Παρασκευή 3 Δεκ, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

Εμπρησμός πίσω από τη μεγάλη φωτιά στην Αγία Βαρβάρα

  01/05/2021 13:13
Εμπρησμός πίσω από τη μεγάλη φωτιά στην Αγία Βαρβάρα

Εμπρησμός πίσω από τη μεγάλη φωτιά στην Αγία Βαρβάρα

  01/05/2021 13:13

Σε κακόβουλη ενέργεια οφείλεται, εκ πρώτης όψεως, η μεγάληπυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες βράδυ στην περιοχή της κοινότητας Αγίας Βαρβάρας στην επαρχία Λευκωσίας, σύμφωνα με το Τμήμα Δασών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Τμήματος, η φωτιά εκδηλώθηκε γύρω στις 10.00 το βράδυ στην περιοχή  της κοινότητας Αγίας Βαρβάρας σε απόσταση 500 περίπου μέτρων από το Κρατικό Δάσος Αγίας Βαρβάρας.

«Η πυρκαγιά, η οποία έθεσε σε άμεσο κίνδυνο εγκαταστάσεις της Βιομηχανικής Ζώνης Αγίας Βαρβάρας και το Κρατικό Δάσος, τέθηκε υπό πλήρη στις 2.00 το πρωί χάρη μετά από συντονισμένες προσπάθειες των δυνάμεων δασοπυρόσβεσης του Τμήματος Δασών και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και τη συνδρομή κατοίκων των Κοινοτήτων Αγίας Βαρβάρας και Μαθιάτη, αφού έκαψε 8 περίπου εκτάρια ιδιωτικής γης, καλυμμένης με χαμηλή άγριας βλάστηση», αναφέρεται στην ανακοίνωση του Τμήματος Δασών.

Για την κατάσβεσή της εργάστηκαν 2 λειτουργοί του Τμήματος Δασών και 27 δασοπυροσβέστες με 8 πυροσβεστικά οχήματα, 10 μέλη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με 5  πυροσβεστικά οχήματα και κάτοικοι της περιοχής με τη χρήση γεωργικών μηχανημάτων. 

«Εκ πρώτης όψεως η πυρκαγιά οφείλεται σε κακόβουλη ενέργεια. Όμως τα ακριβή αίτια πρόκλησης της διερευνώνται», καταλήγει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας