Κατασχέθηκαν από οχήματα μέχρι κάνναβης από το Τελωνείο

Σε κατασχέσεις διάφορων προϊόντων, μεταξύ των οποίων κάνναβης και καπνού, προέβηκε το Τμήμα Τελωνείων στα πλαίσια της Τελωνειακής και της άλλης Νομοθεσίας που είναι επιφορτισμένο να εφαρμόζει.

Ανακοίνωση του Τμήματος Τελωνείων αναφέρει ότι μεταξύ 1ης και 30ης Απριλίου 2021 προχώρησε σε κατάσχεση 45.156 γραμμαρίων κάνναβης, 8.011 τεμαχίων τσιγάρων, 40.815 γραμμαρίων καπνού (για στριφτό τσιγάρο και για ναργιλέ) 7.160 τεμαχίων θερμαινόμενων τσιγάρων  19.840 γραμμαρίων καπνού για μάσημα.

Κατασχέθηκαν επίσης 371 τεμάχια που παραβιάζουν Δικαιώματα Διανοητικής Ιδιοκτησίας (είδη ένδυσης, υπόδησης, τσάντες, πορτοφόλια κ.λπ.) και ρευστά διαθέσιμα ύψους € 51.950 ευρώ, τα οποία οι κάτοχοι τους παρέλειψαν να δηλώσουν, ως όφειλαν, κατά την αναχώρησή τους από τη Δημοκρατία.

Το Τμήμα Τελωνείων κατίσχυε και 1.170 λίτρα χρωματισμένου πετρελαίου, με μειωμένο συντελεστή φορολογίας, το οποίο εντοπίστηκε κατά τη διάρκεια κοινών επιχειρήσεων του Τμήματος και της Κινητής Μονάδας Ελέγχου του Τμήματος Οδικών Μεταφορών.

Κατασχέθηκαν, επίσης, 10 οχήματα, εκ των οποίων τα 5 λόγω παράνομης χρήσης χρωματισμένου πετρελαίου με μειωμένο συντελεστή φορολογίας,  3 για παράβαση των όρων προσωρινής απαλλαγής καταβολής δασμών και φόρων και 2 για παράνομη μεταφορά αφορολογήτων καπνικών προϊόντων από τα κατεχόμενα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση στην κατοχή του Τμήματος Τελωνείων περιήλθαν και διάφορα είδη που εμπίπτουν σε απαγορεύσεις και περιορισμούς όπως προστατευτικές μάσκες, διόπτρες, φάρμακα, σπόροι, ηλεκτρονικές συσκευές, συσκευές περιποίησης σώματος και προσώπου, ανιχνευτές συχνοτήτων, παιγνίδια, ακουστικά, σύρματα, φορτιστές, ηλεκτρονικά τσιγάρα υγρό και εξαρτήματα ηλεκτρονικών τσιγάρων.

Σημειώνεται ότι «οι πλείστες των πιο πάνω υποθέσεων έχουν τύχει εξώδικης διευθέτησης».

Πηγή: ΚΥΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δειτε Επισης

Συνελήφθη καταζητούμενη για υποθέσεις κλοπών σε Λάρνακα και Αμμόχωστο
Οριζόντια αλλά και στοχευμένα μέτρα προανήγγειλε ο ΠτΔ πριν το Υπουργικό-Αιχμές στην αντιπολίτευση
Εικόνες από την φωτιά στο οίκημα της Ομόνοιας-Δείχνει «άσπονδους φίλους» ο πρόεδρος του Σωματείου
Φωτιά στο σωματείο της Ομόνοιας στην Παπανικολή-Έρευνες από τις Αρχές
Κατασχέθηκαν δύο υπολογιστές μετά από έφοδο σε υποστατικό στο Παραλίμνι
Στους 143 ο αριθμός των θυμάτων από την τρομοκρατική επίθεση στη Μόσχα
Ανασύρθηκαν τα πτώματα δύο εργατών από την κατάρρευση της γέφυρας στη Βαλτιμόρη
Συνελήφθη 19χρονος που εντοπίστηκαν στην κατοχή του κροτίδες
Εντοπίστηκε από την οικιακή βοηθό η γυναίκα στην Ερήμη-Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο
Συνέρχεται εκτάκτως το Υπουργικό-Εξετάζει μέτρα κατά της ακρίβειας, εκτός συζήτησης η μείωση φόρου στα καύσιμα