Παρασκευή 24 Σεπ, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

Κατασβέστηκε η μεγάλη φωτιά στην Αγία Βαρβάρα-Καταστράφηκε εργοστάσιο στην Πάφο

  01/05/2021 06:54
Κατασβέστηκε η μεγάλη φωτιά στην Αγία Βαρβάρα-Καταστράφηκε εργοστάσιο στην Πάφο

Κατασβέστηκε η μεγάλη φωτιά στην Αγία Βαρβάρα-Καταστράφηκε εργοστάσιο στην Πάφο

  01/05/2021 06:54

Υπό πλήρη έλεγχο τέθηκε η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε αργά το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής, μεταξύ των περιοχών Αγίας Βαρβάρας και Μαθιάτη, πλησίον βιομηχανικής περιοχής,  με τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής να δίνουν τεράστια μάχη με τις αδηφάγες φλόγες, καθόλη τη διάρκεια της νύχτας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: ΒΙΝΤΕΟ: Μεγάλη φωτιά στην Αγία Βαρβάρα-Απομακρύνουν ζώα από φάρμες

Η πυρκαγιά που κατέκαψε περίπου μισό τετραγωνικό χιλιόμετρο από ξηρά χόρτα και άγρια βλάστηση, περιορίστηκε μετά από ώρες και μετά από υπεράνθρωπες προσπάθειες των δυνάμεων πυρόσβεσης.

Από την πυρκαγιά, γλύτωσαν ευτυχώς, ζώα που βρίσκονταν σε φάρμες και τα οποία απομακρύνθηκαν εγκαίρως από το χώρο.

Για κατάσβεση της πυρκαγιάς, ανταποκρίθηκαν μέλη της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής από Σταθμούς της Λευκωσίας με τρία πυροσβεστικά οχήματα, ενώ λόγω της σοβαρότητας της πυρκαγιάς, στη συνέχεια οι δυνάμεις πυρόσβεσης ενισχύθηκαν με άλλα τρία οχήματα από την ΕΜΑΚ και σταθμούς της Λάρνακας και της Λεμεσού, όπως και τέσσερα από το Τμήμα Δασών.

Επίσης πυροσβεστικά οχήματα και γεωργικοί ελκυστήρες ασφάλισαν την περίμετρο της βιομηχανικής περιοχής Αγίας Βαρβάρας.

Την ίδια ώρα, ολοσχερώς καταστράφηκε εργοστάσιο βιοκαυσίμων, στην περιοχή Αγίας Βαρβάρας στην Πάφο, το οποίο τυλίχθηκε στις φλόγες, γύρω στις 22:00 το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής.

Για την κατάσβεση της φωτιάς συνέδραμαν τέσσερα πυροσβεστικά οχήματα. Από την φωτιά, το υποστατικό που είναι κατασκευασμένο από τσίγκους πολυουρεθάνης διαστάσεων 40Χ25μ υπέστη εκτεταμένες ζημιές, ωστόσο από την πυρκαγιά προστατεύτηκαν ντεπόζιτα λαδιών. Εκτεταμένες ζημιές υπέστη ο χώρος επεξεργασίας λαδιών και τα γραφεία του εργοστασίου. 

Γύρω από την μονάδα αυτή λειτουργούν και άλλα εργοστάσια αλλά και κτηνοτροφικές μονάδες, ωστόσο η άμεση επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας απέτρεψε τα χειρότερα και την επέκταση της φωτιάς σε παρακείμενα υποστατικά περιορίζοντας της στο μέρος που εκδηλώθηκε.

Σημειώνεται ότι την σκηνή επισκέφτηκαν μέλη του ΤΑΕ Πάφου, ο Βοηθός αστυνομικός διευθυντής Πάφου και αυτή αποκλείστηκε.

Bίντεο από Pafos Press & taxydromos24:

Μέχρι στιγμής, οι ζημιές από την φωτιά είναι ανυπολόγιστες, ενώ τα αίτια των δύο πυρκαγιών, αναμένεται να εξακριβωθούν από τις έρευνες που θα γίνουν από την Πυροσβεστική σε συνεργασία με την Αστυνομία.

Υπενθυμίζεται ότι την Μεγάλη Παρασκευή προκλήθηκαν επίσης αρκετές πυρκαγιές σε όλη την Κύπρο. Στην Επισκοπή Λεμεσού κινδύνευσαν σπίτια, ωστόσο η φωτιά κατασβέστηκε την υστάτη, στο χωριό Κοράκου, καταστράφηκε εγκαταλελειμμένη οικία που χρησιμοποιείτο ως αποθήκη, ενώ στο Μένοικο φωτιά κατέκαψε μπάλες σανού. Μικρότερες εστίες πυρκαγιάς ξέσπασαν και στην Πάφο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας