Γραφείο Τύπου του Αρχηγείου Αστυνομίας γύρω στη 13.30 σήμερα το μεσημέρι εντοπίστηκε 14 ναυτικά μίλια βορειο-ανατολικά του Κάβο Γκρέκο πλοιάριο με άτυπους μετανάστες, το δεύτερο εντός 24 ωρών.

Άκατος της Λιμενικής και Ναυτικής Αστυνομίας μετέβη στη περιοχή και ανέκοψε τη βάρκα στην οποία φαίνεται να επιβαίνουν γύρω στα 80 άτομα, άνδρες, γυναίκες και παιδιά.

Εν τω μεταξύ στο Κέντρο Προσωρινής Φιλοξενίας «Πουρνάρα» στην Κοκκινοτριμιθιά μεταφέρονται τελικά οι 97 άτυποι μετανάστες που βρίσκονταν σε πλοιάριο που εντοπίστηκε γύρω στις 2.00 το μεσημέρι της Τετάρτης, να πλέει 14 ναυτικά μίλια νοτιοανατολικά του Κάβο Γκρέκο.

Στο σημείο μετέβη σκάφος της Λιμενικής Αστυνομίας και το πλοιάριο ανακόπηκε για έλεγχο 5 ναυτικά μίλια από το Κάβο Γκρέκο.

Γύρω στις 5.00 το απόγευμα της Τετάρτης το σκάφος της Λιμενικής Αστυνομίας με μέλη της Υπηρεσίας Αλλοδαπών και Μετανάστευσης κατάφεραν να προσεγγίσουν το πλοιάριο.

Ωστόσο λόγω προβλημάτων υγείας, δόθηκαν οδηγίες όπως μία έγκυος γυναίκα, μαζί με το βρέφος της και ένα ανήλικο αγόρι με την μητέρα του να μεταφερθούν στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου, όπου αφού έτυχαν ιατρικής περίθαλψης, μεταφέρθηκαν πίσω στο αλιευτικό καταφύγιο Αγίου Νικολάου.

Ακόμα γύρω στις 11.00 το βράδυ οι 13 γυναίκες και τα 31 παιδιά που επέβαιναν στο πλοιάριο μεταφέρθηκαν με το σκάφος της Λιμενικής Αστυνομίας στο αλιευτικό καταφύγιο του Αγίου Νικολάου (Golden Coast).

Επίσης δύο γυναίκες και έξι ανήλικα παιδιά μεταφέρθηκαν προληπτικά στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου όπου αφού έτυχαν ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, στη συνέχεια μεταφέρθηκαν πίσω στο αλιευτικό καταφύγιο του Αγίου Νικολάου.

Στον χώρο του αλιευτικού καταφυγίου στήθηκε πρόχειρος καταυλισμός από τη Πολιτική Άμυνα και στα γυναικόπαιδα δόθηκαν κουβέρτες και ρουχισμός για τα μικρά παιδιά καθώς και νερό και τροφή.

Οι 53 άνδρες που, όπως ανέφεραν στην Αστυνομία ξεκίνησαν μαζί με τα γυναικόπαιδα με το πλοιάριο από την πόλη Ταρτούς της Συρίας, παρέμειναν μέχρι το μεσημέρι της Πέμπτης στο πλοιάριο ανοικτά του Κάβο Γκρέκο.

Τελικά οι άνδρες μεταφέρθηκαν στο αλιευτικό καταφύγιο Αγίου Νικολάου και μαζί με τις γυναίκες και τα ανήλικα παιδιά θα υποβληθούν σε rapid test και θα μεταφερθούν με τη συνοδεία Αστυνομίας στο Κέντρο Προσωρινής Φιλοξενίας «Πουρνάρα» στην Κοκκινοτριμιθιά.

Πηγή: ΚΥΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

 

 

Δειτε Επισης

Συνελήφθη 16χρονος που οδηγούσε κλοπιμαία μοτοσικλέτα υπό την επήρεια ναρκωτικών
Καταζητείται ο 55χρονος Θεόδωρου Θεοδώρου-Δεν παρουσιάστηκε στο Δικαστήριο (pic)
Ζήτησε πόρισμα με «ανοιχτή αιτία» για Θανάση η Εισαγγελία, δολοφονία πέραν πάσης λογικής αμφιβολίας έδειξε η οικογένεια
Στροφή Εισαγγελίας στο Εφετείο για 82χρονο παππού-Δεν φέρει ένσταση στο αίτημα για ποινή με αναστολή
Ποινή δύο ετών στον 25χρονο για τον χαμό της 19χρονης Μαριλένα-Ξέσπασε η μητέρα της αδικοχαμένης
Ούτε αυτή την εβδομάδα αναμένεται να παρουσιαστούν ενώπιον της Ανακριτικής Επιτροπής οι μοναχοί
Συνελήφθη καταζητούμενη για υποθέσεις κλοπών σε Λάρνακα και Αμμόχωστο
Μη παραδοχή απάντησε σε όλες τις κατηγορίες ο 44χρονος που κατηγορείται για το τετραπλό θανατηφόρο
Εικόνες από την φωτιά στο οίκημα της Ομόνοιας-Δείχνει «άσπονδους φίλους» ο πρόεδρος του Σωματείου
Φωτιά στο σωματείο της Ομόνοιας στην Παπανικολή-Έρευνες από τις Αρχές