Γονείς άφησαν χωρίς επίβλεψη εξάχρονη-Κινδύνευσε να πνιγεί

Την υστάτη γλύτωσε από πνιγμό εξάχρονη σε παραλία στη Λεμεσό, αφού ναυαγοσώστες την είδα να βυθίζεται και μετέβησαν στο σημείο, μεταφέροντάς την στη στεριά.

Σύμφωνα με την Παγκύπρια Επιτροπή Επαγγελματιών Ναυαγοσωστών Παράλιων, «σε περιστατικό που έγινε στην παραλία Four Seasons στην Λεμεσό, γύρω στις 12:30 κοριτσάκι έξι χρονών,  παρ’ ολίγον να χάσει την ζωή του σε απόσταση μόλις 15 μέτρων από την ακτή».

Το κοριτσάκι μαζί με άλλα δύο παιδάκια της ίδιας ηλικίας, αφέθηκαν χωρίς επίβλεψη από τους γονείς τους. Ευτυχώς, ναυαγοσώστης σε παρακείμενο ναυαγοσωστικό πύργο παρατήρησε έγκαιρα ότι το κοριτσάκι ξεκίνησε να βυθίζεται και με την άμεση επέμβαση του αποσόβησε τον επερχόμενο πνιγμό.

Στο κοριτσάκι παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, ενώ έγινε σύσταση στους γονείς να επισκεφθούν άμεσα ιατρικό κέντρο αφού αρνήθηκαν να καλεστεί ασθενοφόρο.

Με αφορμή το περιστατικό, η Επιτροπή έστειλε μήνυμα πως, «θα θέλαμε να συστήσουμε σε όλους τους γονείς να έχουν την ΑΜΕΡΙΣΤΗ ΠΡΟΣΟΧΗ τους στα ανήλικα άτομα που συνοδεύουν. Ο ναυαγοσώστης δεν είναι αποκλειστική 'νταντά' για να μπορούν οι ίδιοι να απολαμβάνουν με την ησυχία τους τις δραστηριότητες του στην παραλία, αφού το κακό μπορεί να γίνει ακόμη σε κλάσματα δευτερολέπτου και σε πολύ ξέβαθα νερά (τα οποία λανθασμένα θεωρούνται ως ασφαλές σημείο)».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Εγκρίθηκαν τροποποιητικοί νόμοι για ρυθμίσεις στην καταβολή διαφόρων επιδομάτων
Πεδίο μάχης η Βενετία για το εισιτήριο των 5 ευρώ-Αντιδρούν οι κάτοικοι, συγκρούστηκαν με την αστυνομία
Ψηφίστηκε πρόταση νόμου για δημοσίευση έκθεσης ελέγχων αγοράς από Υπ. Ενέργειας
«Κομβικό» το δημοψήφισμα για σχέδιο Ανάν λέει ο Τατάρ και παραπέμπει στο «όραμα» των δύο κρατών
Ένταλμα σύλληψης για τον Γκάρι Κασπάροφ από τη Ρωσία-Τον κατηγορούν για τρομοκρατία
Η Σουηδία στέλνει τάγμα στη Λετονία στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ
Ισότητα: Εκτεθειμένοι σε ψευδείς καταγγελίες οι Αστυνομικοί
Πέρασαν από την Ολομέλεια οι νέοι κανονισμοί των Δημοτικών-Ικανοποίηση ΥΠΑΝ, όσα αλλάζουν
Οι ΗΠΑ κατηγορούν την Κίνα για υποστήριξη της Ρωσίας στον πόλεμο κατά της Ουκρανίας-«Παρέχετε όπλα, δεν είστε ουδέτεροι»
Άκυρο Βουλής για αποσπάσεις δημοσίων υπαλλήλων και αορίστου χρόνου-«Γάγγραινα και βόλεμα ημετέρων»