Δευτέρα 4 Ιουλ, 2022 | Επικοινωνία
trans gif

Στην Εισαγγελία ο φάκελος για σεξουαλική παρενόχληση με φερόμενο θύτη πρώην Ευρωβουλευτή

  19/05/2021 15:36
Στην Εισαγγελία ο φάκελος για σεξουαλική παρενόχληση με φερόμενο θύτη πρώην Ευρωβουλευτή

Στην Εισαγγελία ο φάκελος για σεξουαλική παρενόχληση με φερόμενο θύτη πρώην Ευρωβουλευτή

  19/05/2021 15:36

Μια επιπλέον καταγγελία για σεξουαλική παρενόχληση βρίσκεται ενώπιον της Αστυνομίας, ενώ ο φάκελος της υπόθεσης που αφορά καταγγελία εναντίον πρώην Ευρωβουλευτή, στάλθηκε σήμερα στην Εισαγγελία, δήλωσε στο ΚΥΠΕ η Λειτουργός του Κλάδου Επικοινωνίας Αρχηγείου Αστυνομίας, Λοχίας Ελένη Κωνσταντίνου.

Απαντώντας σε ερώτηση, η κα. Κωνσταντίνου είπε ότι η διερεύνηση των υποθέσεων για σεξουαλικές παρενοχλήσεις συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς από το Ειδικό Κλιμάκιο της Αστυνομίας.

Σε ερώτηση για τον αριθμό των σχετικών καταγγελιών, που έχει ενώπιον της η Αστυνομία, από την ημέρα που είδαν οι υποθέσεις αυτές το φως της δημοσιότητας μέχρι σήμερα, η κα. Κωνσταντίνου είπε ότι μέχρι στιγμής διερευνήθηκαν ή διερευνώνται 28 υποθέσεις, από τις οποίες 14 έχουν καταχωρηθεί ενώπιον δικαστηρίου για εκδίκαση, δύο η εισήγηση είναι η μη ποινική δίωξη τους, μεταξύ των οποίων η μια της Άντρης Ελευθερίου, οκτώ βρίσκονται υπό διερεύνηση και κάποιες από αυτές είναι στο τελικό στάδιο, τρεις υποθέσεις βρίσκονται στη Νομική Υπηρεσία για μελέτη και οδηγίες.

Ερωτηθείσα για την υπόθεση με πρώην Ευρωβουλευτή, η κα. Κωνσταντίνου είπε ότι ο φάκελος της υπόθεσης στάλθηκε σήμερα στην Εισαγγελία.

Απαντώντας σε ερώτηση για τις υπό διερεύνηση υποθέσεις, η κα. Κωνσταντίνου είπε ότι για τις υποθέσεις, οι οποίες βρίσκονται υπό διερεύνηση, «εξακολουθούμε να συλλέγουμε μαρτυρίες και να λαμβάνονται καταθέσεις».

«Καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να ολοκληρωθούν το συντομότερο δυνατό για να πάρουν και αυτές το δρόμο της δικαιοσύνης. Η Αστυνομία κάθε φορά που λαμβάνει ένα παράπονο ή μια καταγγελία τις μελετά, ξεκινά να τις διερευνά με κάθε εμπιστευτικότητα και σοβαρότητα», κατέληξε.

Πηγή: ΚΥΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας