Η Υπ. Δικαιοσύνης υπέγραψε δέσμευση για πανευρωπαϊκή τηλεφωνική γραμμή στήριξης θυμάτων βίας

Η Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης  Έμιλυ Γιολίτη υπέγραψε Διακήρυξη Δέσμευσης για υιοθέτηση πρωτοβουλίας για τη δημιουργία πανευρωπαϊκής τηλεφωνικής γραμμής στήριξης των θυμάτων βίας κατά των γυναικών.

Πρόκειται για πρωτοβουλία της Γερμανικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που στήριξε τόσο η διαδοχική Προεδρία (Πορτογαλική), όσο και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.  Η κ. Γιολίτη είχε εκφράσει τη στήριξη της στην πρωτοβουλία αυτή, στο πλαίσιο άτυπης τηλεδιάσκεψης των Υπουργών Ισότητας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τον περασμένο Νοέμβριο.

Πρόσφατα, η Κύπρος επαναβεβαίωσε τη στήριξη και τη δέσμευσή της ν` αναλάβει τη λειτουργία της πανευρωπαϊκής τηλεφωνικής γραμμής για τα θύματα έμφυλης βίας, αποστέλλοντας στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή όλες τις σχετικές Δηλώσεις Δέσμευσης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, το Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης προτίθεται να στηρίξει οικονομικά το Σύνδεσμο για την Πρόληψη και Αντιμετώπιση της Βίας στην Οικογένεια για τη λειτουργία της γραμμής αυτής, όταν και εφόσον αποφασιστεί η λειτουργία της σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.

Σημειώνεται ότι τα οφέλη που θα προκύψουν από τη χρήση της ενιαίας αυτής γραμμής σε ευρωπαϊκό επίπεδο αναμένεται να είναι πολλά: οι γυναίκες θύματα βίας θα έχουν άμεση και εύκολη πρόσβαση σ` έναν πανευρωπαϊκό αριθμό επί 24ωρου βάσης, ενώ την ίδια στιγμή θα λαμβάνουν κατάλληλη στήριξη, βοήθεια και καθοδήγηση από ειδικά εκπαιδευμένους επαγγελματίες, προκειμένου να ξεφύγουν από το φαύλο κύκλο της βίας και ν` αναζητήσουν τις καλύτερες δυνατές λύσεις για την προστασία τους.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Συνελήφθη 33χρονος για κλοπή καλωδίων της ΑΗΚ αξίας 2.800 ευρώ
Συνελήφθησαν εννέα άτομα στο Τατζικιστάν ως ύποπτα για την πολύνεκρη επίθεση στη Μόσχα
Ζητούν ακύρωση της διαδικασίας για τη Μονή Αββακούμ οι μοναχοί-Το υπόμνημα στην Ιερά Σύνοδο
Κάθειρξη 10 ετών σε 67χρονο για βιασμό 61χρονης-Την κτύπησε και την κακοποίησε
Καταγγελία για κακοποίηση ηλικιωμένου από τη σύζυγό του-Ενήμερες και οι ΥΚΕ
Παρουσίασε το σχέδιο με τις 50 δράσεις για την κοινωνική ένταξη των μεταναστών ο ΥΠΕΣ
Ομόφωνα ένοχη η Ρούλα Πισπιρίγκου για το θάνατο της Τζωρτζίνας-Της επιβλήθηκε ισόβια κάθειρξη
Πρόστιμα 80,000 ευρώ σε παροχείς για καταχρήσεις στο ΓεΣΥ-Πέραν των 350 διερευνήσεων
Ένοχος ο Ηλίας Μίχος για το βιασμό της 12χρονης-Αθώα η μητέρα
ΒΙΝΤΕΟ: Επεισόδια κατά τη μεταγωγή του Μίχου και των άλλων κατηγορουμένων στην υπόθεση Κολώνου